CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Isnin, 25 Julai 2016

Kelas Membuat Sos Yong Tau Foo 2016

KELAS MEMBUAT SOS YONG TAU FOO POPULAR 2016
Untuk Perniagaan
( oleh chef profesional - chef obie )



1.Sos Hitam Manis Dan Sos Cili Yong Tau Foo Original  



2.Sup & Stok Yong Tau Foo Original


Kelas Persendirian Membuat Yong Tau Foo Original 
Fee/ Yuran PROMOSI : RM380.00 
* Promosi bermula 15 / 6 / 2016 sehingga 15 / 8 / 2016 )

Intipati kelas:

1.Belajar membuat Sos Hitam Manis Original Yong Tau Foo-

2.Belajar membuat Sos Cili Original Yong Tau Foo -

3.PERCUMA Belajar membuat Sup @ Stok Original Yong Tau Foo-

4. Belajar cara menggunakan Buku Standard Resepi & kelas diadakan secara Hands On

5.Belajar cara penyimpanan dan membuat dalam kuantiti untuk PERNIAGAAN.

6.Sijil Kehadiran

Tarikh : Tahun 2016

 Hari   : Isnin hingga khamis juga 

            Sabtu Dan Ahad 


Jumaat Dan Public Holiday Tiada Kelas - Promosi hari Raya 2016 sah selama 2 bulan )




Masa  : 1030 pagi sehingga 1 tengah hari


KEPERLUAN : Pelajar perlu membawa Apron sendiri , Alat Tulis ,
Tuala dapur 

TEMPAHAN KELAS : Untuk menempah kelas persendirian chef Obie .

Buat Pembayaran Penuh ke-


ke salah satu akaun bank 

pilihan 

atas nama Muhamad Gunawan Jamil

i- CIMB 7619121286

ii- MAYBANK 151409098193

iii- BSN 14005-41-00008021-7

Sila simpan slip sebagai bukti pembayaran, 
whatsapp bukti pembayaran ke 




0172260719



LOKASI KELAS : Merdeka Villa, Ampang, kuala lumpur ( landmark- Spectrum Mall ) 


Senario Perniagaan Yong Tau Foo








Silentó - Watch Me (Whip/Nae Nae) (Official)



Terima Kasih

Menu Open House : Sambal Belacan Laksa Johor


RESEPI SAMBAL BELACAN LAKSA JOHOR

Bahan sambal belacan:

15 btg Cili kering ( direbus terbih dahulu )
1 inci belacan (dibakar)
Garam secukup rasa
3 biji limau kasturi @ 1 biji limau nipis ( perahan air sahaja )

Cara Penyediaan :

* mesin atau tumbuk kesemua bahan dan hidangkan bersama kuah laksa.
Mudah dan Sedap !




Terima Kasih

Kelas Dekorasi Kek Modelling Coklat Ros Chef Obie

KELAS PERSENDIRIAN CHEF OBIE 2016



KELAS DEKORASI KEK MODELLING COKLAT ROS chef obie 2016


(Coklat susu , coklat hitam dan putih)



MASA : 11 pagi - 1 tengah hari atau 2 petang - 4 petang ( pilihan )



YURAN : RM1250 


Kini RM750.00 Harga Promosi  Termasuk 1 Sijil Kehadiran






HARI : Isnin - Khamis 

Jumaat ( Tiada Kelas )
Sabtu dan Ahad ( Tambahan RM100 Untuk Yuran )
Public Holiday atau Cuti Umum ( Tiada Kelas )




SUKATAN PELAJARAN : Pengenalan Kepada Dekorasi Coklat Ros
Perbezaan Coklat Kouvetur Dan Coklat Kompaun
Demo- Cara Membuat Coklat Plastik Ros
Resepi Coklat Plastik Ros Hitam & Putih disediakan
Cara Pengurusan Dan Penyimpanan Coklat Plastik Ros
Cara kreatif Membuat Bunga Ros dengan mudah dan menarik



KEPERLUAN : Pelajar perlu membawa Apron sendiri , Alat Tulis ,
Tuala dapur , Bekas untuk mengisi coklat ros atau kotak kek.


TEMPAHAN KELAS : Untuk menempah kelas persendirian chef Obie .Hubungi talian 017- 2260719 atau email ke gunawan.jamil@gmail.com , 
untuk menetapkan Tarikh kelas dan Masa Kelas ,
 Bayaran Penuh Yuran Kelas 

RM750.00

ke salah satu akaun bank 

pilihan 

atas nama Muhamad Gunawan Jamil

i- CIMB 7619121286

ii- MAYBANK 151409098193

iii- BSN 14005-41-00008021-7

Sila simpan slip sebagai bukti pembayaran, 
whatsapp bukti pembayaran ke 

0172260719


LOKASI KELAS : Merdeka Villa, Ampang ( landmark- Spectrum Mall ) 





Lirik Lagu Demi Cinta - Ezad Lazim

Ku sedar ku berdosa
Kerna sering menyakitimu
Membuatkan kau terluka
Berteman rasa kecewa

Walau berdepan derita
Kau selalu terus setia
Dan bertahan demi cinta
Yang pernah ku janji dulu

Besar salahku pada dirimu
Tak terbanding kasih yang kau beri
Dan tetap menggenggam erat cinta

Sayang kaulah cahaya
Menyuluh jalanku untuk kembali
Dan pegang pada tali cinta
Yang pernah ku lafaz dahulu

Sayang buka hatimu
Biar ku rawat segala deritamu
Agar kita mampu terus hidup
Nikmati bahagia

Walau berdepan derita
Kau selalu terus setia
Dan bertahan demi cinta
Yang pernah ku janji dulu

Besar salahku pada dirimu
Tak terbanding kasih yang kau beri
Dan tetap menggenggam erat cinta

Sayang kaulah cahaya
Menyuluh jalanku untuk kembali
Dan pegang pada tali cinta
Yang pernah ku lafaz dahulu

Sayang buka hatimu
Biar ku rawat segala deritamu
Agar kita mampu terus hidup
Nikmati bahagia

Sayang kaulah cahaya
Menyuluh jalanku untuk kembali
Dan pegang pada tali cinta
Yang pernah ku lafaz dahulu

Sayang buka hatimu
Biar ku rawat segala deritamu
Agar kita mampu terus hidup
Nikmati bahagia

Bahagia

Terima Kasih

Tempahan Makan Bungkus Dan FREE Delivery



TEMPAHAN MAKAN BUNGKUS DAN FREE DELIVERY 

Cara membuat tempahan Katering :



1.Sila Hubungi  PIHAK KAMI melalui call atau whatsapp ke 0172260719 dengan segera bagi memudahkan pihak kami menguruskan tempahan katering anda dan mengelakkan sebarang kesulitan bagi tempahan saat akhir.




2.Sila CONFIRMKAN jumlah Pax yang anda mahukan .




3.Sila CONFIRMKAN Menu Pilihan Sendiri jika ada.




4.Sila CONFIRMKAN Tarikh , Hari dan Masa Majlis Anda.




5.Sila Buat Pembayaran Deposit sebanyak 60 % 


ke salah satu akaun bank 



pilihan 




atas nama Muhamad Gunawan Jamil




i- CIMB 7619121286




ii- MAYBANK 151409098193




iii- BSN 14005-41-00008021-7


7.Sila Simpan Bukti Pembayaran dan whatsapp info bukti pembayaran anda ke 0172260719 atau email kan bukti pembayaran ke gunawan.jamil@gmail.com

8.FREE DELIVERY - AREA AMPANG & Sepanjang Jln Ampang sahaja



Kepada anda yang telah menggunakan perkhidmatan Katering Open House kami- sama ada syarikat korporat , jabatan kerajaaan dan Persendirian- Terima kasih semoga perkhidmatan kami memuaskan hati anda semua.




SKY CHEF & KHUZRASA KATERING

Sedap & Menyelerakan 



Chef Obie 017 2260719











Terima Kasih

Katering Open House Dan Pelbagai Majlis Popular !

Menu Open House Hari Raya Aidilfitri 2016

SKY CHEF & KHUZRASA KATERING KUALA LUMPUR

"Pihak KAMI berpengalaman meyediakan perkhidmatan katering untuk pelbagai majlis"















Menu Open House 1
RM15.00 perpax

Nasi Impit
Kuah Kacang ( vegieterian )
Sayur Lemak Masak Lodeh ( Vegieterian )
+ Telur Rebus
Sambal Tumis Ikan Bilis Marbeles 

Potongan Kek Pastri atau Potongan Buah Tembikai & Oren

Air Sirap + Oren Sunquick 


Menu Open House 2
RM20.00 perpax

Nasi Impit
Kuah Kacang ( vegieterian )
Ayam Masak Merah atau Rendang Ayam Minang atau Ayam Masak Kicap Berkentang
Sayur Lemak Masak Lodeh ( Vegieterian )
+ Telur Rebus
Sambal Tumis Ikan Bilis Marbeles 

Potongan Kek Pastri atau Potongan Buah Tembikai & Oren

Air Sirap + Oren Sunquick 

Menu Open House 3
RM25.00 perpax-

Nasi Impit

Kuah Kacang ( vegieterian )

Rendang Daging Minang atau Rendang Tok atau Daging Salai Masak Lemak Cili Api

Sup Soto Ayam + Condiment 
( Daun Bawang, Bawang Goreng , Hirisan Daging Ayam ,Soo Hoon Goreng Dan Sambal Kicap )

Potongan Kek Pastri atau Potongan Buah Tembikai & Oren

Air Sirap + Oren Sunquick 



Menu Open House 4
RM30 perpax

Nasi Impit 

Ayam Masak Merah atau Rendang Ayam Minang atau Ayam masak kalio atau Ayam Masak Kicap Berkentang

Rendang Daging Minang atau Rendang Tok atau Daging Salai Masak Lemak Cili Api

Laksa Johor + Condiment
( Hirisan Timun , Kacang buncis , Daun Kesom , Hirisan Cili Merah Dan Sambal Belacan Kering untuk laksa johor )

Potongan Kek Pastri atau Potongan Buah Tembikai & Oren

Air Sirap + Oren Sunquick

Menu Open House 5
RM30 perpax

Nasi Impit

Ayam Masak Merah atau Rendang Ayam Minang atau  Ayam masak kalio atau Ayam Masak Kicap Berkentang

Rendang Daging Minang atau Rendang Tok atau Daging Salai Masak Lemak Cili Api

Mee Rebus + Condiment
( Telur Rebus , Bawang Goreng, Daun Bawang , Hirisan Cili Merah & Hijau )

Potongan Kek Pastri atau Potongan Buah Tembikai & Oren

Air Sirap + Oren Sunquick 

Menu Open House 5
RM15 perpax

Nasi Impit

Sayur Masak Lodeh 

Ayam Masak Merah atau Rendang Ayam Minang atau Ayam Masak Kalio atau Ayam Masak Kicap Berkentang

Potongan Kek Pastri atau Potongan Buah Tembikai & Oren

Air Sirap + Oren Sunquick

p/s Pihak kami juga menerima tempahan untuk diBungkus

Hubungi Segera Untuk mendapatkan perkhidmatan katering kami-
Seluruh Lembah Klang- Kuala Lumpur , Ampang & Putrajaya


Cara membuat tempahan Katering :

1.Sila Hubungi  PIHAK KAMI melalui call atau whatsapp ke 0172260719 dengan segera bagi memudahkan pihak kami menguruskan tempahan katering anda dan mengelakkan sebarang kesulitan bagi tempahan saat akhir.

2.Sila CONFIRMKAN jumlah Pax yang anda mahukan .

3.Sila CONFIRMKAN Menu Pilihan Anda.

4.Sila CONFIRMKAN Tarikh , Hari dan Masa Majlis Anda.

5.Charge Tambahan akan dikenakan untuk Kos Pengangkutan , Peralatan , Pembuangan Sampah dan etc.
( 50 - 100 pax tambahan RM80.00 / 100-200 pax tambahan RM120.00 / 300-500 pax Tambahan RM180.00 )

6.Sila Buat Pembayaran Deposit sebanyak 60 % 
ke Akaun MBB  
151409098193
Muhamad Gunawan

7.Sila Simpan Bukti Pembayaran dan whatsapp info bukti pembayaran anda ke 0172260719 atau email kan bukti pembayaran ke gunawan.jamil@gmail.com

Kepada anda yang telah menggunakan perkhidmatan Katering Open House kami- sama ada syarikat korporat , jabatan kerajaaan dan Persendirian- Terima kasih semoga perkhidmatan kami memuaskan hati anda semua.

SKY CHEF & KHUZRASA KATERING
Sedap & Menyelerakan 

Chef Obie 017 2260719
Puan Khurzaidah 019 6460409













Biarkan aku di sini untukmuAku hanya ingin menghibur malam iniMalam yg pasti menyenangkan untukmuDan tentu untukku

Biarkan di sini aku bernyanyiHanya untukku dan untuk menghibur kamuDan aku yakin senyummu tulus dan jujurHanya untukku

Reff:Perempuanku engkau cintakuTak mungkin bisa bila aku jauh darimuBisa bila ku pasti sedihKu cinta engkauCinta pada perempuanku

Semakin lama semakin ku tahuMaksud hati tak hanya mencintaimuKu ingin habiskan hidupkuHanya untukmu

Repeat reff

Ku cinta engkau perempuankuPerempuanku

Terima Kasih

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign