CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Selasa, 3 Mac 2015

Resepi Masakan : Resepi Kerabu Taugeh Telur Asin

Resepi Kerabu Taugeh Telur Asin


Bahan

1 biji Telur asin direbus dan dibuang kulit( potong 8 )
400gm Taugeh
100 gm kerang direbus
1 batang cili merah buang biji ( di hiris halus @ cincang )
Daun Bawang secukupnya ( dihiris )
3 sudu besar Sambal Tumis
1sudu besar Kerisik
Gula & Garam secukup rasa
3 sudu besar Perahan Limau kasturi @ limau nipis

Cara Membuat

1.Satukan ke semua bahan dalam mangkuk, kacau sehingga semua bahan sekata.Siap untuk dihidang

Resepi ini telah dikongsikan dalam Majalah SAJI keluaran Febuari 2015

dan kepada yang melawat blog chef hari ini , anda bertuah kerana dijemput join contest sebab chef obie nak beri hadiah menarik daripada pelbagai penaja, dan istimewa untuk anda- sila klik link dibawah


chef obie sharing video dari akim & Majistret.. lagu mewangi versi akustik



Selamanya
Hati ini akan selalu memujamu
Mencintaimu
Seumur hidupku hanyalah padamu

Waktu
Dengarkanlah
Selalu dekatkan ku dengannya

Indah
Ku menutup mata
Satukanlah hati

Jadikan malamku lebih indah
Jadikan siangku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya

Selamanya
Hati ini akan selalu memujamu
Mencintaimu
Seumur hidupku hanyalah padamu

Waktu
Dengarkanlah
Selalu dekatkan ku dengannya

Indah
Ku menutup mata
Satukanlah hati

Jadikan malamku lebih indah
Jadikan siangku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya

Jadikan malamku lebih indah
Jadikan siangku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya

Jadikan malamku lebih indah
Jadikan siangku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya



Terima Kasih

Resepi Masakan : Resepi Telur Masak Sri Menanti

Resepi Telur Masak  Sri Menanti


Bahan

6 biji telur yang telah direbus, kemudian digoreng sebentar sehingga bahagian luar telur agak garing.
200 gm Paru Lembu Dihiris dan direbus terlebih dahulu.
1 batang serai atau 2 batang daun pandan
3 sudu besar Cili Giling
½ sudu kecil lada hitam
1 sudu kecil Jintan Manis
1 batang Kulit Kayu Manis
½ inci lengkuas dikisar
½ inci halia dikisar
5 biji bawang merah dikisar
1 inci Kunyit hidup dikisar
1 cawan Santan Cair
½ cawan Santan pekat
3 sudu besar Kerisik
½ cawan air asam jawa
Gula Garam secukup rasa

Cara Membuat

1.Satukan ke semua bahan dalam periuk @ kuali kecuali kerisik, telur , paru , santan pekat, gula dan garam. Apabila telah mendidih, masukkan paru dan telur rebus, kacau seketika.


2.Apabila bahan agak mesra, masukkan santan pekat, kacau sebentar, masukkan kerisik , kacau sekata dan perasa kan gula dan garam secukupnya.Siap untuk dihidang bersama nasi putih mahupun nasi minyak.

Resepi ini telah dikongsikan dalam majalah SAJi keluaran Febuarai 2015

dan kepada yang melawat blog chef hari ini , anda bertuah kerana dijemput join contest sebab chef obie nak beri hadiah menarik daripada pelbagai penaja, dan istimewa untuk anda- sila klik link dibawah


chef obie sharing video dari Asfan - Maafkan Aku ost Rindu Awak 200%




Lama sudah ku mencari bayang-bayangmu

Yang hilang bertahun-tahun yang makin rapuh
Bila tersedar di atas kesilapan diriku
Ku lupakan cerita lama dan terus kembali

Maafkanlah aku bila aku melukai hatimu

Mungkin juga kita yang terlupa siapakah diri ini
Bila tiada lagi ku sedari kisah ini terhenti
Cubalah fahami cinta ini memerlukan kau dan aku

Tidak terdaya untukku menanggung rindu

Dan tidak terdaya aku melepaskanmu
Bila tersedar di atas kesilapan diriku
Ku lupakan semua dan kembalilah

Maafkanlah aku bila aku melukai hatimu

Mungkin juga kita yang terlupa siapakah diri ini
Bila tiada lagi ku sedari kisah ini terhenti
Cubalah fahami cinta ini memerlukan kau dan aku

Terima Kasih

Resepi Masakan : Resepi Telur Masak Kam Heong Ala Chinese Muslim

Telur Masak Kam Heong Ala Chinese Muslim 


Bahan

4 biji telur yang telah direbus,
5 ulas bawang putih dicincang halus
2 sudu besar udang kering
1 ½ sudu besar serbuk kari
2 tangkai daun kari
4 tangkai cili padi dihiris
1 sudu besar sos tiram
½ sudu kecil lada hitam
Garam & gula secukup rasa
Sedikit Air

Cara Membuat

1.Panaskan 3 sudu minyak masak, tumis bawang putih sehingga wangi,masukkan udang kering dan goring sehingga garing.


2.Masukkan pula serbuk kari, daun kari serta cili padi, kacau sebentar, masukkan air sedikit dan sos tiram juga lada hitam, masukkan telur rebus ,kacau supaya disaluti sos kam heong.Perasakan dengan gula dan garam.masak sehingga agak garing, jika suka berkuah, tambah air sedikit.

Resepi ini telah dikongsikan dalam Majalah SAJI keluaran Febuari 2015

dan kepada yang melawat blog chef hari ini , anda bertuah kerana dijemput join contest sebab chef obie nak beri hadiah menarik daripada pelbagai penaja, dan istimewa untuk anda- sila klik link dibawah


chef obie sharing video dari Faradhiya - Ku Tak Rela ost Aku tak rela




Cinta padamu tiada tandingan

Hidup matiku ini hanyalah untukmu
Aku berdoa agar kau setia
Aku tak rela hati disakiti lagi

Semakin lama kau semakin dingin

Tiada lagi canda gurau sendamu
Apa dosaku kau lupa cintaku
Katakanlah sayang jangan kau bohongi aku kekasih

Ku tak rela hati ini dilukai

Ku tak rela cinta ini dinodai
Ku tak rela engkau curang kepadaku
Ku tak rela engkau jatuh cinta lagi

Ku tak rela hati ini dilukai
Ku tak rela cinta ini dinodai
Ku tak rela engkau curang kepadaku
Ku tak rela engkau jatuh cinta lagi

Ku sedari kini kau bercinta lagi

Ku tak rela engkau ada teman lain
Pilihlah sayang mana satu yang kau mahu
Ku tak rela tak rela dikhianati olehmu

(OST Ku Tak Rela)


Terima Kasih

Resepi Masakan : Resepi Pajeri Telur Puyuh Nanas

Resepi Pajeri Telur Puyuh Nanas


Bahan

2 papan Telur Puyuh direbus
Nanas Muda ( dihiris pajeri )
1 batang kulit kayu manis
4 biji Bunga Lawang
3 biji Bawang merah dikisar
½ incihalia dikisar
3 sudu besar Kerisik
2 sudu besar Rempah Kari
1 sudu kecil serbuk kunyit
Air secukupnya
Gula & Garam secukup rasa
Minyak Masak

Cara Membuat:

1.Tumiskan Bahan kisar , kulit kayu manis dan bunga lawang sehingga naik bau, masukkan rempah kari tumis sehingga naik miyak, masukkan sedikit air dan nanas.Masak sehingga nanas lembut,kacau perlahan-lahan, masukkan kerisik, guladan garam secukup rasa, kacau seketika dan biar sebentar. Akhir sekali masukkan telur puyuh yang telah direbus, kacay rata. Siap untuk dihidang.

Resepi ini telah dikongsikan dalam Majalah SAJI keluaran Febuari 2015





Korang yang menjaga kebersihan diri dan kecantikan dan kehensaman. Chef obie nak rekemen satu produk yang alami atau semulajadi natural gitew...Brand  ROOTS HOMEMADE B&B , memang tiada dipasaraya - hanya ada melalui online ordering , dibuat secara eksklusif ..kawan chef ni pakar kecantikan alami jadi ...produk yang dihasilkan juga natural dan berkualiti ..Confirm TIADA ALKOHOL , TIADA PARABEN , TIADA SINTETIK AROMA , TIADA SLS atau bahan TERLARANG ! YANG PALING PENTING.. SCRUB YANG PALING " FRIENDLY" UNTUK muka menggunakan minyak badam tulen.
Nampak kan pix di atas ,
Yang sebelah kiri tu 
1.LIME ROSEMARRY FACE SCRUB 100 gm
Sesuai untuk semua jenis kulit termasuk yang sensitif ! chef bukan nak puji lebih dengan produk ni , sebab chef adalah pengguna tegar produk ni , maklumlahlah kulit mudah sunburn dan berminyak.Tetiba kawan rekemen kan produk ni...Try lah guna pakai..tengok seminggu 3 kali pakai..kulit muke ni..warna gak sekata dan yang jelas, rasa fresh & cleans. Satu lagi..baunya yang segar dan aromatik buat korang jatuh hati punyela...
Bahan buatan dari minyak badam sweet , minyak rosemarry , gula , Lime Zest , minyak Lemon dan Frankincence oil...korang try la sapu di muke...dan bilas dengan air !
Yang Tengah 
2.RELAX & REPAIR SCENTED BATH SALT 100gm
Yang ni pulak..memang awesome...fungsi membuang sel kulit mati dan menyegarkan selain aroma terapi relaxing yg bikin korang layan punye... Cara guna senang aje , ini untuk rendaman kaki dan membersihkan kaki..kurang perlu campur sedikit bahan ni dalam air suam , dan rendamkan kaki lebih kurang 15 minit , jangan terkejut bila air bertukar warna..dan kaki korang pun bertukar warna ..dan bersih..tinggal korang gosok-gosok sikit kat permukaan kulit kaki, tumit dan bilas dengan air.
Bahan buatan dari Garam Himalaya , Garam Epsom , minyak badam sweet , peppermint oil , Orange oil , cedarwood oil , Lemon oil dan menthol crystal
Yang Kanan  sekali
3.LIME ROSEMARRY BODYCRUB 100gm
Yang ini korang yg ade daki dibahagian leher mahupun gelap di bahagian tersebut , ketiak yang gelap kerana penggunaan deodorant..inilah jawapan kepada permasalahan korang tu , guna bodyscrub ni..sapu dan gosok di bahagian tersebut selain korang sapu lah satu badan...hahah akan luntur kedegilan kulit hitam yang korang risaukan selama ini , especially kaum hawa...
chef berani rekemen..sebab chef pengguna tegar produk ni...selain akan membuat chef rase segar dan muda selalu...walau dah kertu juge ni.
chef ambik pic ni pun guna smartphone aje tiada edit-edit yea...
PRODUK YANG SESUAI UNTK LELAKI DAN PEREMPUAN unisex gitew...YANG PALING PENTING SESUAI UNTUK SEMUA JENIS KULIT...sensitif ke meletif ke berjerawat ke ruam ke gatal-gatal ke semua boleh layan....
Harga untuk 3 botol ini Hanya RM29.90 sahaja..
Produk juga mudah dibawa ke mana-mana , ke sekolah , ke pejabat , travel pi holiday , balik kampung , camping dan sebagainya...chef lagi lah sekarang ni kan banyak masa di hospital..bahagian waris tu kan..memang bwak la..produk ni,sejuk aircond..kulit kering..bila guna produk ni..kulit rase segar dan minyak semulajadi !
yea..murah dan berbaloi dari segi kualiti...produk ni ramai amoi-amoi yang pakai...kali ni nak tengok jugak awek-awek kite guna pakai selain abam-abam diluar sana ! adik-adik remaja lagi sesuai...bertambah tegang lah kulit korang kalau pakai ni !
chef setiap kali pi bath layan facial & body scrub Roots ni...natural beb !
Chef dah guna pakai..korang bila lagi ? rasa bersih dan segar...tau
Senang aje.. BERMINAT ingin menggunakan produk ni..
Jangan segan contact chef obie atau DM atau PM ...
JIKA BERMINAT NAK JADI EJEN juga boleh
ke talian Hot
0172260719

TRAVEL KIT 
3 x 100g 
Hanya RM29.90

 Relax&Repair Scented BathSalt 100g
 LimeRosemary Face Scrub 100g
 LimeRosemary Body Scrub 100g
Semua diatas ni Dalam TRAVEL KIT RM29.90

Rase Fresh & Cleans 🍍🍓🍉🍋🍊🍏
DM FOR MORE INFO


 0172260719 chef obie
Ampang.Kuala lumpur.Telok Panglima Garang
#travelkit #rootsbypchaie #homemade #natural #preorder








dan kepada yang melawat blog chef hari ini , anda bertuah kerana dijemput join contest sebab chef obie nak beri hadiah menarik daripada pelbagai penaja, dan istimewa untuk anda- sila klik link dibawah


chef kongsi video dari Mila dan Nubhan - Cinta Kasih.. lagu ni yang buat lagu ombak rindu...



Lirik Lagu Cinta Kasih Mila Jirin ft. Nubhan

Mila
Pernah hati ini menjadi milikmu
Kasih dan cintaku hanyalah untukmu
Namun bukan kau akhirnya cintaku
Ini takdir aku milik dia

Nubhan
 Ku anggap selamanya tak pernah berubah
Kasih dan cintamu teguh untuk aku
Namun bukan aku akhirnya cintamu
Ini takdir engkau milik dia

Biarkan hati ini
Merawat lukanya sendiri
Membuang cinta
Lama terbenam dalam hidup ini

Mila
 Tiada daya diri ini
Menerima hatimu lagi
Maafkan aku
Cinta kasih bukan untukmu

Mila + Nubhan
Lupakan semua
Janji-janji kita
Bersama

Mila
Lama telah berakhir
Kisah kasih kita
Terpadam tersisih
Oleh arus masa

Nubhan
Akan aku cuba
Bawa jauh cinta
Ini takdir
Engkau milik dia


Terima Kasih

Resepi Masakan : Resepi Telur Itik Masak Lemak Hijau

Resepi Telur Itik Masak Lemak Hijau 


Bahan 

4 biji telur itik dicuci bersih ( telur Century )
10 Biji Cili Hijau ( dikisar )
10 biji Cili akar hijau ( dikisar )
6 biji Bawang Merah ( dikisar )
½ inci Halia ( dikisar 1 cawan santan Cair
½ cawan santan pekat
1 sudu kecil serbuk kunyit
Daun selasih segar secukupnya
½ sudu kecil lada hitam
½ inci belacan
1 keping Asam Gelugor/keping
Gula Dan Garam secukup rasa.

Cara Membuat.

1.Masukkan santan cair,lada hitam dan bahan kisar serta asam keping dalam periuk, didihkan.Masukkan telur itik dan sebuk kunyit, kacau perlahan.Masukkan pula belacan dan santan pekat.Biar ia mendidh sebentar. Perasakan dengan gula dan garam.Selepas siap masak.Taburkan daun selasih segar.

Resepi ini telah dikongsikan dalam Majalah SAJI keluaran Febuari 2015

dan kepada yang melawat blog chef hari ini , anda bertuah kerana dijemput join contest sebab chef obie nak beri hadiah menarik daripada pelbagai penaja, dan istimewa untuk anda- sila klik link dibawah


chef obie sharing video dari Sabhi saddi feat Marsha londoh- Cinta Sesungguhnya




Ku adalah manusia

Yang paling beruntung
Memiliki kamu

Kau tiada habisnya

Menyayangi aku sepenuh hatimu
Cinta yang luar biasa
Ku serahkan pada dirimu

Kaulah cinta sesungguhnya

Sekuat hatiku kan menjagamu
Demi cinta seutuhnya

Ku kan berjanji seumur hidupku

Takkan lelah mendampingimu

Kau tiada habisnya

Menyayangi aku sepenuh hatimu
Cinta yang luar biasa
Ku serahkan pada dirimu

Kaulah cinta sesungguhnya

Sekuat hatiku kan menjagamu
Demi cinta seutuhnya

Ku kan berjanji seumur hidupku

Takkan lelah mendampingimu

Hoohoo

Kaulah cinta sesungguhnya

Sekuat hatiku kan menjagamu
Kaulah cinta sesungguhnya
Sekuat hatiku kan menjagamu

Demi cinta seutuhnya

Ku kan berjanji seumur hidupku
Takkan lelah mendampingimu
Hoohoo

Ku kan berjanji seumur hidupku

Takkan lelah mendampingimu



Terima Kasih

Resepi Pastri Popular : Resepi Durian De' Patesserie

Durian De’ Patesserie


Bahan

500 gm Isi Durian
100gm Gula merah
1 sudu besar Tepung Gandum
Daun Pandan
1 sudu kecil garam
½ cawan Air

Bahan Kulit

350 gm tepung Gandum
30gm Mentega
Air sejuk
½ sudu kecil Garam

Cara Buat

1Masak inti- satukan ke semua bahan , gunakan api kecil kacau sehingga pekat dan sejukkan. Bentukkan bebola.

