CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Selasa, 22 April 2014

Resepi Mudah Kek Coklat Moist Sedap Dan Popular


Kepada anda yang tercari resepi mudah membuat kek coklat moist yang sedap
chef obie ingin sharing resepi bersama

Kek Coklat Moist Sedap

Bahan

1 paket Tepung Hairan
1 cawan Air 
1/2 cawan Minyak Masak

Cara Membuat

1.Satukan ke semua bahan dalam mangkuk dan kacau sehingga sebati.
2.Tuang ke dalam tin pembakat,Gunakan tin pembakar kek 7 inci yang telah digris.
3.Bakar pada suhu 150-160'c selama 40-45 minit. Jika anda menggunakan teknik mengukus sila kukus 
sehingga 50 minit atau1 jam .

Kek Coklat moist yang telah dibakar atau kukus sedia unutk diganache;

Resepi Ganache @ topping

Bahan

1 paket Topping @ ganache Hairan
1/2 cawan Air 

Cara membuat

1.Satukan air ke dalam bahan topping@ganache, kacau sebati, boleh dipanaskan sebentar 1 minit microwave atau oven.Kacau sehingga menjadi topping yang pekat dan berkilat.Sedia untuk dituang keatas kek coklat moist memang menyelerakan.

Penyediaan kek coklat moist paling mudah


Marbeles...chef obie memang gemar dan suka memperkenalkan kepada teman-teman akan keenakan kek coklat moist dengan menggunakan tepung hairan ini, kerana ianya mudah dari segi penyediaan dan seseiapa
sahaja boleh dan mampu membuat kek coklat moist sendiri.Paling Istimewanya mengenai tepung Kek Hairan ini ia bukan sahaja mampu membuat kek coklat moist akan tetapi ian juga boleh digunakan
untuk membuat cookies , muffin , cupcake dan pelbagai lagi jenis kek dengan hanya menggunakan
1 jenis produk iaitu Tepung Hairan Coklat Moist...Paling luar biasa dan menghairankan 
Tepung ini mampu mampu dijadikan lebih 60 jenis kek,cookies,muffin, cupcake dan pelbagai lagi...
malahan brownies yang mantap juga boleh dihasilkan .

Tepung Hairan Coklat Moist Hanya RM18.00 sekotak


Kepada anda yang berminat untuk mendapatkan tepung hairan 
atau ingin menjadi agen di seluruh Malaysia juga Sabah & Sarawak 
boleh hubungi chef obie : 017 2260719
Puan Roazura : 019 2912915 / whatsApp

order@tepunghairan.com
gunawan.jamil@gmail.com


Testimoni Pelanggan












Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign