CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Sabtu, 15 Mac 2014

Kelas Masakan , Baking Dan Dekorasi Terbuka Untuk Berkumpulan , Persatuan , Kelab Dan Mereka Yang Berminat

Kepada anda yang ingin mengikuti kelas masakan , baking dan dekorasi secara berkumpulan minimum 15 peserta @ pelajar dan
maksimum 50 peserta.Terbuka kepada kumpulan , persatuan , kelab dan mereka yang berminat.
Dibawah merupakan senarai jenis kelas berkumpulan chef obie


1.Kelas Fondant Dan Gumpaste
Fee / Yuran : RM 250 seorang ( Persendirian RM650 )

Asas Membuat Fondant Homemade( Resepi )
Asas Membuat Gumpaste Homemade( Resepi )
Asas Membuat Bunga Ros Kecil
Asas Membuat Bunga Ros Besar
Teknik Penggnaan Warna Pada Fondant & Gumpaste

Tips penggunaan & Penyimpanan.

2.Kelas 3D Fondant Dan Gumpaste
Fee / Yuran : RM 350 ( Persendirian RM1200 )

Asas Membuat Fondant Homemade( Resepi )
Gumpaste ( Resepi diberi )
Teknik Asas membentuk figurine 3D
Teknik Penggnaan Warna Gel / Dry Pada Fondant & Gumpaste
Teknik Cutter & Scrapper
Scratch

Tips penggunaan & Penyimpanan.

3.Kelas Cupcake Komersial
Fee / Yuran : RM 300 seorang ( Persendirian RM800 )

Asas Membuat Resepi Untuk Cupcake
Penggunaa Scoop / Piping
Topping dan cupcake Gaya Eropah dan Amerika & kreativiti
Tips Penyimpanan adunan dan jangka hayat.
Sukatan

4.Kelas Kek Keju Dan Mousse Cake Komersial
Fee / Yuran : RM300 seorang ( Persendirian RM800 )

Asas Membuat Kek Keju Chilled
Asas Membuat Kek Keju New York Style
Asas Membuat Mousse Mangga dan Toppimg
Cara Membuat Mangga Puree
Tips Penyimpanan Dan Jangka hayat
Sukatan Dan Kreativiti

5.Kelas Kek Keju Nutella / Coklat Dan Mousse Coklat Komersial
Fee / Yuran : RM300 seorang ( Persendirian RM800 )

Asas Membuat Kek Keju Chilled
Asas Membuat Coklat Hiasan Kek ( Hotel Style )
Asas Membuat Mousse Coklat dan Toppimg
Cara Membuat Coklat Sos Dan Ganache' International Standard
Tips Penyimpanan Dan Jangka hayat
Sukatan Dan Kreativiti

6.Kelas Deko Kek Komersial
Fee / Yuran : RM250 seorang ( Persendirian RM650 )

Asas Membuat Buttercream Mudah
Asas Membuat Royal Aising
Asas Penggunaan Piping bag palstik & Parchment paper
Piping Roses kecil & besar , Hydreangea , Dedaun , Basket wave & etc
Piping Dot , Piping Marking , ( Planning ,Praktis dan Konsisten )
Tips

7.Kelas Asas Membuat Roti ( lebih 10 jenis roti )
Fee / Yuran : RM250 seorang ( Persendirian RM650 )

Asas Bun Manis- 3 Teknik
Bun pizza , Bun kacang merah , blueberry , coklat , Chicken floss Dan etc
Roti Peranchis @ Bugguette- Garlic Bread
Extra Resepi.

Semi Hands On & Demo ( Kelas Berkumpulan )
Terbuka kepada kumpulan , persatuan , kelab dan mereka yang berminat
Minimum untuk kelas group ialah 15 peserta- kapasiti sehingga 50 peserta.
Lokasi : Merdeka Villa , Jalan Merdeka , Ampang ,Selangor
Masa : 1030 pagi - 4 petang
Makan Tengah Hari Disediakan
Sijil Kehadiran
Buku Nota / File Nota
Pelajar wajib membawa apron dan alat tulis.
Tarikh : Isnin - khamis, Sabtu dan ahad ( kecuali public holiday tiada kelas )
-Sila tetapkan tarikh awal dan jumlah peserta @ pelajar


#Doa Untuk MH370
#PRAY4MH370

Terima Kasih

Komen
3 Komen

3 ulasan:

m&m's diner berkata...

Hi,cef
Kami ni dlm satu group,
Perlu cukup kuota minimum 15 org
Boleh join kelas cef,?usia kalangan ahli kami ada 30an 40an dan ada 50an cef ada tetapkan usia kah utk join kelas?maaf kami banyak bertanya.mohon pencerahannya

Tanpa Nama berkata...

Hello chef obie,
U look so young, talented and so gorgeous & cute.. haaahaaa sorry have to say that!
One day we would like to see u in tv's and become like Datuk Chef Wan Ismail, may Allah bless you

Chef Obie berkata...

hello to you 2 ,
( boleh merah muke ni huuuu )

Pertamenye chef nak ucap terima kasih kerana sudi melawat blog yg biase ni, dengan harapan chef - melalui perkongsian sedikit ilmu dan resepi yg ade dlm blogi ini dapat membantu dan diguna sebaiknye.

Datuk Chef Wan Ismail tu idola chef dari kecik...bukak tv aje muke chef wan...lagi2 bile bulan puase memang rancangan masakannye aje yang bermain kt tv,Bangga sangat ade orang Malaysia seperti Datuk Chef Wan Ismail..

huuu dan tak mungkin jadi sepertinye..heeee chef jadi diri chef aje la.. boleh kan,

Ape pun doa anda ini, doa yang baik-baik untuk chef...chef ucapkan terima kasih banyak-banyak juge,

chef obie - dari hati yang kecil dengan impian yang biase -biase aje besarnye... peace yo!

May Allah Bless To You Too...

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign