CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Khamis, 5 Oktober 2017

Resepi Broccolli Soup Medetop #medetopcookingoil

RESEPI BROCCOLLI SOUP MEDETOP #medetopcookingoil

Alhamdulillah , minggu ini chef obie berkesempatan menyediakan satu hidangan sup yang mudah dibuat juga sedap untuk anda yang mementingkan kualiti kesihatan dan cara pemakanan anda !

Ayi Alhamrah Peserta bengkel Masakan Chef Obie & Medetop 

Yang pasti chef obie akan menggunakan Minyak Kelapa Medetop!


Chef obie memilih Sayur Broccolli sebagai main tajuk masakan hari ini...Iaitu 
BROCCOLI SOUP MEDETOP - chef obie ( nak sihat & cantik sila try resepi ni )


Bahan


1/2 cawan Minyak Kelapa Medetop
350 gm Broccoli ( dicelur dan kisar )
250 gm US Potato ( dicelur dan kisar )
2 ulas Bawang Putih dicincang
1 helai Daun Bay
600ml Air
1 sdm Garam Himalaya @ Bukit
1 sdm Gula @ gula perang
1 sdt Serbuk Lada Sulah
1 sdt Lada Hitam diketuk
Hiasan : 

Daun Parsley Segar & Garlic Bread

Cara Penyediaan :


1.Panaskan minyak kelapa medetop, tumiskan bawang putih hingga garing , 



 


2.Masukkan broccoli yg telah dicelur dan kisar , Kemudian letak daun bay dan biar mendidih .

 



3.Masukkan kentang lenyek @ dikisar, 


4.Perasakan dengan garam,gula ,lada sulah & lada hitam. Kacau mesra sehingga pekat kemudian matikan api.


4.Siap untuk dihidang dinikmati bersama garlic bread medetop..resepinya coming soon..tomorrow yea.. 








Kelas Masakan , Bengkel Masakan & Demo Masakan chef obie telah menjadi pilihan 
semenjak awal 2010 sehingga kini..
2017 merupakan tahun yang paling seronok dan telah melahirkan 
usahawan dan peniaga-peniaga berasaskan makanan 
diserata Malaysia .

Anda bila lagi ? 

BENGKEL TERBARU 


" BENGKEL ANEKA SENI COKLAT BERSAMA CHEF OBIE "
Akan diadakan 28 Oktober 2017
Lokasi : IYC Pusat Belia Antarabangsa Cheras, Kuala Lumpur
Masa 9 Pagi


Dengan Pantas Sila Hubungi 

Hotline : +017 2260719 / +016 9166010


Follow insta: chef_obie_official
FB : chefobie untold
+0172260719

Terima Kasih

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign