CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Rabu, 8 Ogos 2018

Pelajar Kelas Masakan Perniagaan Katering Datang Dari Texas , America

Surprise..students 
KELAS MASAKAN PERNIAGAAN :
KATERING PAKEJ 1,
Chef Obie dtg nya..dari Texas,USA ,Madam Rina..teacher mathematics Kat high school & active dlm biz Catering... chef Tak Tau la plak students ni dari jauh..😅

Apa pun enjoy sepanjang kelas masakan berlangsung...
Sebarang pertanyaan kelas masakan boleh hubungi
+60172260719 chef Obie
+60169166010 PA Nesa



#kelasmasakanperniagaan #kelasmasakanpopularchefobie#kelasmasakankatering #chefobie #kelas

Kepada Anda yang tercari-cari Tenaga Pengajar Profesional Yang mengajar Ilmu Masakan Berasaskan KATERING , Jangan tunggu lama-lama , booking tarikh kelas anda sekarang , Sila hubungi no contact di bawah ini.

Terima Kasih 

KELAS MASAKAN PERNIAGAAN 2018 :
SIRI KATERING PAKEJ 1


Fees/ Yuran RM3000

Pilihan 1


Nasi Minyak / Hujan Panas atau

Nasi Beriani atau
Nasi Tomato

Ayam Masak Merah atau Ayam Hijo atau
Ayam Beriani atau
Ayam Rendang Minang

Daging Masak Hitam Manis atau 
Daging Kurma Berkentang atau
Rendang Daging

Kambing Beriani atau
Kambing Kuzi atau
Kari Kambing India Selatan atau 
Kambing Vindaloo

Dalcha Sayur Mahameru

Pajeri Nanas atau 
Pajeri Terung atau 
Pajeri Mentimun

Jelataah Mentah

Intipati :

1.M.E.P Untuk ke semua Menu
2.Standard resepi Untuk Perniagaan Katering ( Buku Standard Resepi )
3.Tips-tips menyediakan hidangan katering untuk 10-1000 pax
4.Pelajar belajar secara hands on 1 to 1
5.Tips membeli bahan mentah dari pembekal dan cara membuat tempahan.











Tenaga Pengajar Profesional : Chef Obie ( Chef Profesional & Selebriti )
Lokasi : Merdeka Villa ,
Jalan Merdeka , Ampang
Landmark : Spectrum Mall
Pelajar Boleh memilih tarikh dan hari untuk kelas diadakan
Di Antara Isnin hingga Khamis
Sabtu atau Ahad
( Jumaat Kelas Tiada Diadakan )
Masa : kelas akan bermula pada pukul 11 pagi
Kelas : Hands On ( Sepenuhnya pelajar akan membuat sendiri memasak secara praktikal atas seliaan dan tunjuk ajar daripada chef )
Keperluan : Pelajar hanya perlu membawa alat tulis dan apron sahaja
Pelajar akan menerima 1 x Sijil ( no.siri )
PERHATIAN : Sekiranya Pelajar Merupakan PESARA / IBU TUNGGAL MENANGGUNG ANAK / Mereka yang ada anak OKU - Pelajar akan diberi potongan Voucher Istimewa Untuk Yuran Kelas Masakan .
Hubungi : 60172260719 chef obie

Perhatian :
Pelajar Yang berminat
Wajib memilih sendiri tarikh dan hari untuk kelas diadakan.
Pelajar Wajib Membuat Pembayaran DEPOSIT 70% daripada Jumlah Penuh Yuran
ke salah satu akaun pilihan
i- CIMB 7619121286
ii- MAYBANK 151409098193
iii- BSN 14005-41-00008021-7
atas nama
Muhamad Gunawan Jamil
ATAU
Ke Akaun Syarikat MGJ CONSULTANCY
Bank Islam No akaun 12122010028739
Kemudian

Bukti Pembayaran Perlu Disimpan
Dan whatsapp Infonya ke

01722620719



p/s Anda wajib hubungi pihak chef obie di talian
0172260719 sama ada melalui whatsapp atau call
Baki Yuran 30% Perlu diselesaikan Pada Hari kelas Diadakan.




Terima Kasih

MINYAK KELAPA DARA atau VIRGIN COCONUT OIL VCO

Dibawah ini chef obie kongsikan info Mengenai VCO

MINYAK KELAPA DARA atau VIRGIN COCONUT OIL VCO

chef obie menggunakan minyak kelapa dara dalam setiap masakan, pilihan chef obie ialah medetop coconut cooking oil yang mudah didapati farmasi-farmasi terdekat anda .


Minyak Kelapa Dara adalah minyak yang dihasilkan dari buah kelapa ‘organik’ yang segar, (bukan dari kopra) dengan kaedah yang tidak melibatkan penggunaan sebarang bahan kimia, suhu yang tinggi, tidak terhidrogen walaupun sebahagian, tidak juga menggunakan sebarang bahan pencair (‘solvent’) untuk mendapatkan hasil yang tinggi.


Diantara ciri-ciri lain Minyak Kelapa Dara ialah, ia mengandungi lauric acid yang tinggi, sekitar 50-57 % , dan capric acid sekitar 6-7 %. Tidak mengandungi trans fatty acid kerana ia tidak melalui proses penghidrogenan walaupun sebahagian, dan masih mengekalkan kandungan anti oksida asliTidak  melalui proses nyah bau dan nyah warna, dan masih mengekalkan bau aroma dan warna yang asli.


Oleh kerana penghasilannya sebagaimana perlakuan di atas, ia mempunyai jangka hayat yang lama (sekurang-kurangnya 2 tahun) berbanding   jangka  hayat minyak biasa yang cuma menjangkau maksimanya 1 tahun.
Sementara bagi minyak kelapa biasa, semua perlakuan di atas dilakukan untuk menghasilkannya.


Minyak kelapa dara yang telah terbukti mempunyai ciri-ciri yang baik untuk tubuh badan manusia


Sementara ciri-ciri khusus Minyak Kelapa Dara selain dari ciri-ciri di atas ialah , ia dihasilkan dari buah kelapa asli yang tidak diubahsuai secara genetik, diproses tidak melebihi dari 24 jam selepas dipetik, buah kelapa dipetik dari kebun yang tidak menggunakan bahan baja sebatian, dan tidak juga menggunakan sebarang bahan racun serangga.

Secara saintifiknya Minyak Kelapa Dara terdiri dari sekitar 50 % lauric acid dan 6-7 % capric acid.
Kedua-duanya adalah tergolong dalam kategori ‘medium chain fatty acid’ yang mempunyai fungsi kebaikan tambahan untuk membentuk  monolaurin dan monocaprin di dalam tubuh manusia atau haiwan. Monolaurin dan monocaprin adalah monoglycerides yang bersifat   antiviral,   antibakterial
dan antiprotozoal yang digunakan oleh tubuh badan manusia atau haiwan untuk memusnahkan ‘lipid coated’ virus seperti HIV, Herpes, cytomegalovirus,       influenza,


Beberapa   bakteria      pathogen
termasuk listeria monocytogenes dan heliobacter pylori, serta protozoa seperti giardia lamblia. Hasil beberapa kajian juga menunjukkan bahawa  bahawa kedua-duanya juga menunjukkan kesan antimikrobial yang baik. Terbaru telah ditemui akan keupayaan monolaurin membunuh ‘lipid coated DNA dan RNA viruses’ termasuk HIV dan herpes, juga lain-lain mikroorganisma termasuk gram positif bacteria.



Dalam masakan berlemak juga sesuai menggunakan minyak kelapa dara ini selain menyihatkan ia juga menyedapkan dan menjadikan masakan tahan lama dan lambat basi- chef obie


Di dalam ‘An Ilsi North America Special Conference’ telah di takrifkan bahawa fatty acid yang terdapat di dalam Minyak Kelapa Dara sebagai ‘Functional Food’ yang membawa maksud bahawa ia adalah makanan yang membekalkan komponen untuk kesihatan mengatasi komponen untuk tenaga. Secara mudah dalam makanan terdapat  beberapa komponen yang bila diambil (dimakan/diminum) oleh manusia ia boleh digunakan oleh tubuh samada untuk membina tenaga, membina sistem daya tahan tubuh atau untuk kesihatan, membina sel-sel tubuh, serta beberapa fungsi minor yang lain. Bagi makanan yang  dikelaskan sebagai  ‘functional food’, jumlah bahagian  atau jumlah komponennya yang  boleh digunakan oleh tubuh untuk kesihatan mengatasi atau lebih banyak daripada jumlah komponen untuk tenaga dan lainnya.




Terima Kasih

Resepi Kek Coklat Moist Mudah


RESEPI KEK COKLAT MOIST MUDAH

Bahan untuk kek coklat.


Bahan A·


1 cawan serbuk Koko Van Houten 
1/2 cawan gula pasir @ kastor 
1/2 cawan gula perang
1 cawan susu cair @ susu kotak UHT

1 cawan minyak masak @ minyak Jagung
1/2 cawan susu pekat


Bahan B 


11/2 cawan Tepung gandum 

1/2 sudu kecil Soda bikarbonat 
1 sudu kecil Sebuk Penaik 
1 sudu kecil Serbuk Vanilla
2@3 biji telur size B


Cara Membuat

1. Masak Bahan A dalam pot dengan api yang kecil sehingga mesra semua bahan , sejukkan 

2. Pukul telur hingga kembang,  kemudian masukkan bahagian A.  Masuk bahagian B sedikit demi sedikit. ( Tapis semua bahan kering dalam satu bekas terlebih dahulu-  serbuk Vanilla ,  tepung, bikarbonat dan serbuk penaik ). kacau sebati. 


3. Masukkan adunan dalam loyang 

4. kukus selama 1 jam @ 1 jam 10 minit dengan api yang sederhana. (pastikan air kukusan telah mendidih terlebih dahulu). Jangan buka penutup kukus sehingga cukup masanya.


5.Apabila telah cukup masa, keluarkan kek dan sejukkan.


BAHAN TOPPING (ganache)


Bahan:

300 gm coklat susu Kompound / Kouverture ~ di cincang atau potong kecill

1 sudu besar susu pekat
1/2 cawan susu UHT
1 sudu besar mentega
1 sudu besar Madu



Cara Membuat :

1.Kaedah double boiled- Panaskan susu uht dan susu pekat, Matikan api , masukkan coklat kacau sehingga sebati, masukkan mentega dan akhir sekali madu. Siap untuk dituang atas kek coklat kukus. 






Terima Kasih

KELAS MASAKAN MALAM UNTUK PERNIAGAAN


Assalammualaikum wbt dan Salam Sejahtera, 
Jangan terkejut atau berasa pelik kerana pihak chef obie satu-satunya turut memberi perkhidmatan mengajar secara profesional pada waktu malam sejak awal Januari 2018. Terima kasih kepada para pelajar chef obie yang begitu komited belajar dan mengaplikasikan ilmu tanpa mengira masa , 



Permintaan daripada pelajar yang HANYA berkesempatan PADA WAKTU MALAM ,Anda berada diruang yang betul- Sila teruskan membaca informasi 
" KELAS MASAKAN MALAM CHEF OBIE" di bawah ini.

Mengapa Anda Perlu Datang Ke Kelas Masakan Malam Chef Obie ?
#kelasmasakanmalamchefobie

1.Kelas Masakan Hanya dijalankan Selama 3 Jam sahaja.

2.Kelas Bermula Pukul 9 Malam sehingga 12 tengah malam .

3.Kelas Menumpukan "Main Utama Subjek Masakan Perniagaan Sahaja" mengikut Tajuk Kelas Yang diberi Sebagai Pilihan.

4.Pelajar diberi 'Buku Standardize Resepi Perniagaan'

5.Pelajar diberi 1 x Sijil Kehadiran 

6.Pelajar akan membawa pulang 'Masakan Yang dipelajari Serta Berkongsi Pendapat Dan Pandangan Dalam Memulakan Perniagaan  '

7.Pihak chef akan membuat "Review terhadap pernigaan pelajar sekiranya pelajar telah menjalankan perniagaan " bagi membantu pemasaran online mahupun offline.

PILIHAN KELAS MASAKAN MALAM CHEF OBIE

1.KELAS AYAM GOLDEN ROASTED ( Hot !!! )
Fee RM1500 seorang

Intipati
1.Penyediaan Golden Roasted Paling Unik, Mudah & Cepat.
2.Penggunaan Bahan Origin & Standard Resepi Untuk Peniaga.
3.Roasted Mudah Tanpa memilik Oven Roasted , Anda masih boleh menyediakan Golden Roasted yg berkilat dan warna perang keemasan.


2.KELAS FISH AND CHIPS GOLDEN CRISPY ( Origin Tar Tar Dressing, Golden Crispy Flour For Batter )
Fee RM1500 seorang

Intipati 
1.Penyediaan Tepung Golden Crispy Yang Unik
2.Teknik membuat batter Fish & Chips menggunakan Tepung Golden Crispy
3.Penyediaan Tart Tar Origin Dressing
4.Teknik menggoreng dengan betul



3.KELAS CRISPY LE CORDON BLEU
Fee RM1500 seorang

Intipati
1.Penyediaan & Penggunaan Daging Ayam , Beef Brisket yang sesuai
2.Penyediaan Crispy Breaded Flour
3.Keju yang sesuai
4.Teknik menggulung , Bakar yang betul & mengekalkan keenakan Le Cordon Bleu



4.KELAS KOREA FRIED CHICKEN ( Hot!!! )
Fee RM1500

Intipati
1.Penggunaan bhgn buffalo & wings yg terbaik.
2.Teknik membuat Tepung Crispy Korea
3.Teknik membuat Soso Pedas Manis Korea
4.Teknik menggoreng . Amat sesuai utk menu cafe , Foodtruck & food delivery

 

5.KELAS QUESADILLAS MEXICANO ( Ayam, Lembu , Kambing & Sayuran )
Fee RM1500

Intipati
1.Miss-En Place yang betul untuk filling Quesadillas yg popular ini.
2.Cara Penyediaan - Ayam,Daging, Kambing & Sayuran ( mexicano marinated )
3.Teknik Grill & dressing yang standard- amat sesuai dlm menu cafe, foodtruck & food delivery


6.KELAS BURITTOS MEXICANO ( Ayam , Lembu , Kambing & Sayuran )
Fee RM1500

Intipati 
1.Miss-En Place yang betul untuk filling Burittos yg popular ini.
2.Cara Penyediaan - Ayam,Daging, Kambing & Sayuran ( mexicano marinated )
3.Teknik Grill & dressing yang standard- amat sesuai dlm menu cafe, foodtruck & food delivery



7.KELAS AYAM GORENG BEREMPAH AUTHENTIK ( Hot !!! )
Fee RM1300

Intipati
1.Penyediaan Asas- Rempah Ratus Origin Untuk Ayam Goreng Berempah Lebih Aroma dan Rasa.
2.teknik Boiled Water berempah
3.Teknik memotong Ayam berempah dengan betul mengikut kos jualan.
4.Teknik Perapan menarik .
5.Teknik Menggoreng dengan betul



8.KELAS CLUB SANDWICHES & 3 MOST WANTED FILLING SANDWICHES ( Salted eggs, Chicken & Tuna filling )
Fee RM1300

Intipati
1.Miss-En Place yang betul untuk club sandwich & penggunaan bread yang sesuai.
2.Cara Penyediaan Seasoning utk Fries,
3.Penyediaan filling telur asin , ayam dan tuna -7 star
3.Teknik Grill & dressing yang standard- amat sesuai dlm menu cafe, foodtruck & food delivery




Perhatian :

Pelajar Yang berminat 
Wajib memilih sendiri tarikh dan hari untuk kelas diadakan.

Pelajar Wajib  Membuat Pembayaran DEPOSIT 70% daripada Jumlah Penuh Yuran
ke salah satu akaun pilihan 

i- CIMB 7619121286

ii- MAYBANK 151409098193

iii- BSN 14005-41-00008021-7

atas nama 
Muhamad Gunawan Jamil

ATAU

Ke Akaun Syarikat MGJ CONSULTANCY

Bank Islam No akaun 12122010028739



Kemudian
Bukti Pembayaran Perlu Disimpan
Dan whatsapp Infonya ke 



01722620719

p/s Anda wajib hubungi pihak chef obie di talian 

0172260719 sama ada melalui whatsapp atau call

Baki Yuran 30% Perlu diselesaikan Pada Hari kelas Diadakan.



CHEF OBIE : KELAS / KURSUS / BENGKEL / DEMONSTRASI / MASAKAN PERNIAGAAN DAN BAKING UNTUK AMATEUR DAN PROFESIONAL

Dengan Mewujudkan MGJ Consultant Kuala Lumpur 5 Tahun lalu hingga kini , Alhamdulillah dengan rasa rendah diri chef obie telah melatih dan membentuk pelbagai golongan lapisan masyarakat , bangsa dan usia bermula 9 tahun hingga 77 tahun juga hadir dalam memperkasakan diri dengan ilmu masakan dan baking.


Para pelajar chef obie juga datang dari Seluruh negeri Di Malaysia baik dari Semenanjung , Sabah , Sarawak malah ada juga daripada luar negara seperti Arab Saudi , Jepun, Syiria , Brunei Darus Salam , Hong Kong, Pakistan Dan juga Maldive.


Perkhidmatan chef obie dalam mengajar juga diperlukan dalam sektor pendidikan di Universiti Awam mahupun swasta Tempatan. Terima Kasih atas penghargaan dan kepercayaan .


Kerjasama yang baik dengan pihak Korporat , Kementerian dan Badan-badan kerajaan ,  NGO , Badan kebajikan , Persatuan mahupun Perseorangan.


Pihak - pihak media massa dan media eletronik juga memainkan peranan memperkenalkan chef obie kepada umum sejak tahun 2009 sehingga kini , baik pihak surat khabar , majalah-majalah tempatan , online magazine , radio mahupun pihak stesen tv tempatan . Terima kasih kepada anda semua .




Sebarang Pertanyaan & Perkhidmatan Hubungi 

Hotline : 017 2260719
chef obie
Ampang . Kuala Lumpur . Malaysia
email : gunawan.jamil@gmail.com

PLEASE FOLLOW


IG : chef_obie_official 

Group Masakan : smallplate cooking group SCG ( whatsapp group )


Terima Kasih

SAMBUNGAN KELAS MASAKAN PERNIAGAAN : KELAS ANEKA LAUK PAUK & BAKING 2018

SAMBUNGAN PILIHAN-PILIHAN LAIN 


KELAS 


MASAKAN PERNIAGAAN 


POPULAR CHEF OBIE 2018 : KELAS 


ANEKA LAUK PAUK & BAKING 


Kelas Aneka Lauk Pauk Pilihan 1
Fee / Yuran  RM800


-Kambing Masak Kuzi atau Kari Kambing 


-Ayam Masak Buryani atau Ayam Masak Merah



-Pajeri Nanas Pengantin atau Acar Jelaataah Mentah Pengantin

Kelas Aneka Lauk Pauk Pilihan 2


Fee / Yuran  RM800




-Rendang Tok ( daging ) atau Sup Daging Utara



-Ayam Masak Tomato atau Ayam Masak Kalio 



-Fried Butter Prawn atau Udang Masak Mentega Basah

Kelas Aneka Lauk Pauk 3 


Fee / Yuran  RM800



Ketam Masak Kam Heong atau Ketam Masak Telur Asin



-Kerabu Taugeh dan Kerang atau Sayur Kailan Ikan Masin



-Ikan Siakap Kukus Asam Boi atau Ikan Siakap Kukus Chinese Style

Kelas Aneka Lauk Pauk 4 
(Fee / Yuran  RM800



-Ikan Kembung Masak 3 Rasa atau Ikan Kembung Masak Masam Manis


-Udang Goreng Tepung atau Udang Masak Sambal Petai


-Ayam Goreng Kunyit atau Fried Chicken Wings Thai Style 

Kelas Aneka Lauk Pauk 5 
(Fee / Yuran  RM800



- Asam Pedas Ikan Pari Johor atau Asam Pedas Tetel Melaka





-Ikan Masin Masak Lemak Cili Api Nanas atau Pucuk Ubi Masak lemak Tempoyak

-Aneka kerabu 4 jenis

Kelas Aneka Mee 1 ( Bussines / Surirumah ) RM1700

Mee Rebus Johor with condiments atau Mee Bandung Muar

Kelas Aneka Mee 2 ( Bussines / Surirumah ) RM1700

Bee Hoon Soto with Condiments atau Bee Hoon Sup Utara

Kelas Aneka Mee 3 ( Bussines / Surirumah ) RM1700

Laksa Penang with condiment atau Laksa Johor with condiments

Kelas Aneka Mee 4 ( Bussines / Surirumah ) RM1700

Laksa Sarawak with Condiments

***Kelas Arab - Nasi Mandy ( Bussines / Surirumah ) RM2000


Kelas Arab - Nasi Bukhara ( Bussines / Surirumah ) RM2000



Kelas Arab - Nasi Kabul Afganistan ( Bussines / Surirumah ) RM2000

Kelas Aneka Puding Hotel ( Bussines ) RM1700

Kelas Chilled Cheesecake ( Bussines ) RM2000

-Manggo Cheesecake atau Oreo Nutella Cheesecake
- Decoration Brandy Snap atau Tuille
- Coklat Deco untuk kek

Kelas Aneka Brownies ( Bussines ) RM1700

Kelas Deko Kek ( Korea Flower / Butterwreath floral ) RM1700

Kelas Aneka Muffin ( Bussines / Surirumah ) RM1700

Kelas Aneka Cupcake ( Bussines / Surirumah ) RM1700

Kelas Deko Kek Fondant & Gumpaste ( Bussines / Surirumah ) RM2000

Kelas Deko Kek Fondant ( Bussines / Surirumah ) -Birthday Theme RM2000



Kelas Aneka Coklat ( Bussines / Surirumah ) RM1700

Kelas Deko Kek Coklat - Coklat 3D ( Bussines / Surirumah ) RM2000




Tenaga Pengajar :

Chef Obie



"The best and most beautiful things in the world cannot be seen or even touched - they must be felt with the heart."

Tenaga Pengajar Profesional : Chef Obie ( Chef Profesional & Selebriti )

Lokasi : Merdeka Villa ,
Jalan Merdeka , Ampang

Landmark : Spectrum Mall
Berdekatan - LRT Cahaya , LRT Ampang ( 10-15 minit dari KLCC )

INFO PENGINAPAN BERDEKATAN BAGI PELAJAR DARI LUAR KL :

 

Hotel D'Olive

AlamatA-7-G & A-8-G Merdeka Place, Jalan Merdeka, 68000 Ampang Jaya, Selangor, Malaysia
Isnin hingga khamis : RM89.00
Jumaat hingga Ahad : RM99.00



Tarikh Kelas : Sepanjang Bulan SEPTEMBER & OKTOBER 2018
Pelajar Boleh memilih tarikh dan hari untuk kelas diadakan
Di Antara Isnin hingga Khamis
Sabtu atau Ahad
( Jumaat Kelas Tiada Diadakan )



Masa : Setiap jenis kelas akan bermula pada pukul 11 pagi

Kelas : Hands On ( Sepenuhnya pelajar akan membuat sendiri memasak secara praktikal atas seliaan dan tunjuk ajar daripada chef  )

Keperluan : Pelajar hanya perlu membawa alat tulis dan apron sahaja

Pelajar akan menerima 1 x Sijil ( no.siri )


Hubungi : 60172260719 chef obie


Perhatian :

Pelajar Yang berminat 
Wajib memilih sendiri tarikh dan hari untuk kelas diadakan.

Pelajar Wajib  Membuat Pembayaran DEPOSIT 70% daripada Jumlah Penuh Yuran
ke salah satu akaun pilihan 

i- CIMB 7619121286

ii- MAYBANK 151409098193

iii- BSN 14005-41-00008021-7

atas nama 
Muhamad Gunawan Jamil

ATAU

Ke Akaun Syarikat MGJ CONSULTANCY

Bank Islam No akaun 12122010028739



Kemudian
Bukti Pembayaran Perlu Disimpan
Dan whatsapp Infonya ke 



01722620719

p/s Anda wajib hubungi pihak chef obie di talian 

0172260719 sama ada melalui whatsapp atau call

Baki Yuran 30% Perlu diselesaikan Pada Hari kelas diadakan


***PILIHAN UNTUK ANDA YANG TIDAK BERKESEMPATAN MENGIKUTI KURSUS YANG DIANJURKAN PIHAK CHEF OBIE- 

BOLEH DAPATKAN FILE KIT + CD ROM PERNIAGAAN BERASASKAN MAKANAN

SILA KLIK PADA LINK YANG DIBERI DIBAWAH INI :

ANDA BOSS KEPADA PERNIAGAAN 

BERASASKAN MAKANAN



CHEF OBIE : KELAS / KURSUS / BENGKEL / DEMONSTRASI / MASAKAN PERNIAGAAN DAN BAKING UNTUK AMATEUR DAN PROFESIONAL

Dengan Mewujudkan MGJ Consultant Kuala Lumpur 5 Tahun lalu hingga kini , Alhamdulillah dengan rasa rendah diri chef obie telah melatih dan membentuk pelbagai golongan lapisan masyarakat , bangsa dan usia bermula 9 tahun hingga 77 tahun juga hadir dalam memperkasakan diri dengan ilmu masakan dan baking.


Para pelajar chef obie juga datang dari Seluruh negeri Di Malaysia baik dari Semenanjung , Sabah , Sarawak malah ada juga daripada luar negara seperti Arab Saudi , Jepun, Syiria , Amerika ( usa ) , Brunei Darus Salam , Hong Kong Dan juga Maldive.


Perkhidmatan chef obie dalam mengajar juga diperlukan dalam sektor pendidikan di Universiti Awam mahupun swasta Tempatan. Terima Kasih atas penghargaan dan kepercayaan .


Kerjasama yang baik dengan pihak Korporat , Kementerian dan Badan-badan kerajaan ,  NGO , Badan kebajikan , Persatuan mahupun Perseorangan.


Pihak - pihak media massa dan media eletronik juga memainkan peranan memperkenalkan chef obie kepada umum sejak tahun 2009 sehingga kini , baik pihak surat khabar , majalah-majalah tempatan , online magazine , radio mahupun pihak stesen tv tempatan . Terima kasih kepada anda semua .




Sebarang Pertanyaan & Perkhidmatan Hubungi 

Hotline : 017 2260719
chef obie
Ampang . Kuala Lumpur . Malaysia

email : gunawan.jamil@gmail.com

PLEASE FOLLOW


IG : chef_obie_official 

Group Masakan : smallplate cooking group SCG ( whatsapp group )


Terima Kasih

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign