CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Rabu, 5 Jun 2024

Rahsia Kukus Nasi Secepat 8 Minit - 10 minit - Chef Obie

 

Assalammualaikum wbt , Salam Sejahtera 

Sukacita Chef Obie kongsikan 'Rahsia atau Teknik Atau Cara' paling cepat mengukus nasi hanya ambil masa 8 ke 10 minit sahaja untuk nasi kukus yang cantik berbutir & putih mewangi ini Sejak 2012 hingga kini ( tahun 2024 ) telah ramai yang menggunakan skill ini bagi memudahkan mereka - peniaga / usahawan dalam menyediakan " Nasi Kukus " yang cantik berderai & memutih dalam kuantiti yang banyak tanpa membuang masa , tenaga mahupun kos . Jika menggunakan cara kukus yang anda tahu sebelum ini. Chef Obie tidak memerlukan Pengukus Khas yang dicustom . Hanya menggunakan apa yang ada didapur anda iaitu pengukus mak-mak .

Ilmu yang eksklusif dan bermanfaat pasti ada valuenya ,Ilmu seperti ini tidak semuanya akan anda jumpa atau dapat dengan mudah hanya dengan tekan dihujung jari melalui smartphone terus dapat , apatah lagi ilmu itu tidak semudah anda dapat di tepi jalan , tidak juga semua ilmu anda boleh jumpa dalam universiti. InshaAllah ilmu boleh dapat melalui pengorbanan juga pengalaman kerana ianya lebih berkat dan ilmunya berkekalan bermanfaat.

Sesuatu yang normal , jika ianya mudah dan senang untuk mendapatkan sesuatu ilmu itu pasti manusia tidak akan pandang harga diri sesuatu ilmu sepertinya " Ilmu ItuTiada Valuenya " ,  apatah lagi beriya iya untuk memilikinya .Lumrah sifat dan sikap manusia memang begitu mudah santai tak bertempat nak semua bersuap terus dalam mulut , malah boleh pula marah-marah sebab tak dapat ilmu yang diinginkan secara percuma ! So steady kesayangan semua jangan marah-marah silakan senyum yang paling comel anda boleh lakukan, Chef Obie sebagai F&B Consultant memang sentiasa ada jawapan untuk permasalahan anda ini. Pastikan anda join KELAS NASI KUKUS AYAM GORENG BEREMPAH CHEF OBIE . 

Bukan sahaja Rahsia untuk siap cepat nasi kukusnya , tetapi rahsia penggunaan rempah ratus yang khas didatangkan dari Terengganu / Pantai Timur .

***** Istimewanya Kelas Nasi Kukus Ayam Goreng Berempah Chef Obie adalah ..

Teknik Kukus Paling Cepat & Pantas Hanya 8 minit-10 minit sahaja diperlukan , Sesuai untuk perniagaan kecil-kecilan mahupun sederhana yang menjimatkan tenaga dan juga kos. Tiada penggunaan equipment yang mahal atau sesuatu yang perlu untuk di custom , hanya skill atau kemahiran dalam penyediaan menjadi trademark kelas nasi kukus ayam goreng berempah Chef Obie.

Intipati KELAS NASI KUKUS AYAM GORENG BEREMPAH

Pemilihan Jenis Ayam
Penyediaan Ibu Pes Gulai
SOP penggunaan Pes Gulai
Penyediaan Bahan Perapan Ayam Goreng Berempah
Teknik Kukus Nasi 8-10 minit
Sambal Cili
Pelajar dibekalkan Buku Standard Resepi 
1 x Sijil Kehadiran ( No Siri )

Yuran Kelas RM1700 Seorang ( Normal )
RM1500 Seorang ( Pesara atau Pencen , Ibu Bapa Tunggal , Penjaga OKU & OKU )

Bila kelas ini diadakan ? Anda Silakan dengan pantas WhatsApp / Telegram kepada pihak Chef Obie untuk tahu tarikh bila kelas akan diadakan. 


Tenaga Pengajar Profesional : Chef Obie ( Chef Profesional )

( Berpengalaman menghidangkan menu-menu pelbagai masakan , pastry & kek untuk King Fadh Arab Saudi & Sultan Brunei juga VIP & VVIP Malaysia juga merupakan anak didik Golden Hand Executive Pastry Chef Mahmod & Executive Chef William H Hewitt - Wimbledon )
Lokasi : Area Lembah Klang / Kuala Lumpur
Masa : Setiap jenis kelas akan bermula pada pukul 1030 pagi
Tarikh Kelas : Sila whtasApp atau hubungi Chef Obie untuk Tarikh Terkini http://www.wasap.my/60172260719
Kelas : One day Course @ Kelas Sehari & Fully Hands On ( Sepenuhnya pelajar akan membuat sendiri memasak secara praktikal atas seliaan dan tunjuk ajar daripada chef profesional )
Keperluan : Pelajar hanya perlu membawa alat tulis dan apron sahaja , face mask dan sanitizer disediakan oleh pihak Chef Obie / MGJ CONSULTANCY.
Pelajar akan menerima 1 x Sijil ( no.siri )
Pelajar Wajib Membuat Pembayaran DEPOSIT 70% daripada Jumlah Penuh Yuran
ke salah satu akaun pilihan
i- MAYBANK 151409098193
atas nama
Muhamad Gunawan Jamil
ATAU
Ke Akaun Syarikat MGJ CONSULTANCY
Bank Islam No akaun 12122010028739
Kemudian
Bukti Pembayaran Perlu Disimpan
p/s Anda wajib hubungi pihak chef obie atau wakil MGJ CONSULTANCY
di bawah ini sama ada melalui whatsapp atau call
Baki Yuran 30% Perlu diselesaikan Pada Hari kelas diadakan

MGJ CONSULTANCYTerima Kasih

Kedai Makan Anda Bermasalah ? RESTO ANDA BERMASALAH ? Hubungi Segera Chef Obie

 

👇
Anda yg mempunyai isu ini sehingga tahun 2024 ?
- Berjaya buat sale tinggi setiap bulan tetapi profit terlalu sedikit.
- Tidak tahu menu dalam kedai mana yg perlu dilupuskan dan mana yg perlu dikekalkan
- Ingin memantapkan lagi menu sedia ada
- Ingin menjadikan menu pilihan sendiri sebagai menu pilihan pelanggan
- Ingin standardkan resepi menu sedia ada sesuai dengan harga jualan dan profit yg memuaskan
- Tidak tahu bagaimana utk tangani isu pembaziran dlm menu hidangan yg tidak disedari
- Ingin Kurangkan pekerja atau manpower tanpa mengganggu pengeluaran produktiviti
- Dan ....banyak lagi isu-isu yg berkaitan


Hola hola roger roger CHEF OBIE & Team untuk Research And Development ( R&D ) menu baru untuk kedai anda atau memantapkan lagi menu sedia ada untuk lebih standardize ber SOP ❤
👇
http://www.wasap.my/60172260719 Chef Obie ( Pengasas )
mgjconsultancyfile@gmail.com

p/s Fees / Yuran berpatutan dan ia bersesuaian dengan skala masalah yang sedang anda hadapi

Atau Anda perlukan perkhidmatan FOOD CONSULTANT Chef Obie
Yang BerSOP & Standardize ?

✅Food Testing
✅ Setup Central Kitchen
✅ Setup Restaurant
✅ Kiosk
✅ Gerai
✅ Food Delivery
✅ Catering
✅ Related F&B Bussines
👇

p/s Fees / Yuran berpatutan dan ia bersesuaian dengan skala masalah yang sedang anda hadapiJangan segan untuk hubungi pihak Chef Obie !!! Ramai telah berjaya dan memenuhi impannya , Anda bila lagi ?

👇

p/s Fees / Yuran berpatutan dan ia bersesuaian dengan skala masalah yang sedang anda hadapiTerima Kasih

Kelas Nasi Kukus Ayam Goreng Berempah & Kelas Western Food Lamb Chop / Lamb Shank Chef Obie 2024
❤️
Adakah Anda telah booking Kelas Masakan Perniagaan Bersama Chef Obie Untuk Bulan 6 ,7 , 8 ,9 , 10 , 11 & 12 / 2024 ini ?
Segera WhatsApp Telegram

Tenaga Pengajar Profesional : Chef Obie ( Chef Profesional )


Terbaru ! Antara pelajar-pelajar Chef Obie Yg repeat utk menu - menu Kelas Masakan yg lain !

✅The December Restaurant Jln Bypass Tamu Kota Belut Sabah &
✅Roney Satay Bukit Sentosa ✅Selamat Maju Jaya Terus Ke Hadapan .


***** Istimewanya Kelas Nasi Kukus Ayam Goreng Berempah Chef Obie adalah ..
Teknik Kukus Paling Cepat & Pantas Hanya 8 minit-10 minit sahaja diperlukan , Sesuai untuk perniagaan kecil-kecilan mahupun sederhana yang menjimatkan tenaga dan juga kos. Tiada penggunaan equipment yang mahal atau sesuatu yang perlu untuk di custom , hanya skill atau kemahiran dalam penyediaan menjadi trsdemark kelas nasi kukus ayam goreng berempah chef obie.

***** Istimewanya Kelas Western Food Lamb Chop & Lamb Shank Chef Obie adalah..
Penyediaan lamb shank yang juge pantas dan cepat dengan memastikan lamb shank lembut dan enak dinikmati , cara penyediaan eropah / u.s , teknik menjadi rahsia hanya dalam masa 45 minit - 1 jam tanpa memerlukan equipment high pressure cooker mahupun baking oven berjaya memastikan lamb shank lembut enak bersama gravy yang ditunggu-tunggu peminat lamb shank. Penyediaan sos halal untuk Mint Sauce dalam mengekalkan rasa dan tekstur tanpa menggunakan white wine. Skill grill lamb chop yang mudah difahami pelajar !

Anda yang amat memerlukan teknik-teknik penyediaan mudah dan pantas dan tebukti menjadi pilihan pelajar , peniaga dan usahawan makanan tempatan dan luar sejak tahun 2012 hingga kini Sila hubungi segera http://www.wasap.my/60172260719

Mengapa Anda Perlu Ikuti KURSUS / KELAS MASAKAN PERNIAGAAN , BAKING DAN KOMERSIAL CHEF OBIE 2024 INI ?

Sejak kursus / Kelas ini diadakan pada tahun 2012 hingga kini , para pelajar tempatan mahupun luar berjaya mengimplankan ilmu masakan / baking / komersial yang dipelajari dalam rutin kerjaya sebagai peniaga kecil-kecilan mahupun sebagai usahawan . Alhamdulillah

Sesuatu yang positif dan peluang untuk berjaya adalah SAMA RATA , hanya PERBEZAAN seseorang yang lebih berjaya dalam perniagaannya kerana adanya ilmu dalam perniagaan yang diceburi mahupun ilmu pemasaran online dan offline yang praktikal dan terbukti berjaya.Mereka boleh menimba ilmu dengan coach-coach pemasaran mahupun mereka yang pakar dalam mengembangkan perniagaan secara online mahupun offline, Disini Chef Obie sebagai Chef Profesional mengajar dan berkongsi ilmu dan pengalaman dalam menyediakan pelbagai menu hidangan untuk anda gunakan sebagai kemahiran peribadi dan untuk dikembangkan menjadi pilihan utama dalam perniagaan anda.Jangan berlengah tunggu dan tunggu ekonomi dunia pulih ekonomi negara pulih , kita sebagai rakyat - peniaga dan usahawan yang akan menghidupkan microekonomi negara .

 Peri Pentingnya anda perlu menajamkan ilmu masakan perniagaan , baking dan komersial bersama Chef Obie Pada Tahun 2024 ini ! 

Lebih 100 pilihan kursus sebelum ini , terkini pihak Chef Obie telah mengecilkan skop kursus mengikut permintaan paling ramai sejak mula di anjurkan tahun 2012. Malah yuran juga telah di pertimbangkan dan disesuaikan dengan kos dan permintaan hari ini. 

Anda juga diberi pilihan  subjek adds on ( tambahan ) untuk kursus tertentu seperti kursus western food , kursus mee kari nyonya ,kursus masakan katering dan restoran ianya diwujudkan sekiranya anda ingin menambah menu mengikut keperluan dan kepentingan anda.

InshaAllah KURSUS MASAKAN PERNIAGAAN , BAKING DAN KOMERSIAL 2024 membantu dan memudahkan anda yang baru ingin menceburkan diri dalam dunia perniagaan berasaskan makanan mampu untuk turut serta dan ikuti kursus ini sama ada jauh mahupun dekat dan seterusnya terus bersaing dalam pasaran offline mahupun online.

Adakah Anda telah booking Kelas Masakan Perniagaan Bersama Chef Obie Untuk Bulan 6 ,7, 8 , 9 , 10 , 11 , 12 / 2024 ini ?
Segera WhatsApp TelegramTerima Kasih

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign