gambar courtesy google : kek mendap
Ade lagi chef obie nak sharing hari ini,
Sebab-sebab kek menjadi mendap atau tenggelam dibahagian tengah , mahupun lembap dan leper...
sedihkan kalau kek yang kite baking jadi seperti ini..mesti korang yang suke baking pernah menghadapi situasi ni...
okaylah dibawah ini antara sebab-sebabnye...
■Terlampau banyak cecair.( seperti susu , krim, air mahupun telur )
■Bahan penaik tidak mencukupi atau sudah luput tarikh penggunaannya.( produk expired )
■Lemak dan gula tidak dipukul secukupnya.( tak sempurna pukulan adunan )
■Adunan mentega atau marjerin berketul-ketul
Cake Is Memory.... chef obie... , mmmm chef obie suggest kepada anda yang suke berbaking mahupun yang baru ingin mencube ( newbie ) baking kek-
Silalah dapatkan Tepung Hairan - Tepung kek Coklat Moist yang mudah dan senang dibaking mahupun dikukus..,, anda cuba dahulu kemudian baru judge...ok sama ade betul tak kate2 chef obie ni..., sebab kata chef obie.. penggunaan Tepung Hairan adalah
semudah A,B dan C... nape chef cakap macam ni..sebab anda hanya perlu menggunakan air dan minyak sahaja sebagai bahan tambahan , dan hanya perlu menggunakan sudu kalau spatula tak ade untuk membuat adunan daripada tepung hairan ni...
Mmmmm menyelerakan ....anda mesti cuba dahulu ...
dapatkan sekarang di Talian
019 2912915 call/ whatssapp
Puan Azu
Penghantaran juga pihak kami buat...so dont worry...