CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Isnin, 15 Ogos 2016

Kelas Masakan Korea Persendirian ( Perniagaan ) - CHEF OBIE

KELAS MASAKAN KOREA PERSENDIRIAN

Kelas Masakan Korea  ini diadakan sepanjang tahun 2016, 


PILIHAN 1 
Yuran Istimewa RM1800

Legasi Kimchee @ kimchi



1.Asas Membuat Kimchi Asli Korea 
2.Asas Membuat Kimchi jjgae Asli Korea ( Kimchi Stew )
3.Asas membuat Kimchijeon Asli Korea ( Pancake Korea )
4.Asas membuat Kimchiguk Asli Korea ( Kimchi Soup )
5.Asas Membuat Kimchi Bokkeumbap Asli Korea ( Nasi Goreng Kimchi )

PILIHAN 2
Yuran Istimewa RM1800

Legasi Gimbap @ Kimbap



1.Asas Membuat Gimbap Asli Korea.
2.Asas membuat Gimbap Kimchi Asli Korea.
3.Asas Membuat Gimbap Bulgogi Asli Korea ( Daging )
4.Asas Membuat Fusian Gimbap- Calirfornia & French
5.Asas Membuat Gimbap Tuna 
6.Asas Membuat Gimbap Telur
7.Asas membuat Gimbap Sayuran

PILIHAN 3
Yuran Istimewa RM 1200

Legasi Ramyeon @ Ramen ( Mee Segera Korea )
& Korea Noodle Soup @ Guksu



1.Asas Penyediaan Ramyeon Kimchi
2.Asas Penyediaan Ramyeon Bulgogi
3.Asas Penyediaan Ramyeon Pedas
4.Asas Penyediaan Ramyeom Sayuran 
5.Asas Penyediaan Ramyeon Telur
6.Asas penyediaan Guksu

PILIHAN 4
Yuran Istimewa RM1800

Legasi Korea Fried Chicken @ Dakgangjeong , Korea Garlic Fried Chicken @ Kkapunggi  Dan Salad Korea



1.Asas Penyediaan Tepung Rangup  Istimewa Korea
2.Asas Membuat Sos Korea
3.Perbezaan Dakgangjeong ( potongan ayam )
Perbezaan YangnYeom Tongdak ( Isi ayam )
4.Cara Menggoreng dengan betul
5.Cara Membuat Sos Pedas Masam Manis Fried Chicken Dan Korea garlic Fried Chicken
6.Penyediaan Salad Korea Bulgogi & Korea Chicken

PILIHAN 5
Yuran Istimewa RM1200

Legasi Bibimbap


1.Asas Penyediaan Bibimbap 
( Nasi Campur Korea Popular )
2.Penyediaan lauk pauk untuk Bibimbap
Seperti sayur-sayuran , daging ,sos dan nasi korea.


Perhatian :

Pelajar Yang berminat 
Wajib memilih sendiri tarikh dan hari untuk kelas diadakan.

Hari : Isnin Hingga Khamis , Sabtu Dan Ahad 
( Jumaat dan Public Holiday Tiada kelas )

Lokasi : Merdeka Villa , Jalan merdeka , Ampang .Selangor KL

Pelajar Wajib  Membuat Pembayaran 60 % 
ke salah satu akaun pilihan 

i- CIMB 7619121286

ii- MAYBANK 151409098193

iii- BSN 14005-41-00008021-7

atas nama 

Muhamad Gunawan Jamil

Kemudian
Bukti Pembayaran Perlu Disimpan
Dan whatsapp Infonya ke 

01722620719

p/s Anda wajib hubungi pihak chef obie di talian 
0172260719 sama ada melalui whatsapp atau call



Karier chef obie sehingga ke Yeosu , Korea selatan
jom kite layan taeyang from big bang...

Hubungi  & Follow chef obie

chef nak berkongsi kata kata positif untuk Anda..dan juga diri sendiri sendiri..

" WAKE UP SMILE ,
AND TELL YOURSELF
TODAY IS MY DAY !

AND TRAIN YOUR MIND 
TO SEE THE POSITIVE
IN EVERY SITUATION "





 IG : chef_obie_official
whatsapp 0172260719
email :gunawan.jamil@gmail.com

website: chefgunawanmalaysia.blogspot.com
malaysiapropertiespure.blogspot.com





Terima Kasih

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign