CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Isnin, 17 Oktober 2016

3 IN 1 Kelas Membuat Roti , Kek Dan Masakan di Cheras Dan Ampang

3 IN 1 KELAS ROTI , KEK DAN MASAKAN di Cheras Dan Ampang


Tenaga Pengajar :
Chef Obie


Chef Hamza & Chef Rozie

TARIKH : 29 / 10 / 2016 Sabtu , juga  30 / 10 / 2016 ahad sebagai pilihan Anda yang kelapangan dan amat berminat.

Pelajar Sila Bawa : Apron Dan Alat tulis Sahaja.

LOKASI : CONDOMINIUM SUASANA LUMAYAN, 
WANGSA MAJU, KL





Sesi Pagi 

Kelas Membuat Roti & Kek
Pukul 830 pagi hingga 1230 Hari

Menu :

Bun Sarang Lebah
Bun Kacang Merah
Bun Sosej
Bun Chicken Floss
Bun Pintal

* Extra Menu 
Snowy Cheese Cake

( Waktu Rehat - makan tengah hari & solat )

Sesi Petang 

Kelas Masakan  
Pukul 2 Petang hingga Pukul 430 petang

Menu

Nasi Buryani
&
Ayam Masak Kurma



YURAN 

HANYA RM200 seorang

Sila Booking tempat anda segera -

Dengan Memasukkan DEPOSIT sebanyak RM150 

ke salah satu akaun pilihan 

1.MAYBANK @ MBB 151409098193

2.CIMB 7619121286

3.BSN 14005-41-00008021-7

Atas Nama Muhamad Gunawan Jamil

Baki Yuran RM50 Perlu Dijelaskan ketika Kelas Diadakan.

Hubungi Segera 

chef obie 0172260719

Terima Kasih

KALENDAR 2017 : BEE HOON GORENG 30 PAX





RESEPI BEE HOON GORENG SEMPOI chef obie ( Mudah & Sedap )
Hidangan 25-30 orang

Bahan

3 Paket Bee Hoon ( Direndam dahulu supaya lembut )
1 cawan cili kering kisar ( dibuang biji& direbus )
2 biji bawang merah kisar
3 ulas bawang putih kisar ( tidak digunakan juga boleh )
1/2 cawan udang kering 
Udang basah aaiz sederhana atau kecil secukupnya( sekiranya anda suka boleh letak lebih dalam masakan )
Sedikit potongan isi ayam ( potong dadu )
3 paket Fish Ball ( belah tengah )
1 audu besar serbuk kunyit
1 senduk gula
4 1/2 sudu besar garam
4 sudu besar stok ayam
2 sudu besar Sos Tiram
Daun kuchai secukupnya
Taugeh secukupnya
Sawi secukupnya
Lobak merah secukupnya
Air mengikut keperluan
Minyak utk menumis

Bahan hiasan- Hirisan Daun Sup atau Daun ketumbar,bawang goreng dan hirisan cili merah


Cara Penyediaan :
1.Panaskan minyak pada api sederhana.
2.Tumiskan cili kisar dan bawang , sehingga pecah minyak masukkan fishball, udang kering, udang basah , isi ayam ,serbuk kunyit dan 2 cawan air .Kacau sehingga mendidih.
3.Masukkan bee hoon, kacau mesra bersama bahan tumisan.
4.Masukkan gula,garam,stok ayam( sekiranya bee hoon anda agak kering sila tambahkan air mengikut keperluan )
5.Masukkan semua sayuran.
Kacau sehingga lembut dan masak.

6.Siap untuk dihidang dan taburkan bahan hiasan.
( Resepi Standard utk hidangan breakfast / petang - katering mahupun hotel )


Follow my IG: chef_obie_official
FB: chefobie untold

Terima Kasih

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign