CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Sabtu, 17 Mei 2014

Resepi Kek Coklat Moist Tepung Hairan




TEPUNG HAIRAN
Kepada anda yang berminat menceburi perniagaan membuat pelbagai jenis kek dengan hanya menggunakan satu jenis tepung segera @ lebih dikenali dengan nama Tepung Hairann

"Chef Obie sebagai Duta Tepung Hairan"

Sukacita chef obie berkongsi pelbagai resepi menarik yang boleh dihasilkan hanya menggunakan Tepung Hairan, chef obie telah Berjaya memvariasikan tepung hairan menjadi lebih 60 produk seperti kek red velvet ,kek coklat Badam Moist,kek coklat mocca moist kek,coklat crumble muffin, coklat crunchy cookie dan pelbagai lagi .Hanya perlu campur air dan minyak mampu menghasilkan kek coklat moist yang sedap dan menyentap selera!


Tepung Hairan yang dijual pada harga berpatutan dan telah 4 tahun berada dipasaran menjadi pilihan usahawan online tempatan.Kini telah menjadi buah mulut peminat-peminat kek tempatan kerana keenakan dan kesedapan kek yang dihasilkan daripada tepung hairan!

Jangan Terlepas Peluang Bersama Team kami! 



Testimoni pelanggan Tepung Hairan!









Tepung Hairan Coklat Moist...Paling luar biasa dan menghairankan 
Tepung ini mampu mampu dijadikan lebih 60 jenis kek,cookies,muffin, cupcake dan pelbagai lagi...
malahan brownies yang mantap juga boleh dihasilkan .

Kepada anda yang berminat untuk mendapatkan tepung hairan 
atau ingin menjadi agen di seluruh Malaysia juga Sabah & Sarawak 

Puan Roazura : 019 2912915 / whatsApp

order@tepunghairan.com




Kepada anda yang tercari resepi mudah membuat kek coklat moist yang sedap
chef obie ingin sharing resepi bersama

Kek Coklat Moist Tepung Hairan

Bahan

1 paket Tepung Hairan
1 cawan Air 
1/2 cawan Minyak Masak

Cara Membuat

1.Satukan ke semua bahan dalam mangkuk dan kacau sehingga sebati.
2.Tuang ke dalam tin pembakat,Gunakan tin pembakar kek 7 inci yang telah digris.
3.Bakar pada suhu 150-160'c selama 40-45 minit. Jika anda menggunakan teknik mengukus sila kukus 
sehingga 50 minit atau1 jam .

Kek Coklat moist yang telah dibakar atau kukus sedia unutk diganache;

Resepi Ganache @ topping

Bahan

1 paket Topping @ ganache Hairan
1/2 cawan Air 

Cara membuat

1.Satukan air ke dalam bahan topping@ganache, kacau sebati, boleh dipanaskan sebentar 1 minit microwave atau oven.Kacau sehingga menjadi topping yang pekat dan berkilat.Sedia untuk dituang keatas kek coklat moist memang menyelerakan.

Penyediaan kek coklat moist paling mudah! 

Tepung Hairan Di Media






Segera Hubungi : Puan Azu
0192912915 / WhatsApp
Facebook: Tepung Hairan

www.tepunghairan.com




Terima Kasih

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign