CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Ahad, 16 Oktober 2016

KALENDAR 2017 : Asas Membuka Perniagaan Pembekal Bahan Bakeri 2017

ANDA INGIN MEMULAKAN 

Perniagaan Pembekal Bahan Bakeri?

Tetapi TIADA pengalaman TIADA ilmu ? Modal KECIL ?

Ingin Buka Perniagaan di kawasan ANDA ? Tidak kira 

dimana LOKASI ANDA jauh dari BANDAR mahupun 

PEKAN , perniagaan ini TETAP MENJADI PILIHAN ! 



Assalammualaikum wbt .

Tuan / Puan / Encik / Dato' / Datuk / Datin 
Pihak chef obie merupakan Perunding Profesional-Gastronomi / Perniagaan Berasaskan Makanan.Salah satu program pihak kami rundingkan ialah

PROGRAM PROFESSIONAL ASAS 
MEMBUKA PERNIAGAAN PEMBEKAL 
BAHAN BAKERI

FILE KIT MANUAL Fee RM3800 sahaja

( Normal Price Fee Fully Program RM 17 000 kini Fully Program telah di Upgrade Dan dikongsikan dalam File Kit Manual  ) 




FILE KIT MANUAL

Intro-

Permintaan Pengguna

Cabaran & Halangan

Ilmu Pengusaha Pembekal Bahan Bakeri

Landskap & Trends

Kepelbagaian

Kos

Pemasaran

Kejuruteraan List Bahan Bakeri

Susun Atur Kedai

Senarai Pembekal Bahan Bakeri

BONUS !!!!

ANDA AKAN DIBERI 

STANDARD RESEPI MEMBUAT PELBAGAI JENIS TEPUNG SEGERA 



Rahsia Membuat Tepung- tepung kek Segera

Rahsia Membuat Tepung-tepung Cookies Segera



Pembekal-pembekal Utama Bakeri 

& banyak lagi untuk dijadikan rujukan dan pedoman 

sebagai" Pengusaha Pembekal bahan Bakeri Yang Berjaya

 " *** Rahsia Membuat Tepung Kek Segera & Tepung 

Cookies Segera di BONGKAR!

Ianya Kosting terendah..Pengusaha Pembekal Bahan 

Bakeri 

Perlu Anda Tahu!

Chef sebagai consultant kepada pengilang & pengusaha 

tepung kek tempatan akan berkongsi ilmu... Semuanya 

dalam .. Kit Manual ASAS MEMBUKA PERNIAGAAN 

PEMBEKAL BAHAN BAKERI




Berminat ?


Sila Buat Pembayaran Penuh 
ke salah satu akaun pilihan di bawah : 

 i- CIMB 7619121286

ii- MAYBANK 151409098193

iii- BSN 14005-41-00008021-7

atas nama 

Muhamad Gunawan Jamil

Selepas Membuat Pembayaran 
Sila beri Info melalui perkhidmatan Whatsapp , Direct Hubungi pihak chef di nombor talian dibawah

017 2260719

Pelanggan perlu memberi email yang aktif dan alamat tetap untuk memudahkan Proses penghantaran File Kit

Pembeli akan menerima - 

1 Manual File Kit + CD ROM +PDF soft copy 








Terima Kasih



Amanah & Usaha 
chef obie
Profesional Chef / Trainer / Consultant
MGJ CONSULTANT KUALA LUMPUR

Since 2011


Terima Kasih

Gegar Vaganza : Resepi Masakan Terkini



Terima Kasih kepada warga Malaysia setelah lebih 5 tahun menyokong ebook atau ebuku Masakan dan Baking keluaran chef obie.

Kini Peminat Dunia Masakan Luar dari malaysia mampu memiliki ebook atau ebuku 
daripada chef obie , selama ini chef obie juga diberi perhatian daripada peminat daripada Negara jiran seperti Singapura , Negara Brunei darussalam dan juga Indonesia.

ebook atau ebuku chef obie ditulis dalam Bahasa Melayu.Juga mudah difahami oleh Anda - warga

* Malaysia
*Singapura
*Negara Brunei Darussalam
*Indonesia




24 PILIHAN EBOOK 

1. MELODI BISKUT RAYA 


Melodi Biskut Raya oleh chef obie & chef rahim 
Chef Profesional yg aktif dlm industri , & Perkongsian Pelbagai Resepi-Resepi Menarik di Media Tempatan.

Dengan Ciptaan Unik 30 Resepi Biskut Raya *Teknik*Cara*Baking yg mudah..
Yg telah menjadi pilihan Media ,Pembuat Biskut , Pengusaha Biskut Raya , Blogger , Fesbuker; Newbie Baking & Masakan ..juga kaki -kaki baking... Ebook " MELODI BISKUT RAYA - chef obie & chef rahim "

2. 2017 SAJIAN RESTAURAN ALA THAI DAN MASAKAN KAMPUNG



 Resepi- Resepi MENARIK dan Popular di malaysia 
Merupakan menu-menu popular di Restauran Ala Thai dan Restauran Masakan Kampung,
Cara memasak yang autenthik dan enak menjadi pilihan pengusaha restauran , kedai makan dan blogger-blogger masakan .ebook ini telah menjadi pilihan terkini peminat dunia masakan .Wajib Anda miliki


3. 2017 SAJIAN FOODTRUCK chef obie 



Ciptaan Resepi- Resepi MENARIK dan telah menjadi Fenomena 
dalam industri makanan di malaysia iaitu FOODTRUCK.
Menjadi pilihan kaki makan dan pengusaha makanan
Gaya Perniagaan Makanan Paling Hot
Ketika Ini ! 😍👉FOODTRUCK 🚙🚚
Dengan Menu-menu Kreatif seperti :
👌Fusion Western Food👌Snacks👌Fusion Burgers 👌Fusion Bavarages
👌Italian Styles👌Mexican Styles👌Local Styles 👌Hipster Styles


4. 101 RESEPI ROTI chef obie



Berkongsi Resepi Mengikut Kategori Roti Dunia


📍Roti Jenis Oriental

📍Roti Jenis Kontinental Klasik

📍Roti Jenis Broadway

📍Roti Jenis Mediteranian

📍Roti Jenis Kepelbagaian....

Sebanyak 
🎯
101 Resepi roti yg menarik dan mudah untuk anda ikuti.
ebook PALING LARIS Semenjak 2013 sehingga Kini !
WAJIB Anda miliki 




5. ANEKA MASAKAN MEE






Pelbagai resepi-resepi berasaskan mee dikongsikan dalam

ebook popular ini seperti-
Mee Kari Ipoh
Mee Kari Ayam
Mee Rebus Johor
Mee Udang 
Mee Hailam
Mee Goreng Mamak Dan banyak lagi
yang pasti ianya wajib anda miliki sebagai rujukan dapur anda!


6. ANEKA ROJAK


ebook yang ditunggu-tunggu olkeh netizen 
iaitu-
Aneka Rojak..
pelbagai resepi rojak beserta kuah rojak dan kacang dikongsikan ,
Rojak Mamak
Rojak Mee
Rojak Petis Buah-buahan
Rojak Pasembur
Rojak Singapore...
Wajib anda miliki sebgai rujukan dan koleksi anda!

7. NASI LEMAK KUKUS


ebook Nasi Lemak Kukus(hottest!)
Ibu Sambal Tumis, Sambal Tumis Ikan Bilis , Sambal Paru &
 etc
-Rahsia mengukus nasi lemak yang sempurna
-Asas membuat ibu sambal tumis
-Asas membuat sambal tumis ikan bilis
-Asas membuat lauk pauk nasi lemak kukus , seperti sambal kerang , sambal paru ,rendang hati ayam dan ayam.

8. NASI DAGANG TERENGGANU


ebook Nasi Dagang Terengganu  (hottest!)
Resepi asli cara menanak nasi dagang Terengganu dengan betul ,
Resepi Gulai Ikan tongkol,Aya Hitam dan Aya kurik
serta Acar jelataah mentah yang enak!
Dapatkan Resepi-resepi menarik Nasi Lemak Kukus Dan Nasi Dagang Terengganu 
telah  menjadi pilihan netizen sebagai 
bahan rujukan ilmiah masakan mereka !

9. ANEKA RESEPI NASI 


ebook Aneka Resepi Nasi yang ditunggu-tunggu netizen juga telah berada dipasaran.Pelbagai resepi-resepi menarik berasaskan nasi seperti- Nasi Kabuli , Nasi Mandy Yaman , Nasi Arab Bukhari , Nasi tomato , Nasi Minyak Dan Banyak lagi !


10. CHICKEN CHOP 

ebook Chicken Chop (hottest!)
Grill & Crispy , Blackpepper Sauce 
-Pengenalan kpd asas chicken chop
-Teknik membuat chicken chop dgn betul
-Penggunaan ayam yang sesuai
-Cara membuat chicken chop menjadi lebih rangup @ crispy
-Resepi sos blackpepper asli dikongsikan

11. HAINAN CHICKEN CHOP


ebook Hainan Chicken Chop(hottest!)
Crispy , Hainan Sauce 
-Teknik asas hainan chicken chop
-Penggunaan ayam yang sesuai untuk hainan chicken chop
-Cara membuat chicken chop menjadi lebih rangup @ crispy
-Rahsia sos hainan chicken chop didedahkan dalam ebook ini


12. NASI AYAM HAINAN 


ebook Nasi Ayam Hainan (hottest!)
Menjadi pilihan rakyat Malaysia jika jalan-jalan mencari makan terutama  di gerai mahupun restoran... Nasi Ayam Hainan. Rasa yang unik berbanding nasi Ayam Biasa.
-Pengenalan kepada nasi ayam hainan.
-Penggunaan Ayam yang sesuai 
-Rahsia sup ayam hainan didedahkan
-Teknik ayam hainan sentiasa berjuicy
-Teknik asas sos halia, kicap ayam hainan dan sos cili merah
-Nasi ayam hainan yang harum didedahkan

13. ANEKA MASAKAN DAGING ATAU SAPI


ebook Aneka Masakan Daging  (hottest!) diberi secara PERCUMA 
Pelbagai resepi daging popular yang dipraktikkan di hotel-hotel, restauran dan katering  tempatan seperti :
1. Daging Goreng Utara2. Daging Salai Masak Lemak3. Burger Daging Bakar
4. Beefsteak 5. Beef Thai Salad 6. Rendang Tok ( Perak )
7. Rendang Minang ( Negeri Sembilan ) 8. Daging Masak Halia 9. Daging Masak Hitam Manis
10.Bergedil Daging 11.Daging Masak Merah

14. ANEKA MASAKAN KAMBING



ebook Aneka Masakan Kambing  (hottest!)
Pelbagai resepi - resepi yang popular seperti :
Kambing  Masak Buryani/
 Kari Kambing Mamak
/Kambing Masak Kurma /
Sup Kambing Power/ 
Western food- “ Lamb Shank “
15. ANEKA MASAKAN UDANG


ebook Aneka Masakan Udang  (hottest!)
Butter Prawn @ Udang Masak Mentega .Udang Goreng Tepung Istimewa Ala Thai. Udang Masak Telur Asin . Udang Masak Lemak Cili Api . Udang Masak Sambal Tumis Petai . Udang Masak Masam Manis
Tom Yam Udang Bersantan. Mee Udang Kopitiam.....

16. ANEKA MASAKAN SOTONG


ebook Aneka Masakan Sotong  (hottest!)
Sotong Goreng Tepung Berempah .Sotong Masak Merah
Sotong Masak Kicap berempah  Sotong Masak Papprik .Sotong Bakar Datuk Keramat Sotong Bakar Percik . Ketupat Sotong Terengganu..pasti yang sedap dan popular!

17. ANEKA MASAKAN IKAN


ebook Aneka Masakan Ikan  (hottest!)

Resepi-resepi menarik masakan berasaskan ikan dikongsikan dalam ebook Aneka Masakan Ikan ini seperti Ikan Bumbu Bali , Ikan masak Ampap ( Brunei ) , Ikan Bakar Sulawesi , Ikan Kerapu Goreng Masak Sos 3 rasa Dan banyak lagi yang perlu anda miliki....


18. ANEKA MASAKAN AYAM

ebook Aneka Masakan Ayam  (hottest!)

perlu anda miliki.. pelbagai resepi masakan berasakan ayam popular
chef obie kongsikan didalam ebook
Aneka Masakan Ayam
Resepi - resepi masakan ayam yang popular seperti :
 -Ayam Masak Merah Nasi Buryani & Nasi Minyak
-Ayam Masak Buryani
-Ayam Golek & Percik
-Rendang Ayam kampung
-Ayam Masak Kalio
-Ayam masak Hijau
-Ayam Masak Lemak Cili Api
-Ayam Masak Halia
-Ayam Masak Bumbu Bali
-Ayam Masak Kurma Berkentang
-Sup Ayam Madura
-Sup Ayam Mamak
-Gulai Ayam Kawah


19. KEK COKLAT ANTARABANGSA


KEK COKLAT YANG MENARIK DAN MENJADI PILIHAN NETIZEN !

20. KEK AIS KRIM ANTARABANGSA


KEK AIS KRIM YANG MENJADI PILIHAN NETIZEN !

21. KEK AIS KRIM ANTARABANGSA


KEK KEJU ATAU CHEESECAKE PILIHAN NETIZEN !

22. ANEKA MUFFIN ANTARABANGSA


ANEKA MUFFIN PILIHAN NETIZEN !

23. CUPCAKES ANTARABANGSA


CUPCAKES PILIHAN NETIZEN !

24. CUPCAKE 3D CHEF OBIE


CUPCAKE 3D CHEF OBIE ( BERGAMBAR )
Menjelaskan apa itu CUPCAKE 3D , Tunjuk ajar from sctratch, bergambar rajah & tips-tips penjagaan Fondant  juga gumpaste.





chef obie -

"Berpengalaman menyediakan kek-kek istimewa untuk VVIP seperti
Raja Fadh Bin Abdul Aziz yang merupakan Raja Arab Saudi & Perdana Menteri Arab Saudi ketika itu , Sultan Hassanal Bolkiah Sultan Brunei Darul Salam dan banyak lagi..."
Kreativiti dan kemahiran dalam seni pembuatan kek chef obie telah dikongsikan dalam siri bengkel dan kelas-kelas baking mahupun kelas persendiriannya sejak 2011 sehingga kini.


Anda jangan lepaskan peluang untuk memiliki ebook terbaru ini !




Cupcake 3D ini amat popular di Amerika Syarikat, Australia ,jepun Dan negara eropah, jga dikenali dengan pelbagai nama lain seperti cupcake karakter mahupun cupcake modelling.


Saya chef Obie  dengan rasa syukur dan berbesar hati ingin berkongsi rahsia dan resepi pembuatan cupcake 3D kepada mereka yang berminat.

 Ingin chef terangkan terlebih dahulu apa yang dimaksudkan cupcake 3D?tidak ramai yang tahu dan keliru tentang maknanya, ramai yang tahu maksud cup cake iaitu kek cawan yang kecil dan dan sesuai dibuat cenderahati.

Cupcake ada pelbagai jenis antaranya "cupcake buttercream", "art cutting toppers", "wrapping deco", "frosting", "2D" dan "modelling atau 3D.

 Chef Obie ingin fokuskan kepada Cupcake 3D Modelling. Cupcake ini dibuat menggunakan fondant dan gumpaste.Ianya mempunyai asas aneka rasa dan jenis boleh digunakan.

kini dipasaran maya !
Dapatkan segera!

Hanya RM40


3D bermaksud rekabentuk kek kelihatan menonjol, tegap dengan bentuk figura ( modelling ) hampir menyerupai bentuk asal dan sebagainya yang dihasilkan menggunakan fondant dan gumpaste.

 Cupcake 3D ini tahan lasak berbanding cupcake krim dan sebagainya serta tahan pada suhu bilik.

Isipadunya juga lebih berat berbanding cupcake biasa dan memerlukan kemahiran dalam pembuatan fondant dan gumpaste. 

Chef obie berkongsi "Rahsia pembuatan fondant dan gumpaste"yang cantik dan mudah digunakan serta tips-tips dalam penjagaannya semua ada salam ebook ini.






PELAJARI TEKNIK ASAS MEMBUAT CUPCAKE 3D CHEF OBIE LANGKAH DEMI LANGKAH 



Modelling tool asas membuat pokok,tumbuh-tumbuhan, membuat lekukan halus, lekukan dalam dan kasar.



Modelling tool asas untuk membuat marking,membuat marking lebih dalam.



Modelling tool asas membentuk pelbagai figura.

TIPS PENJAGAAN FONDANT & GUMPASTE


1.Setiap fondant & gumpaste handmade yang baru dibuat perlu disimpan dengan membungkus dalam plastik bag atau menggunakan cling film.


2.Fondant dan gumpaste perlu disimpan dalam bekas kedap udara.

 3.Fondant tidak boleh disimpan didalam peti sejuk walaupun telah dibungkus kemas kerana suhu sejuk akan merosakkan fondant.


 4.Fondant yang telah disimpan dengan kemas boleh tahan tarikh luput selama sebulan.


***Banyak lagi tips penjagaan fondant & gumpaste chef obie didalam ebook "CUPCAKE 3D CHEF OBIE"



Antara Glosari ebook cupcake 3D chef obie 

Liquid Glucose- kebiasaannya berasaskan jagung,anggur dan madu, berwarna 'clear' danada yang berwarna kuning.mudah didapati di eropah dan asia,tidak akan menjadi kristal apabila disejukkan.




Tylose Powder- tylose powder atau CMC adalah sejenis bahan kimia yang bukan toksik, digunakan untuk mengeraskan campuran fondant dan juga boleh dicampur dengan air untuk membuat edible glue.

  Chef yakin anda akan cepat belajar dengan menggunakan ebook Cupcake 3D chef Obie . 

Dalam ebook "CUPCAKE 3D" yang berwarna penuh juga memiliki 120 m/s anda disajikan dengan 11 resepi cupcakes pelbagai perisa dari barat dan eropah, lebih 30 figura 3D serta langkah demi langah dalam pembuatan cupcake jenis ini.

version ebook cupcake 3D chef obie resepi telah diupgrade daripada 11 resepi cupcake  kepada 30 resepi cupcake yang popular.


Chef obie juga yakin setelah anda memiliki ebook ini, anda boleh mencipta figura sendiri dengan gaya imaginasi sendiri berpandukan cara yang telah diberikan. 



NOTA PENTING :


Setiap ebook atau ebuku keluaran chef obie

Untuk warga Malaysia adalah RM40.00

Singapura adalah SD20.00

Negara Brunei Darussalam adalah BND20.00

Indonesia adalah IDR 125.000


Cara memiliki atau membeli ebook bagi warga Brunei / Singapura & Indonesia :


1.Masukkan Jumlah harga ebook 

yang anda ingin miliki ke salah satu akaun bank 

pilihan melalui mana-mana pilihan bank di negara anda 


atas nama Muhamad Gunawan Jamil


Sila pastikan anda menggunakan SWIFT CODE yang diberi 

ke salah satu Pilihan bank yang diberi 



i- CIMB bank - swift code CIBBMYKL

No akaun bank ialah 7619121286



ii- MAYBANK 
 - swift code MBBEMYKL

No Akaun bank ialah 151409098193



iii- BSN  Bank Simpanan Nasional 

- swft code PHBMMYKL

No akaun bank ialah 14005-41-00008021-7


2. Segala Info Bukti Pembelian / Pembayaran


 ( Nama ebook , Jumlah Pembayaran dan email Anda )


Whatsapp@sms HANTAR 

ke 





60172260719 (Singapura / Brunei / 

Indonesia)




Cara memiliki atau membeli ebook bagi warga Malaysia :


Sila Buat Pembayaran ke akaun pilihan anda 

1. MAYBANK 151409098193
2.CIMB 7619121286
3.BSN 14005-41-00008021-7

whatsapp / sms info pembayaran @ pembelian 


ke 



0172260719 ( Malaysia )



Perhatian Pembeli  : FREE @ PERCUMA 

 "Sebagai menghargai Anda sebagai Pembeli ",
 Penulis 24 Resepi ebook Popular Internet

" CHEF OBIE "
Profesional chef /Malaysia Celebrity Chef

Akan Memberi 3 ebook 

Secara PERCUMA @ FREE  

1- ebook RESEPI PASTA chef obie
2- ebook RESEPI SOS STEAMBOAT & GRILL
3- ebook RESEPI ASAS BUAT KEK ( intipati kelas asas buat kek )

Pasti Gerek !


FREE ebook RESEPI SOS STEAMBOAT & GRILL


FREE ebook RESEPI PASTA chef obie


FREE ebook RESEPI ASAS BUAT KEK & TIPS chef obie


Terima Kasih

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign