CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Jumaat, 27 September 2013

Resepi Jam Strawberi

Resepi Jam Strawberi


Bahan

2kg / 2000 g. Buah Strawberi

100 g Apple pektin

2kg / 2000 g. gula pasir

4 sudu besar air perahan limau nipis

80ml air.

Cara Membuat

1. Bersihkan Strawberi dan potong kecil.

2. Blend Strawberry bersama 80ml air.

3. Masukkan strawberry yang telah diblend tadi ke dalam periuk bersama apple pektin dan gula pasir.

4. Masak diatas api sederhana besar hingga mendidih sambil dikacau selalu supaya tidak hangus.

5. Setelah mendidih masukkan air perahan limau dan didihkan lagi selama beberapa minit.

6. Angkat dan masukkan kedalam botol yang bersih dan steril.Tutup rapat rapat.

7. Biarkan ianya sejuk sebelum disimpan.

Selamat Mencuba dan sharing la resepi ni kepada teman-teman....
dah blea buat bizz ni..heeeee


Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign