CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Selasa, 11 Oktober 2016

KELAS SATAY DAN SATAY FROZEN MURAH DAN BERBALOI


KELAS MEMBUAT SATAY UNTUK BERNIAGA + SATAY FROZEN

Fee / Yuran : RM850 seorang

YURAN PROMOSI HANYA RM650 SAHAJA.
* JIKA hadir dgn 2 orang pelajar YURAN HANYA RM550 seorang.


Tarikh : sepanjang 2016
Hari : Isnin hingga khamis juga 

Sabtu Dan Ahad 
( Jumaat Dan Public Holiday Tiada Kelas

Masa : 1030 pagi sehingga 1 tengah hari

Intipati

- Asas Penggunaan Bahan Satay Terbaik & Sedap untuk Ayam & Daging

-Kuah kacang marvoulles ,sambal garing dan nasi impit
-Perapan yang betul
-Cara Mencucuk satay
-Cara Membakar satay dengan betul & Wangi

Sijil Kehadiran akan diberi kepada peserta.

KEPERLUAN : Pelajar perlu membawa Apron sendiri , Alat Tulis ,
Tuala dapur


TEMPAHAN KELAS : ðŸ‘‡ðŸ‘‡ðŸ‘‡

Hubungi 017- 2260719 whatsapp / sms / call

\ untuk menetapkan Tarikh kelas dan Masa Kelas ,


DEPOSIT Yuran Kelas sebanyak RM550 perlu dimasukkan ke 

Akaun MBB Maybank Muhamad Gunawan Jamil
Nombor Akaun 151409098193

Baki yuran ketika kelas diadakan


LOKASI KELAS : MERDEKA VILLA , JLN MERDEKA ,68000 AMPANG.

( landmark - SPECTRUM MALL )





Terima Kasih

Kelas MEMBUAT ROTI @ Meroti Murah & Berbaloi oleh chef Profesional : Daftar Segera !

KELAS MEMBUAT ROTI @ MEROTI MURAH DAN BERBALOI BALOI...


KELAS MEMBUAT ROTI @ KELAS meROTI CHEF OBIE - TERBUKA KEPADA YG BERMINAT 
( berkumpulan mahupun perseorangan )

LOKASI :  Boleh buat DI tempat Anda - LUAR DARI kl -SEMENANJUNG / SABAH /SARAWAK mahupun di tempat chef- di Kuala Lumpur & Ampang

 Whatsapp 0172260719 


JANGAN SEGAN CONTACT CHEF OBIE..

SAMA ADA DI KAMPUNG MAHUPUN BANDAR..

CHEF OBIE & TEAM AKAN DATANG BERKONGSI ILMU 

MEROTI !














Terima Kasih

Resepi Berasaskan Sotong : Sotong Masak Ungkep

RESEPI SOTONG MASAK UNGKEP

Bahan
1 1/2 kg Sotong Saiz sederhana @ kecil
3 labu Bawang Merah kisar
1 Ulas Bawang Putih kisar
2 Sdb Biji ketumbar ( disangai dan kisar @tumbuk )
1 Sdb Jintan Putih ( disangai dan kisar @tumbuk)
2 Sdb Jintan Manis ( disangai dan kisar @tumbuk )
1/2 Sdb Lada Hitam ( tumbuk )
1 inci Kunyit Hidup ( tumbuk )
1 inci Halia kisar
1/2 inci Lengkuas kisar
1/2 inci Belacan
1 kotak kecil Santan ( Kara @ Harmuni )
1 keping Asam Gelugor
Gula & garam sebagai perasa
2 batang Serai diketuk
Air jika perlu


Cara Penyediaan :
1. Panaskan pan @ kuali , Masukkaan ke semua bahan kisar dan serai.

2.Setelah mendidih masukan , belacan, aaam gelugor , santan dan kacau mesra.Pastikan api jangan terlalu besar.Api dalam keadaan sederhana atau kecil. Masak jangan dipaksa siap cepat.Hidangan ini tidak akan sempurna.

3.Apabila telah mendidih dan bubbling kecil masukkan sotong.Biar sehingga kuah memekat.

4.Akhir sekali perasakan dengan garam dan gula.
Siap untuk dihidang.


Hidangan istimewa dan mudah untuk dimasak ini boleh dinikmati bersama nasi putih,nasi impit,ketupat dan sebagainya.
Sesekali ubah menu selain menu rendang.
*resepi ungkep ini bahan utama boleh diganti dengan Ayam / Daging / Udang / Hati Ayam @lembu / paru boleh tambah ubi kentang utk berdaging.


Follow my ig : chef_obie_official
Whatsapp Cooking Group : 0172260719



Terima Kasih

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign