CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Ahad, 21 Januari 2024

KELAS MEE KARI NYONYA POPULAR 2024

 Siri KELAS MASAKAN PERNIAGAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI 2024

KELAS MEE KARI NYONYA & CONDIMENTS POPULAR 2024
Yuran RM 1700 Normal
Yuran RM1500 Pesara / Ibu Bapa tunggal / Penjaga Oku
Asas Penyediaan KUAH MEE KARI NYONYA
Asas membuat PASTE MEE KARI NYONYA UTK PERNIAGAAN
Cara Memasak KARI AYAM KERING Yang Betul
Cara Membuat Cili atau Sambal Cili MEE KARI
Penyediaan Condiments MEE KARI
Standard RESEPI UNTUK PERNIAGAAN
Sekiranya anda ingin Adds On subjek MEE KARI NYONYA dengan Pes Air Longan :
Paste air longan RM300



Tenaga Pengajar Profesional : Chef Obie ( Chef Profesional )

( Berpengalaman menghidangkan menu-menu pelbagai masakan , pastry & kek untuk King Fadh Arab Saudi & Sultan Brunei juga VIP & VVIP Malaysia juga merupakan anak didik Golden Hand Executive Pastry Chef Mahmod & Executive Chef William H Hewitt - Wimbledon )
Lokasi : Merdeka Villa ,
Jalan Merdeka , Ampang
Landmark : Spectrum Mall
Berdekatan - LRT Cahaya , LRT Ampang ( 10-15 minit dari KLCC )
Masa : Setiap jenis kelas akan bermula pada pukul 1030 pagi
Tarikh Kelas : Sila whtasApp atau hubungi Chef Obie untuk Tarikh Terkini http://www.wasap.my/60172260719
Kelas : One day Course @ Kelas Sehari & Fully Hands On ( Sepenuhnya pelajar akan membuat sendiri memasak secara praktikal atas seliaan dan tunjuk ajar daripada chef profesional )
Keperluan : Pelajar hanya perlu membawa alat tulis dan apron sahaja , face mask dan sanitizer disediakan oleh pihak Chef Obie / MGJ CONSULTANCY.
Pelajar akan menerima 1 x Sijil ( no.siri )
Pelajar Wajib Membuat Pembayaran DEPOSIT 70% daripada Jumlah Penuh Yuran
ke salah satu akaun pilihan
i- MAYBANK 151409098193
atas nama
Muhamad Gunawan Jamil
ATAU
Ke Akaun Syarikat MGJ CONSULTANCY
Bank Islam No akaun 12122010028739
Kemudian
Bukti Pembayaran Perlu Disimpan
p/s Anda wajib hubungi pihak chef obie atau wakil MGJ CONSULTANCY
di bawah ini sama ada melalui whatsapp atau call
Baki Yuran 30% Perlu diselesaikan Pada Hari kelas diadakan

MGJ CONSULTANCY

Chef Obie doakan semoga semua anak-anak didik Chef Obie yang pernah belajar dan berguru dengan Chef Berkenaan KELAS MEE KARI CINA ATAU MEE KARI BABA NYONYA ini akan terus maju jaya , teruskanlah kreativiti hidangan tanpa merosakkan rasa menu asli , teruslah memperjuangkan ilmu menyediakan mee kari nyonya yang betul untuk dinikmati peminat-peminat mee kari . Chef kongsikan antara anak didik chef yang membuka perniagaannya - Main Menu adalah Mee KARI NYONYA

















Terima Kasih

Siri KELAS MASAKAN PERNIAGAAN BAKING DAN KOMERSIAL 2024 ANEKA MEE FOOD COURT , GERAI , FOOD DELIVERY & RESTORAN

 Siri KELAS MASAKAN PERNIAGAAN 

BAKING DAN KOMERSIAL 2024

ANEKA MEE FOOD COURT , GERAI , FOOD DELIVERY & RESTORAN


Yuran RM 1700 Normal
Yuran RM1500 Pesara / Ibu Bapa tunggal / Penjaga Oku
Pelajar Pilih 1 sahaja subjek dibawah : :
1. Set Mee Sizzling
2. Set Mee Rebus Johor & Condiments
3. Set Mee Bandung Muar
4. Set Mee / Bee Hoon Sup Utara & Condiments
5. Set Mee / Bee Hoon Hailam & Condiments
6. Set Laksa Johor & Condiments
7. Set Laksa Penang & Condiments
8. Set Laksa Sarawak & Condiments
9. Set Pan Mee & Condiments
10.Set Laksa Johor & Condiments
11.Set Nyonya Laksa & Condiments
12 Set Bee Hoon Sup Tulang Utara & Condiments
13.Set Mee Champa & Condiments
14.Mee Udang Kuah Pekat & Condiments
15.Mee Celup & Condiments
Asas Penyediaan Mess En Place-
Penyediaan Ibu Pes
Sukatan ala Carte
Penyimpanan
Sukatan standard resepi
Cadangan harga jualan

Tenaga Pengajar Profesional : Chef Obie ( Chef Profesional )

( Berpengalaman menghidangkan menu-menu pelbagai masakan , pastry & kek untuk King Fadh Arab Saudi & Sultan Brunei juga VIP & VVIP Malaysia juga merupakan anak didik Golden Hand Executive Pastry Chef Mahmod & Executive Chef William H Hewitt - Wimbledon )
Lokasi : Merdeka Villa ,
Jalan Merdeka , Ampang
Landmark : Spectrum Mall
Berdekatan - LRT Cahaya , LRT Ampang ( 10-15 minit dari KLCC )
Masa : Setiap jenis kelas akan bermula pada pukul 1030 pagi
Tarikh Kelas : Sila whtasApp atau hubungi Chef Obie untuk Tarikh Terkini http://www.wasap.my/60172260719
Kelas : One day Course @ Kelas Sehari & Fully Hands On ( Sepenuhnya pelajar akan membuat sendiri memasak secara praktikal atas seliaan dan tunjuk ajar daripada chef profesional )
Keperluan : Pelajar hanya perlu membawa alat tulis dan apron sahaja , face mask dan sanitizer disediakan oleh pihak Chef Obie / MGJ CONSULTANCY.
Pelajar akan menerima 1 x Sijil ( no.siri )
Pelajar Wajib Membuat Pembayaran DEPOSIT 70% daripada Jumlah Penuh Yuran
ke salah satu akaun pilihan
i- MAYBANK 151409098193
atas nama
Muhamad Gunawan Jamil
ATAU
Ke Akaun Syarikat MGJ CONSULTANCY
Bank Islam No akaun 12122010028739
Kemudian
Bukti Pembayaran Perlu Disimpan
p/s Anda wajib hubungi pihak chef obie atau wakil MGJ CONSULTANCY
di bawah ini sama ada melalui whatsapp atau call
Baki Yuran 30% Perlu diselesaikan Pada Hari kelas diadakan

MGJ CONSULTANCY


Assalamamualaikum wbt dan Salam Sejahtera

Chef Obie & MGJ CONSULTANCY telah berjaya melahirkan beratus pelajar , tukang masak , baker , surirumah ,  peniaga dan usahawan baru berdaya saing di merata Malaysia yang Tercinta malah juga di Singapore , Indonesia , Brunei Darussalam , Hong Kong , Maldives , Amerika Syarikat dan banyak lagi sejak tahun 2012 hingga kini.
Malahan aktif mengadakan Kelas-kelas Masakan Untuk Warga Jepun Di Malaysia. Tidak kira latarbelakang juga khas untuk bakal surirumah mahupun surirumah yang inginkan ilmu masakan dan baking eksklusif diajar 1 to 1 face to face ( Personal Class ) .

Mengapa Anda Perlu Ikuti KURSUS MASAKAN PERNIAGAAN , BAKING DAN KOMERSIAL 2023/24 INI ?

Sejak kursus ini diadakan pada tahun 2012 hingga kini , para pelajar tempatan mahupun luar berjaya mengimplankan ilmu masakan / baking / komersial yang dipelajari dalam rutin kerjaya sebagai peniaga kecil-kecilan mahupun sebagai usahawan . Alhamdulillah

Sesuatu yang positif dan peluang untuk berjaya adalah SAMA RATA , hanya PERBEZAAN seseorang yang lebih berjaya dalam perniagaannya kerana adanya ilmu dalam perniagaan yang diceburi mahupun ilmu pemasaran online dan offline yang praktikal dan terbukti berjaya.Mereka boleh menimba ilmu dengan coach-coach pemasaran mahupun mereka yang pakar dalam mengembangkan perniagaan secara online mahupun offline, 


Terima Kasih

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign