Halaman
- Laman utama
- KURSUS/KELAS MASAKAN PERNIAGAAN , BAKING DAN KOMERSIAL 2024
- KURSUS DAN PROGRAM BAKAL PESARA KERAJAAN DAN SWASTA 2023 / 24
- ASAS MEMBUKA PERNIAGAAN PEMBEKAL BAHAN KEK DAN BAKERI
- TEMPAHAN KEK & PETITS
- RESEPI KUIH TRADISIONAL
- RESEPI KEK & PASTRY
- RESEPI MASAKAN
- RESEPI REMPAH RATUS
- MEDIA
- SYARIKAT MGJ CONSULTANCY & MGJ SERVICES
- MALAYSIA HOT PROPERTIES 2023
- SKY CHEF CATERING KL Buffet & Tapau 2023
- TEMPAHAN TART NENAS LEJEN
- Bazaar Chef Obie
CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.
MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN
MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA
HUBUNGI MGJ CONSULTANCY
017 2260719
017 2260719
017 2260719
email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com
obieber
Jumaat, 21 Disember 2012
Petua Membuat Kek - Kelas Asas Membuat Kek ( Baking For Beginners )
15 ulasan:
- azilahasryza berkata...
-
teringat masa kelas asas baking ari tuh... nak join lagi for red velvet n rainbow cake.. tp takder masa yg sesuai... :))
- 21 Disember 2012 pada 4:06 PTG [Balas Komen]
- Chef Obie berkata...
-
:) .. bila kelapangan, n ada masa..ada suke nak join kelas yg lain anytime obie wan.. stndby kan tempat..,bila sebut rainbow kek..haaa.. azilah bg tau datenye ea..juz pick up aje heee....
- 21 Disember 2012 pada 5:46 PTG [Balas Komen]
-
-
kalau budak 11 tahun boleh masuk ke kelas buat kek ni
- 22 Mac 2013 pada 7:08 PTG [Balas Komen]
- Chef Obie berkata...
-
tiada had umur, kebenaran dari ibu bapa diperlukan...
- 23 Mac 2013 pada 10:44 PG [Balas Komen]
- Unknown berkata...
-
Byran brape?
- 11 Mei 2013 pada 11:31 PTG [Balas Komen]
- Chef Obie berkata...
-
kelas asas baking RM300- 5 jenis kek,-butter, coklat, cheese cake, fruit cake, sponge cake-swiss roll
dan 3 extra resepi kek
kelas asas roti RM280- lebih 10 jenis
Kelas red velvet dan rainbow RM280
Kelas asas coklat dan dekorasi coklat RM280 - 14 Mei 2013 pada 9:52 PG [Balas Komen]
- eriqa berkata...
-
Tumpang tanya chef...kelas deco kek ada x?maksud sy..sy nak belajar buat bunga2...kelas kat mana ye chef?
- 14 Mei 2013 pada 12:45 PTG [Balas Komen]
-
-
Kat mana ye kelas?
- 16 Mei 2013 pada 12:39 PG [Balas Komen]
- Chef Obie berkata...
-
Kelas Asas Baking, Asas Membuat Roti, Asas coklat dan dekorasi coklat,
Kelas RV dan Rainbow kek diadakan di Taman Cheras Indah, Kualau Lumpur
Berdekatan dengan Maluri, Dan Pandan Indah.
Manakala Kelas Persendirian seperti kelas 3D kek Angry Bird, 3D Waterfall 3Tier/ 3Tingkat, Kelas Coklat Ros / dekorasi coklat hitam dan putih ( coklat plastik), Asas Fondant dan gumpaste -kelas diadakan di Merdeka Villa, jalan merdeka, 68000 Ampang.
Jika berminat mengikuti kelas hubungi 017 2260719 chef obie - 17 Mei 2013 pada 12:25 PTG [Balas Komen]
- Unknown berkata...
-
Klau kelas personal ad x chef?
- 13 Julai 2013 pada 2:04 PTG [Balas Komen]
- Unknown berkata...
-
Nk tnya klau personal class ad x chef?
- 13 Julai 2013 pada 2:06 PTG [Balas Komen]
-
-
Klu langsung xder asas nak belajar boleh ker
- 14 Julai 2013 pada 8:07 PTG [Balas Komen]
- Chef Obie berkata...
-
Terima kasih bertanya pada chef obie, kelas asas baking terbuka untuk sesiapa sahaja, sama ada anda zero tiada asas baking mahupun anda prof.. dan ingin menambah ilmu baking..juga tida had usia untuk attend baking class chef obie...
- 18 Julai 2013 pada 8:59 PG [Balas Komen]
- Chef Obie berkata...
-
Salam, terima kasih bertanya.. kelas personal chef ada..
KELAS PERSENDIRIAN CHEF OBIE 2013
( 1 )KELAS DEKORASI COKLAT ROS
Coklat hitam dan putih)
MASA : 11 pagi - 1 tengah hari atau 2 petang - 4 petang ( pilihan )
YURAN : RM380.00 Termasuk 1 Sijil Kehadiran
HARI : Isnin - Khamis
Jumaat ( Tiada Kelas )
Sabtu dan Ahad ( Tambahan RM100 Untuk Yuran )
Public Holiday atau Cuti Umum ( Tiada Kelas )
SUKATAN PELAJARAN : Pengenalan Kepada Dekorasi Coklat Ros
Perbezaan Coklat Kouvetur Dan Coklat Kompaun
Demo- Cara Membuat Coklat Plastik Ros
Resepi Coklat Plastik Ros Hitam & Putih disediakan
Cara Pengurusan Dan Penyimpanan Coklat Plastik Ros
Cara kreatif Membuat Bunga Ros dengan mudah dan menarik
KEPERLUAN : Pelajar perlu membawa Apron sendiri , Alat Tulis ,
Tuala dapur , Bekas untuk mengisi coklat ros atau kotak kek.
TEMPAHAN KELAS : Untuk menempah kelas persendirian chef Obie .Hubungi talian 017- 2260719 atau email ke gunawan.jamil@gmail.com , untuk menetapkan Tarikh kelas dan Masa Kelas , Deposite Yuran Kelas RM 150 perlu dimasukkan ke Akaun MBB Maybank Muhamad Gunawan Jamil Nombor Akaun 151409098193
LOKASI KELAS : Merdeka Villa, Ampang ( landmark- Spectrum Mall )
Kelas kek Fondant 3D Angry Bird
MASA : 11 pagi - 4 petang
YURAN : RM 380 termasuk 1 Sijil Kehadiran
HARI : Isnin - Khamis
Jumaat ( Tiada Kelas )
Sabtu dan Ahad ( Tambahan Yuran Kelas RM100 )
Public Holiday atau Cuti Umum ( Tiada Kelas )
SUKATAN PELAJARAN : Demo - Asas Membuat Fondant Dan Gumpaste
( Resepi di sediakan )
Pengenalan kepada Fondant & Gumpaste 3D
Cara Pengurusan Dan Penyimpanan
Penggunaan CMC Tylose & Arabic Gum
Penggunaan Dan Teknik Mewarna
Cara Menyalut Fondant ke atas Kek Dummy ( styrofoam )7'inci
5 Karakter Angry Bird 3D
Bird Nest / Sarang Burung, Bongkah Ais , Batuan
KEPERLUAN : Pelajar perlu membawa Apron Sendiri ,Alatan Tulis, Tuaala Dapur dan Kotak Kek 9 inci.
Kelas kek Fondant 3D Waterfall / Air Terjun
MASA : 11 pagi - 5 petang
YURAN : RM 880 termasuk 1 Sijil Kehadiran
HARI : Isnin - Khamis
Jumaat ( Tiada Kelas )
Sabtu dan Ahad ( Tambahan Yuran Kelas RM100 )
Public Holiday atau Cuti Umum ( Tiada Kelas )
SUKATAN PELAJARAN : Demo - Asas Membuat Fondant Dan Gumpaste
( Resepi di sediakan )
Pengenalan kepada Fondant & Gumpaste 3D
Cara Pengurusan Dan Penyimpanan
Penggunaan CMC Tylose & Arabic Gum
Penggunaan Dan Teknik Mewarna
Cara Menyalut Fondant ke atas Kek Dummy ( styrofoam )
3 tier/ 3 tingkat
Teknik jika menggunakan Kek Sepenuhnya
Rekabentuk 3D, Batuan, Air Terjun, Percikan Air,
Marbling,Tumbuhan,ekstra karakter haiwan
KEPERLUAN : Pelajar perlu membawa Apron Sendiri ,Alatan Tulis, Tuaala Dapur dan Kotak Kek 12 inci atau lebih.
