Halaman

Ahad, 24 September 2017

Resepi Daging Salai Udang Mentega Medetop

RESEPI DAGING SALAI UDANG MENTEGA MEDETOP



Terima kasih sudi menjengah ke blog kesayangan chef obie ini...
korang yang tercari-cari resepi fushion yang simple dan sedap untuk dinikmati tanpa
membelakangkan menu yang sihat dan cara masak yang sihat..bolehlah mencuba resepi dibawah ini !
Cubalah menggunakan Minyak Kelapa Dara atau VCO Virgin Coconut Oil jenama MEDETOP! 
Boleh didapati di Farmasi-farmasi berdekatan Anda !

Resepinye..






Bahan 


500gm Daging Salai
300gm Udang Sederhana
2 sdb Minyak Kelapa Dara
2 sdb Mentega
4@5 ulas bawang putih cincang
2 tangkai Daun Kari
5 tangkai Cili Padi & Cili api dimayang kasar
1 sdt lada hitam diketuk
1/2 cawan Susu Cair
1/2 cawan Air
gula dan garam sebagai perasa

Cara Penyediaan : 







1.Panaskan minyak kelapa & mentega , tumiskan bawang putih , daun kari dan udang. guna api tinggi sebentar.







2.Masukkan air & susu cair serta daging salai.Bira mereneh, masukkan cili padi & api ,lada hitam serta gula dan garam.Biar seketika. Dan Siap utk dihidang bersama nasi putih..enak dimakan panas-panas ðŸ˜„😄😄

Abang jamil kata..nak makan lepas solat jumaat...okayla..jawapnye..kite akan panaskan balik lah..Dagai Salai Udang Mentega ni...muaaaaah ..





#dagingsalai #dagingsalaiudangmentega #mentega #medetop #minyakkelapa #minyakkelapamedetop #bengkelmasakan #kelasmmasakanbizz



Jom Join Bengkel & Kelas Masakan / Baking Chef Obie
klik Mmmmmmmmaaazing!

whatsapp : 0172260719
chefgunawanmalaysia.blogspot.com



Tiada ulasan:

Catat Ulasan