2.untuk kulit – satukan tepung bersama mentega , kemudian masukkan air sejuk dan garam sedikit demi sedikit, uli sehingga enjadi doh, kalau doh keras boleh tambah air, kalau doh lembut boleh tambah sedikit tepung.

3.ambil sedikit doh masukkan bebola inti durian dan bentukkan bebola , susun diatas loayang pembakar yang telah digris.


4.Sapukan telur kuning dipermukaan .Bakar pada suhu 180’c selama 15-18 minit.

Resepi ini telah dikongsikan dalam Majalah SAJI keluaran Mac 2015

dan kepada yang melawat blog chef hari ini , anda bertuah kerana dijemput join contest sebab chef obie nak beri hadiah menarik daripada pelbagai penaja, dan istimewa untuk anda- sila klik link dibawah


chef obie sharingkan video dari Fabulous Cats- Sebulatnya..layan!




Lirik Lagu Sebulatnya - The Fabulous Cat

Tiada tangisan aku titiskan keringat airmata ku
Manakah silapku nyatakan satu persatu inginku tahu

Bukannya aku salah tafsiri (tak pernah aku mengkhianati)
Mengapa kamu buat begini (tak pernah aku hilangkan diri)
Apakah makna engkau mendua (tiada punca hancur segala)
Aku senantiasa setia (tolonglah percaya)

Korus
Aku yang bodoh, aku yang buta
Percayakan mu sebulatnya
Lihat mereka terpedaya
Percayakanmu sebulatnya

Bukan kerana ku sengaja meninggalkan mu
Kau sempurna untukku, untukku
Tapi kini kau salah tafsiri (mengapa engkau mengkhianati)
Salahkah aku buat begini (mengapa engkau hilangkan diri)
Tiada makna
Jadi apakah punca segala (aku senantiasa setia)
Aku tak percaya
Ulang Korus

Cukuplah katamu
Yang betulnya hanya kamu
Cukuplah siksamu
Yang pernah sakiti mu

Hati telah luka
Di atas luka dan luka
Di dalam tak disangka
Tertanam dendam yang lama
Mulalah meraba
Mencari jalan semula
Jalan yang bercahaya
Kembalilah padaNya


Terima Kasih

Resepi Pastri Popular : Resepi Tart Hollandise

Resepi Tat Hollandise



Bahan doh kulit

300gm Tepung gandum
80gm Mentega
60gm Gula
Eseen Vanilla

Bahan Inti-

1 tin Desicated Coconut
6 biji Telur Kuning
100gm Gula
1 sudu besar tepung Jagung
100gm Serbuk Badam

Cara buat

1.Pukul mentega dan gula sehingga sebati jangan sampai kembang, sekadar mesra sahaja, masukkan tepung dan uli sehingga menjadi doh, bungkus dengan plastic fillm dan simpan dalam peti sejuk.selama 2 jam.Kemudian canai nipis ½ sm cutter dan letak dalam casting tat, bakar pada suhu 180’c selama 10 minit sahaja.

2.inti- Pukul telur kuning dan gula sehingga kembang , masukkan tepung gandum dan tepung jagung yang telah ditapis bersama, masukkan desiccated coconut dan serbuk badam kacau sebati. Gunakan nose dan bag piping, paipkan ditengah kulit tat yang telah dibakar tadi.Kemudian bakar kembali tat pada suhu 180’c selama 15 minit.

Resepi ini telah dikongsikan dalam Majalah SAJI keluaran Mac 2015

dan kepada yang melawat blog chef hari ini , anda bertuah kerana dijemput join contest sebab chef obie nak beri hadiah menarik daripada pelbagai penaja, dan istimewa untuk anda- sila klik link dibawah


chef obie sharingkan video dari Najwa Latif - I love You





Lirik Lagu I Love You – Najwa Latif


Mungkin kita pernah rasa tentang cinta,
Yang takdirnya bukan untuk kita,

Mungkin ini adalah cara meluah cinta,
Tanpa berkata atau berpandang mata,

I’m sorry but i love you,
I’m sorry if i miss you,
Even if i can’t have you ,
You know i’ll always be there for you,

Mungkin aku mencintaimu walaupun engkau tak pernah tahu,
Mungkin aku mencintaimu tanpa lelah atau pun jemu,

Mungkin kita tak bersama di takdirkan,
Tak mengapa asal kau bahagia,

Biar aku mencintaimu biar tiada siapa yang tahu,
Biar aku mencintaimu dalam diam ataupun bisu,

I’m sorry but i love you,
I’m sorry if imiss you,
Even if i can’t have you,
You know i’ll always be there for you.
I’m sorry but i love you..

Lirik Lagu I Love You –Najwa Latif 


Terima Kasih

Resepi Kuih Tradisional : Resepi Sago Pa atau asamgupa

Resepi Sago pa atau asamgupa



Bahan

3 ulas Nangka Madu dibuang biji dan dicarik
Sago yang telah dimasak dan dipotong kiub
1 kotak Santan
4 sudu besar Gula Nira
4 sudu besar gula pasir
1 sudu kecil Garam
Daun Pandan
Air

Cara buat

1.Panaskan santan , 1 cawan air, gula nira , gula pasir dan daun pandan, kacau perlahan dan konsisten , pastikan kan tidak pecah minyak ,Masukkan sago dan nagka madu jangan terlalu lama . Boleh dihidang panas dan sejuk.
 air, kalau doh lembut boleh tambah sedikit tepung.

2.ambil sedikit doh masukkan bebola inti durian dan bentukkan bebola , susun diatas loayang pembakar yang telah digris.


3.Sapukan telur kuning dipermukaan .Bakar pada suhu 180’c selama 15-18 minit.

Resepi ini telah dikongsikan dalam Majalah SAJI keluaran Mac 2015


dan kepada yang melawat blog chef hari ini , anda bertuah kerana dijemput join contest sebab chef obie nak beri hadiah menarik daripada pelbagai penaja, dan istimewa untuk anda- sila klik link dibawah


chef obie sharingkan video dari Black & RJ- si putih si merah




Lirik Lagu Si Putih Si Merah - Black ft RJ

Semua gadis dengarkanlah
Selagi nyawa ini dikandung badan
Selagi hayat ini masih berdiri
Selama itu aku takkan henti
Mencintaimu

Ku bukannya berdrama, ku bukannya pelakon
Yang boleh membawa watak setiap orang lain
Ku hanya insan pencinta namanya
Yang tahu warna putih dan warna merah
Ku persembahkan semua yang tersirat di hati
Bila dikumpulkan semua menjadi bentuk hati
Ku hanya insan pencinta namanya
Yang tahu warna putih dan warna merah

Selagi nyawa ini dikandung badan
Selagi hayat ini masih berdiri
Selama itu aku takkan henti mencintaimu
Jadilah isteri kepada diriku
Jadilah kekasihku selama-lama
Ku cinta padamu
Ku ingin mengahwinimu

Bila sudah bersama saat aku mulakan
Ku curah kasih seluruh jiwaku untukmu
Ku hanya insan pencinta namanya
Yang tahu warna putih dan warna merah
Payungmu dari hujan ku jaga setiap detik
Ku korbankan jiwa ragaku kepadanya
Ku hanya insan pencinta namanya
Yang tahu warna putih dan warna merah
Yang tahu warna putih dan warna merah

[*] Selagi nyawa ini dikandung badan
Selagi hayat ini masih berdiri
Selama itu aku takkan henti mencintaimu
Jadilah cintamu dan cintaku satu
Jadilah isteri kepada diriku
Ku cinta padamu
Ku ingin mengahwinimu

Selagi nyawa ini dikandung badan satu
Ku cinta padamu
Selama itu aku takkan henti mencintaimu
Mengahwinimu

Repeat [*]

Ku hanya insan pencinta namanya
Yang tahu warna putih dan warna merah
Jadilah isteri kepada diriku
Jadilah kekasihku selama-lama
Ku cinta padamu
Ku ingin mengahwinimu

Ya sayang, kita akan terus bersama
Ku hanya insan pencinta namanya
Yang tahu warna putih dan warna merah
Ku hanya insan pencinta namanya
Yang tahu warna putih dan warna merah

Dialah kekasihku selama-lama
Dialah kekasihku selama-lama
Dialah kekasihku selama-lamanya


Terima Kasih

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign