CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Jumaat, 31 Oktober 2025

KELAS MASAKAN ANEKA HIDANGAN SURI IDAMAN KELUARGA ( 10 pax )

KELAS MASAKAN ANEKA HIDANGAN SURI IDAMAN KELUARGA ( 10 pax ) Untuk Surirumah , Bujang & Mereka yang Ingin Memasak Dengan Cara Yang Lebih Professional Dalam Kuantiti Kecil.

Yuran RM2200
Yuran RM1800 seorang - Penjaga Oku , Oku , Bapa & Ibu Tunggal & Pesara
* Yuran Untuk 1 Set Menu

1.Set Nasi Nasi Lemak & Condiments - Sambal Tumis Ikan Bilis , Ayam Goreng Berempah & Rendang Kerang & Bergedil Kentang
2.Set Nasi Lemak & Condiments - Sambal Tumis Bawang , Rendang Ayam , Sambal Paru & Sotong Goreng Kunyit & Bergedil Kentang
3.Set Nasi Putih Asam Pedas Johor - Kembong atau Pari, Sambal Belacan, Masak Lemak Ketam, Sambal Tumis Sotong & Sayur Lemak Putih
4.Set Nasi Putih Asam Pedas Melaka - Tetel atau Daging, Sambal Belacan, Ayam Masak Kari Berkentang, Sambal Tumis Udang Petai & Masak Lemak Pucuk Paku
5.Set Nasi Putih -Ikan Sumbat Bakar Kembong atau Cencaru, Air Asam , Sambal Belacan, Ikan Keli Masak Berlado & Masak Sayur Lodeh
6.Set Nasi Putih- Sambal Tumis Udang Petai , Masak Lemak Daging Salai,Ayam Masak Kicap Berkentang,Sambal Tahun & Kailan Ikan Asin
7.Set Nasi Putih- Ayam Masak Merah , Daging Masak Hitam Manis, Udang Kari Mamak, Telur Dadar Suri, Sambal  Belacan & Sayur Goreng Campur
8.Set Nasi Ayam Klasik - Sup,Sos Cili & Kicap Cair, Cekodok Pisang & Bubur Kacang Hijau
9.Set Nasi Ayam Hainan- Sup, Sos Cili, Sos Halia Dan Kicap Cair, Taugeh & Bak Choi
10.Set Nasi Ambeng- Ayam Masak Kicap, Mee Goreng Dulang,Sayur Tahun, Serunding Kelapa , Ikan Bulu Ayam Goreng 
11.Set Nasi Putih , Kari Ayam Bangladesh , Udang Masak Kalio, Daging Dendeng,Masak lemak Telur Itik &Terung Masak Berlada
12.Set Nasi Hujan Panas - Ayam Masak Merah Delima , Sayur Dalcha, Pajeri Nenas & Acar Mentah
13.Set Nasi Minyak- Udang Masak Merah Delima, Daging Dendeng, Sayur Dalcha & Acar Buah 
14.Set Nasi Briyani- Kambing Masak Briani , Ayam Masak Merah Delima , Sayur Dalcha , Acar Mentah
15.Set Nasi Beringin , Ayam Masak Kari , Telur Rebus , Sambal Tumis Udang & Acar Mentah


Pelajar akan dapat :

1 x Sijil
Standardize Resepi

Tiada Caj Pengangkutan & Penginapan Dikenakan
Chef Obie & Team akan datang mengajar ke lokasi pelajar seluruh Semenanjung Malaysia
✅Pelajar Wajib Membuat Pembayaran DEPOSIT 70% RM 1540 daripada Jumlah Penuh Yuran
( RM2200 )
ke salah satu akaun pilihan
i- MAYBANK 151409098193
atas nama
Muhamad Gunawan Jamil
ATAU
Ke Akaun Syarikat MGJ CONSULTANCY
Bank Islam No akaun 12122010028739
Kemudian
Bukti Pembayaran Perlu Disimpan
p/s Anda wajib hubungi pihak chef obie atau wakil MGJ CONSULTANCY
di bawah ini sama ada melalui whatsapp atau call
Baki Yuran 30% RM660 Perlu diselesaikan Pada Hari kelas diadakan

Chef Obie MGJ CONSULTANCY
email : gunawan.jamil@gmail.com

Tenaga Pengajar Profesional : Chef Obie ( Chef Profesional )
Berpengalaman menghidangkan menu-menu pelbagai jenis masakan tempatan dan luar negara , pastry , kek & Konfeksi untuk King Fadh Arab Saudi & Sultan Brunei juga VIP & VVIP Malaysia yang lain , juga merupakan anak didik Golden Hand Executive Pastry Chef Mahmod & Executive Chef William H Hewitt - Wimbledon , juga berpengalaman mengurus dan memasak untuk 20 , 000 pax & yang berkaitan dengan industri F&B.



Terima Kasih

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign