Salam Hujung minggu netizen
pagi ni obie sharing resepi roti puri yang sempoi
korang perlu DIY yea...
senang aje..
bahan pun tak banyak..
just follow recepi and method okay..
'Roti Puri enak dimakan bersama Kari Keema '
kalau tak ade kari keema, kari ape-ape pun blea, dengan masakan dhal pun ngam!
Selamat Mencuba..
Resepi Roti Puri Medetop
Bahan
1 cawan Tepung Gandum / Tepung Attar
¼ sudu besar Garam
½ cawan Air ( mengikut keperluan )
Minyak Kelapa Medetop ( boleh didapati di farmasi-farmasi terdekat rumah anda )
Cara membuat
1.Satukan kesemua bahan dalam mangkuk dan letak air sedikit demi sedikit uli sehingga menjadi doh.
2.Pastikan sehingga tangan tiada lagi sisa doh, doh mudah dibentuk, bentukkan saiz bebola mengikut permintaan anda sendiri. Kemudian canaikan menggunakan tangan atau rolling pin sehingga nipis.
3.Gunakan Minyak kelapa Medetop yang panas untuk menggoreng – Gorengkan doh yang telah dicanai dalam miyak yang panas, Sentuh di bahagian tengah doh supaya ia menggelembung.Balikkan. Siap.
KELAS / KURSUS MASAKAN UNTUK PERNIAGAAN SILA KLIK LINK DIBAWAH INI
whatsapp : 0172260719 chef obie
Tiada ulasan:
Catat Ulasan