CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Isnin, 6 April 2015

Resepi Masakan Ayam Popular

eBook Aneka Masakan Ayam


Anda mungkin tidak berkesempatan 
mengikuti Kelas Masakan Popular
yang dikendalikan oleh chef obie di K.L.

Kini anda boleh memiliki ebook 
Resepi Aneka Masakan Ayam
"Resepi Masakan Ayam Popular "
sebagai koleksi dan sebagai resepi kesayangan
anda apabila beraksi didapur!

HANYA RM30 sahaja

Pasti anda boleh menyediakan dan memasak
 dengan Mudah !

HANYA RM30 sahaja 

Dapatkan Sekarang ebook Terbaru & Terhangat


Pada Harga RM30 sahaja 

Melayakkan anda untuk mendapat 5 ebook PERCUMA seperti


  



Sila Tempah sekarang !  Hanya RM30.00 sahaja seunit

CARA PEMBELIAN :

Bank In ke MBB ( Maybank )
151409098193
Muhamad Gunawan Jamil

Bukti Pembayaran Sila SMS / Whatsapp :

Nama ebook , RM30 ,Masa , Tarikh dan email Anda
ke 0172260719

Penghantaran : 24 hingga 48 Jam Selepas Bukti Pembayaran Diterima





Dalam pada itu chef obie kongsikan resepi masakan berasaskan ayam yang popular dan lazat!
iaitu Ayam percik!

Resepi Ayam Percik ( Bazaar Ramadhan )


Bahan-bahan ( Anggaran 4 ekor ayam )


1 kg bawang besar 

2 inci halia ( diblender ) 

100 gm lengkuas ( diblender ) 

80gm bawang putih ( diblender ) 

8 batang serai ( diblender ) 

3 1/2 cawan gula 

1/2 cawan gula merah atau gula melaka

5 sudu besar stok ayam serbuk 

4 cawan cili giling ( atau blender ) 

4 cawan cili sos 

1 kg santan 



Cara Membuat



1.Satukan kesemua bahan -bahan diatas dalam satu stok pot yang besar, gunakan api sederhana untuk memasak bahan-bahan ini sehingga mendidih.



2. Setelah mendidih, masukkan ayam , ( pastikan korang dah potong ayam ni mengikut kesukaan )apa yang perlu korang take noted, jangan sampai masak ayam tu, kite hanya perlukan separuh masak sahaja untuk ayam percik ni. 



3.Apabila ayam telah separuh masak, asingkanlah ayam untuk dibakar, 



4.Gunakan penyepit buluh, untuk menyepit ayam setengah masak ni...sebelum dibakar.

Manakala, kuah yang lebih disimpan untuk dicurahkan ke atas ayam nanti 



5.Setelah selesai bakar ayam perciknye..tibalah mase untuk menjamu selera..

yea..yea kite buke dengan ayam percik....


sedap....korang selamat mencuba










******




Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign