CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Isnin, 15 Disember 2014

Resepi Puding Jagung Popular 2015




Sila share & LIKE

FOLLOW IG : chef_obie_official

RESEPI PUDING JAGUNG




Sharing is caring Semoga perkongsian ilmu ini mendapat keberkatan bersama-

Puding Jagung 

Bahan-bahan:
1 cawan tepung kastad
3/4 cawan gula
1 tin susu cair
2 1/2 cawan air kosong
1tinjagungmanis
3 sudu besar tepung jagung

Cara-cara:

campurkan semua bahan, kacau-kacau sampai semua bahan sebati. lepas tu, masak atas dapur 
guna api sederhana sampai likat, Lepas tu sejukkan dulu sebelum masuk peti ais. biar dalam peti ais sekurangnya 1 jam.




chef obie



Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign