CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Selasa, 24 Mac 2020

Doa Untuk Panduan Umat Islam Agar Di Jauhkan Wabak @ Virus COVID 19

#StayATHome : Doa Untuk Panduan Umat Islam Agar Di Jauhkan Wabak @ Virus COVID 19

Assalammualaikum wbt semua, 


#StayAtHome protect your community agains COVID 19
PEJABAT MUFTI telah keluarkan satu doa untuk panduan umat Islam agar dijauhkan daripada terkena COVID-19. Doanya pendek dan disertakan dengan terjemahan sekali. Senang sahaja untuk dibaca dan dihafal.

Syukur , Terima Kasih kepada Sahabat Maya yang sudi berkongsi maklumat berkaitan Zikir dan Doa untuk Keselamatan Dan Kesentosaan Daripada Segala Wabak Penyakit  daripada Jabatan Mufti Kerajaan Negeri Sembilan Darul Khusus.





Chef Obie Dan Team MGJ CONSULTANCY 


Hubungi MGJ CONSULTANCY


Antara Testimoni-testimoni pelajar kelas masakan perniagaan popular chef obie




KITCHEN LOLA'S MEE REBUS JOHOR

Berhadapan Pasar Alor Gajah , Alor Gajah Melaka



MAI SHAH D' SEMPALIT ( Seafood Ikan Bakar )

Raub , Pahang 
Kampung D'Sempalit.



FOODJAM

Bukit Rahman Putra

Sungai Buloh, Selangor



SAFHYD STEAK HOUSE

Jalan kubur tanah merah,berdekatan masjid ismail petra , Kelantan



SAFHYD STEAK HOUSE
No 48 , Jalan Nova u/5 ,
Subang Bestari 
Shah Alam

PAK MAON KITCHEN , Yan Kedah Darul Aman


MANGROOVE CAFE WESTERN FAMILY

370 , Jalan Tai Shin Jar

Kuching , Sarawak



RESTAURAN RONEY

Pusat Perniagaan Adnium

Bandar Bukit Beruntung , Bukit Sentosa & Klang



MAKAN SHACK
2186,G floor, Jln Bukit Minyak

Kawasan Perniagaan Asas Murni
Bukit Mertajam, Seberang Prai

SNOW BALL DANCE
Chef Pak Di, Melaka 

DESARU VIBE LOUNGE
No 19,Jalan Dato Jaafar 24/1 Taman Mutiara Desaru Bandar Penawar, Johor

MEEN PITSTOP 

Ulu Pulai, Gelang Patah , Johor ( Berdekatan Legoland Malaysia )
TAT NASI AYAM 
Desaru Bandar Penawar, Johor


DAPUR AISHAH

Wisma Central , Kuala Lumpur



THE GRINDER

Kajang, Selangor ( kiosk mengikut events )



FISH TAKE AWAY muhammadrauffnc

Tasek kenyir, Terengganu



NEVER BACK DOWN

Kedah Darul Aman


STEAKHOUSE
Kelantan

STEAKHOUSE WESTERN 
Penang

WESTERN BROTHERS
Johor

RESTORAN KUNING KUNYIT
Damansara Height , Kuala Lumpur

MALAYSIA CATERER
Texas, United State Of America

HOR RESTAURANT
Hong Kong , Republik Of China

DEE HOUSE RESTAURANT
Taman Bukit Rambai , Melaka

MERCIK CHAR KUEY TEOW
Parit Raja, Batu Pahat, Johor

BEST CHAR KUEY TEOW
Petaling Jaya , Selangor

CHAR KUEY TEOW
Kg baru, Kuala Lumpur

DAPUR LAILII
Kajang, Selangor

SATAY xxxxxx
Kajang, Selangor

SATAY MUADZAM
Pahang Darul makmur

CAKOI
Ipoh, Perak

Dan Banyak lagi testimoni-testimoni pelajar yang telah berjaya membuka perniagaan western food , juga katering , restauran milik sendiri di seluruh Malaysia , Sabah & Sarawak.



Terima Kasih

#StayAtHome : RESEPI 4 SEASONS PIZZA CHEF OBIE

#StayAtHome
Assalammualaikum wbt semua, 


#StayAtHome protect your community agains COVID 19

RESEPI : 4 SEASONS PIZZA CHEF OBIE


Bahan Topping

100gm Tomato puri
2sudu besar sos tomato
1 sdt Gula
Sedikit Garam
100gm keju mozarella
40gm keju parmesan
40gm keju edam ( keju belanda)
40gm keju cheddar
1 sudu besar herba
1 sudu besar minyak zaitun
Daun parsli secukupnya

Bahan Doh
500gm Tepung Roti
1 sudu kecil Garam
1 sudu kecil gula
320 ml Air Suam
1paket yis kering (11gm)
2sudu besar minyak zaitun @ masak @ kelapa

Cara Penyediaan :

1-untuk buat doh-satukan ke semua bahan dan uli sehingga menjadi doh,kemudian rehatkan 30minit.dgn menutup permukaan doh dgn plastik.

2-bahagikan 2 bahagian boleh hasilkan 2 doh pizza sederhana.canaikan mengikut selera anda. Boleh nipis atau sebaliknya.

3-Atas dulang pembakar,doh yg telah dicanai , gunakan garfu , cucuk beberapa Kali di permukaan doh dan dibakar sebentar selama 6 minit pd suhu 180-200'c

4-kemudian keluarkan dan sapu dgn tomato+ sos tomato ,gula,Garam dan herba.
Taburkan kesemua jenis keju,tabur minyak zaitun pd permukaan .

5.Bakar kembali 20-25 mnt 180'c

chefgunawanmalaysia.blogspot.com
sajianlazat.blogspot.com
chefbiskut.blogspot.com


Doakan agar Virus COVID 19 ini lenyap di muka bumi ini.
PEJABAT MUFTI telah keluarkan satu doa untuk panduan umat Islam agar dijauhkan daripada terkena COVID-19. Doanya pendek dan disertakan dengan terjemahan sekali. Senang sahaja untuk dibaca dan dihafal.
Semoga perkongsian kecil ini sedikit sebanyak dapat membantu anda di dapur untuk menghidangkan menu yang unik dan sedap. Kepada anda yang mencari KELAS MASAKAN PERNIAGAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI  

Hubungi MGJ CONSULTANCY


Antara Testimoni-testimoni pelajar kelas masakan perniagaan popular chef obie



KITCHEN LOLA'S MEE REBUS JOHOR

Berhadapan Pasar Alor Gajah , Alor Gajah Melaka



MAI SHAH D' SEMPALIT ( Seafood Ikan Bakar )

Raub , Pahang 
Kampung D'Sempalit.



FOODJAM

Bukit Rahman Putra

Sungai Buloh, Selangor



SAFHYD STEAK HOUSE

Jalan kubur tanah merah,berdekatan masjid ismail petra , Kelantan



SAFHYD STEAK HOUSE

No 48 , Jalan Nova u/5 ,

Subang Bestari 
Shah Alam

PAK MAON KITCHEN , Yan Kedah Darul Aman


MANGROOVE CAFE WESTERN FAMILY

370 , Jalan Tai Shin Jar

Kuching , Sarawak



RESTAURAN RONEY

Pusat Perniagaan Adnium

Bandar Bukit Beruntung , Bukit Sentosa & Klang



MAKAN SHACK

2186,G floor, Jln Bukit Minyak


Kawasan Perniagaan Asas Murni
Bukit Mertajam, Seberang Prai

SNOW BALL DANCE
Chef Pak Di, Melaka 

DESARU VIBE LOUNGE
No 19,Jalan Dato Jaafar 24/1 Taman Mutiara Desaru Bandar Penawar, Johor

MEEN PITSTOP 

Ulu Pulai, Gelang Patah , Johor ( Berdekatan Legoland Malaysia )
TAT NASI AYAM 
Desaru Bandar Penawar, Johor


DAPUR AISHAH

Wisma Central , Kuala Lumpur



THE GRINDER

Kajang, Selangor ( kiosk mengikut events )



FISH TAKE AWAY muhammadrauffnc

Tasek kenyir, Terengganu



NEVER BACK DOWN

Kedah Darul Aman



STEAKHOUSE

Kelantan

STEAKHOUSE WESTERN 
Penang

WESTERN BROTHERS
Johor

RESTORAN KUNING KUNYIT
Damansara Height , Kuala Lumpur

MALAYSIA CATERER
Texas, United State Of America

HOR RESTAURANT
Hong Kong , Republik Of China

DEE HOUSE RESTAURANT
Taman Bukit Rambai , Melaka

MERCIK CHAR KUEY TEOW
Parit Raja, Batu Pahat, Johor

BEST CHAR KUEY TEOW
Petaling Jaya , Selangor

CHAR KUEY TEOW
Kg baru, Kuala Lumpur

DAPUR LAILII
Kajang, Selangor

SATAY xxxxxx
Kajang, Selangor

SATAY MUADZAM
Pahang Darul makmur

CAKOI
Ipoh, Perak

Dan Banyak lagi testimoni-testimoni pelajar yang telah berjaya membuka perniagaan western food , juga katering , restauran milik sendiri di seluruh Malaysia , Sabah & Sarawak.






🍕🍕🍕🍕🍕🍕 #chefobie
#kelasmasakanmelayu
#kelasmasakanchefobie
#kelasmasakanampang
#kelasmasakankl
#masakapaharini
#kelasmasak
#malaysianfood
#malaysianfoods #kelasmasakanperniagaan
#kelasmasakanpopularchefobie #mgjconsultancy #kursusmasakan #kursusmasakanperniagaan #kursusbaking #resepipizza
#resepi #recepies #pizza

Terima Kasih

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign