Halaman

Rabu, 8 April 2015

Resepi Biskut & Kuih Raya : Biskut Suji Atau Biskut Arab Popular


Resepi Biskut Suji @ Biskut 

Arab Popular



Bahan-bahan


200 gm mentega
50gm Minyak Sapi
60 gm tepung gandum


40gm tepung susu

2 biji kuning telur
200 gm gula halus
200 gm tepung suji
50 gm tepung jagung
50 gm Serbuk Badam
1 camca teh esen vanila
Sedikit garam dan buah ceri untuk hiasan

Cara Penyediaan

1. Pukul mentega bersama gula hingga kembang.

2. Masukkan kuning telur dan esen vanila. Pukul lagi.

3. Masukkan minyak sapi ,semua jenis tepung dan serbuk badam. Gaul rata.

4. Masukkan ke dalam peti sejuk selama 10-15 minit.

5. Kemudian bulatkan-bulatkan adunan. Bubuh ceri di atasnya.

6. Bakar Pada suhu 150'c 28-25 minit @ hingga masak.

Dapatkan ebook terkini chef obie sila klik



Tiada ulasan:

Catat Ulasan