- 18 Julai 2013 pada 9:02 PG [Balas Komen]
- Chef Obie berkata...
-
Salam, terima kasih bertanya.. kelas personal chef ada..
KELAS PERSENDIRIAN CHEF OBIE 2013
( 1 )KELAS DEKORASI COKLAT ROS
Coklat hitam dan putih)
MASA : 11 pagi - 1 tengah hari atau 2 petang - 4 petang ( pilihan )
YURAN : RM380.00 Termasuk 1 Sijil Kehadiran
HARI : Isnin - Khamis
Jumaat ( Tiada Kelas )
Sabtu dan Ahad ( Tambahan RM100 Untuk Yuran )
Public Holiday atau Cuti Umum ( Tiada Kelas )
SUKATAN PELAJARAN : Pengenalan Kepada Dekorasi Coklat Ros
Perbezaan Coklat Kouvetur Dan Coklat Kompaun
Demo- Cara Membuat Coklat Plastik Ros
Resepi Coklat Plastik Ros Hitam & Putih disediakan
Cara Pengurusan Dan Penyimpanan Coklat Plastik Ros
Cara kreatif Membuat Bunga Ros dengan mudah dan menarik
KEPERLUAN : Pelajar perlu membawa Apron sendiri , Alat Tulis ,
Tuala dapur , Bekas untuk mengisi coklat ros atau kotak kek.
TEMPAHAN KELAS : Untuk menempah kelas persendirian chef Obie .Hubungi talian 017- 2260719 atau email ke gunawan.jamil@gmail.com , untuk menetapkan Tarikh kelas dan Masa Kelas , Deposite Yuran Kelas RM 150 perlu dimasukkan ke Akaun MBB Maybank Muhamad Gunawan Jamil Nombor Akaun 151409098193
LOKASI KELAS : Merdeka Villa, Ampang ( landmark- Spectrum Mall )
Kelas kek Fondant 3D Angry Bird
MASA : 11 pagi - 4 petang
YURAN : RM 380 termasuk 1 Sijil Kehadiran
HARI : Isnin - Khamis
Jumaat ( Tiada Kelas )
Sabtu dan Ahad ( Tambahan Yuran Kelas RM100 )
Public Holiday atau Cuti Umum ( Tiada Kelas )
SUKATAN PELAJARAN : Demo - Asas Membuat Fondant Dan Gumpaste
( Resepi di sediakan )
Pengenalan kepada Fondant & Gumpaste 3D
Cara Pengurusan Dan Penyimpanan
Penggunaan CMC Tylose & Arabic Gum
Penggunaan Dan Teknik Mewarna
Cara Menyalut Fondant ke atas Kek Dummy ( styrofoam )7'inci
5 Karakter Angry Bird 3D
Bird Nest / Sarang Burung, Bongkah Ais , Batuan
KEPERLUAN : Pelajar perlu membawa Apron Sendiri ,Alatan Tulis, Tuaala Dapur dan Kotak Kek 9 inci.
Kelas kek Fondant 3D Waterfall / Air Terjun
MASA : 11 pagi - 5 petang
YURAN : RM 880 termasuk 1 Sijil Kehadiran
HARI : Isnin - Khamis
Jumaat ( Tiada Kelas )
Sabtu dan Ahad ( Tambahan Yuran Kelas RM100 )
Public Holiday atau Cuti Umum ( Tiada Kelas )
SUKATAN PELAJARAN : Demo - Asas Membuat Fondant Dan Gumpaste
( Resepi di sediakan )
Pengenalan kepada Fondant & Gumpaste 3D
Cara Pengurusan Dan Penyimpanan
Penggunaan CMC Tylose & Arabic Gum
Penggunaan Dan Teknik Mewarna
Cara Menyalut Fondant ke atas Kek Dummy ( styrofoam )
3 tier/ 3 tingkat
Teknik jika menggunakan Kek Sepenuhnya
Rekabentuk 3D, Batuan, Air Terjun, Percikan Air,
Marbling,Tumbuhan,ekstra karakter haiwan
KEPERLUAN : Pelajar perlu membawa Apron Sendiri ,Alatan Tulis, Tuaala Dapur dan Kotak Kek 12 inci atau lebih - 18 Julai 2013 pada 9:03 PG [Balas Komen]