maksimum 50 peserta.Terbuka kepada kumpulan , persatuan , kelab dan mereka yang berminat.
Dibawah merupakan senarai jenis kelas berkumpulan chef obie
1.Kelas Fondant Dan Gumpaste
Fee / Yuran : RM 250 seorang ( Persendirian RM650 )
Asas Membuat Fondant Homemade( Resepi )
Asas Membuat Gumpaste Homemade( Resepi )
Asas Membuat Bunga Ros Kecil
Asas Membuat Bunga Ros Besar
Teknik Penggnaan Warna Pada Fondant & Gumpaste
Tips penggunaan & Penyimpanan.
2.Kelas 3D Fondant Dan Gumpaste
Fee / Yuran : RM 350 ( Persendirian RM1200 )
Asas Membuat Fondant Homemade( Resepi )
Gumpaste ( Resepi diberi )
Teknik Asas membentuk figurine 3D
Teknik Penggnaan Warna Gel / Dry Pada Fondant & Gumpaste
Teknik Cutter & Scrapper
Scratch
Tips penggunaan & Penyimpanan.
3.Kelas Cupcake Komersial
Fee / Yuran : RM 300 seorang ( Persendirian RM800 )
Asas Membuat Resepi Untuk Cupcake
Penggunaa Scoop / Piping
Topping dan cupcake Gaya Eropah dan Amerika & kreativiti
Tips Penyimpanan adunan dan jangka hayat.
Sukatan
4.Kelas Kek Keju Dan Mousse Cake Komersial
Fee / Yuran : RM300 seorang ( Persendirian RM800 )
Asas Membuat Kek Keju Chilled
Asas Membuat Kek Keju New York Style
Asas Membuat Mousse Mangga dan Toppimg
Cara Membuat Mangga Puree
Tips Penyimpanan Dan Jangka hayat
Sukatan Dan Kreativiti
5.Kelas Kek Keju Nutella / Coklat Dan Mousse Coklat Komersial
Fee / Yuran : RM300 seorang ( Persendirian RM800 )
Asas Membuat Kek Keju Chilled
Asas Membuat Coklat Hiasan Kek ( Hotel Style )
Asas Membuat Mousse Coklat dan Toppimg
Cara Membuat Coklat Sos Dan Ganache' International Standard
Tips Penyimpanan Dan Jangka hayat
Sukatan Dan Kreativiti
6.Kelas Deko Kek Komersial
Fee / Yuran : RM250 seorang ( Persendirian RM650 )
Asas Membuat Buttercream Mudah
Asas Membuat Royal Aising
Asas Penggunaan Piping bag palstik & Parchment paper
Piping Roses kecil & besar , Hydreangea , Dedaun , Basket wave & etc
Piping Dot , Piping Marking , ( Planning ,Praktis dan Konsisten )
Tips
7.Kelas Asas Membuat Roti ( lebih 10 jenis roti )
Fee / Yuran : RM250 seorang ( Persendirian RM650 )
Asas Bun Manis- 3 Teknik
Bun pizza , Bun kacang merah , blueberry , coklat , Chicken floss Dan etc
Roti Peranchis @ Bugguette- Garlic Bread
Extra Resepi.
Semi Hands On & Demo ( Kelas Berkumpulan )
Terbuka kepada kumpulan , persatuan , kelab dan mereka yang berminat
Minimum untuk kelas group ialah 15 peserta- kapasiti sehingga 50 peserta.
Lokasi : Merdeka Villa , Jalan Merdeka , Ampang ,Selangor
Masa : 1030 pagi - 4 petang
Makan Tengah Hari Disediakan
Sijil Kehadiran
Buku Nota / File Nota
Pelajar wajib membawa apron dan alat tulis.
Tarikh : Isnin - khamis, Sabtu dan ahad ( kecuali public holiday tiada kelas )
-Sila tetapkan tarikh awal dan jumlah peserta @ pelajar
#Doa Untuk MH370
#PRAY4MH370