Assalammualaikum wbt,
Bie sharing resepi roti puri hari ni,
korang perlu DIY yea...
senang aje..
bahan pun tak banyak..
just follow recepi and method okay..
'Roti Puri enak dimakan bersama Kari Keema '
kalau tak ade kari keema, kari ape-ape pun blea, dengan masakan dhal pun ngam!
Selamat Mencuba..
Resepi Roti Puri
Bahan
1 cawan Tepung Gandum / Tepung Attar
¼ sudu besar Garam
½ cawan Air ( mengikut keperluan )
Cara membuat
1.Satukan kesemua bahan dalam mangkuk dan letak air sedikit demi sedikit uli sehingga menjadi doh.
2.Pastikan sehingga tangan tiada lagi sisa doh, doh mudah dibentuk, bentukkan saiz bebola mengikut permintaan anda sendiri. Kemudian canaikan menggunakan tangan atau rolling pin sehingga nipis.
3.Minyak yang panas untuk menggoreng – Gorengkan doh yang telah dicanai dalam miyak yang panas, Sentuh di bahagian tengah doh supaya ia menggelembung.Balikkan. Siap.