CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Sabtu, 27 Mei 2017

RESEPI AIR JUS KELADI BAZAAR RAMADHAN



RESEPI AIR JUS KELADI BAZAAR RAMADHAN

Dalam bulan penuh keberkatan ini ,
Pasti ada yang cukup suka terutama anak-anak mahupun korang yang bekerja ni 
melayan mencari makanan pilihan untuk berbuka puasa nanti di BAZAAR RAMADHAN.

Ada yang mencari ayam percik ,ayam golek , kuih muih , nasi , lauk pauk dan sebagainya termasuklah minuman.



Bila cakap bab minuman pasti ada yang terbayang air blender , air katira mahupun air pelbagai jus dan kordial.Pasti ada yang suka dengan air bewarna ungu bersusu diatas ni ..iaitu AIR JUS KELADI.
Ramadhan pertama ni chef obie nak share satu resepi air iaitu AIR JUS KELADI BAZAAR RAMADHAN yang sesuai sangat anda gunakan untuk berniaga dibazaar ataupun pasar malam.



RESEPI AIR JUS KELADI BAZAAR RAMADHAN

Bahan Utama

3 cawan Serbuk Perisa Keladi atau TAKO FLAVOUR POWDER BAVARAGES ( Boleh dibeli dikedai pembekal bahan bakeri mahupun dipasaraya )
3 Tin Susu Pekat Manis
1.5 kg  Gula Pasir
500 gm Coffemate
12 liter Air & Sedikit Air Panas
6 Tin Susu Cair ( jika anda ingin rasa lebih berkrim )
Ais Secukupnya

Cara Penyediaan :

1.Campurkan serbuk minuman , gula , coffemate , susu pekat ke dalam satu bekas.

2.Masukkan air panas dan kacau sehingga semua bahan larut bersama.

3.Sediakan Ais separuh balang air.

4.Bahan yang telah larut dimasukkan ke dalam balang air . Kacau sebentar dan sipa untuk di jual.

5.Anda boleh tambahkan susu cair sekiranya ingin rasa lebih berkrim.

6.Ada pilihan air untuk anda niagakan , sila ke link yang diberi

7.Anda juga jangan ketinggalan memiliki 

57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN POPULAR 2017
117  muka surat
Lebih daripada 57 Resepi pilihan yg menarik
Pelbagai kategori -pembuka selera
-kuih muih
-hidangan utama
-golek & panggang
-minuman variasi & lain-lain 
Perlu anda miliki

Hanya 

RM90 sahaja 😎📚💳




Ke salah satu akaun pilihan dibawah 

Encik @ Cik @Tuan @ Puan boleh bank in Baki Perkhidmatan Katering
Ke salah satu akaun pilihan


1.MAYBANK 151409098193
2.CIMB 7619121286
3.BSN 14005-41-00008021-7
Atas nama Muhamad Gunawan Jamil
Simpan resit - Bukti pembayaran.
whatsapp info pembayaran kpd pihak chef obie
0172260719




FB : chefobie untold
IG ; chef_obie_official 
chef oBiE




Terima Kasih

1 Ramadhan 1438 / 27 Mei 2017

Assalamualaikum wbt
Salam sejahtera kepada anda yang melayari blog chef obie pagi ini.
Semoga usaha anda melakukan ibadah berpuasa hari ini diterima 
disamping ibadah wajib yang perlu dipenuhi.InshaAllah

Ramadahan pertama ni , chef berada di Hospital Banting. Di bahagian menunggu icu /ccu .
Chef obie telah berada di hospital ini selama 6 minggu .
Doakan kesihatan dan keselamatan mak chef seperti selalu.Family chef dan sahabat-sahabat sentiasa berada di saat memerlukan.Terima kasih kepada semua.

Mak chef semalam sedang menjalani
Prosedur Intubation- 
mesin mengambil alih peranan jantung.
bagi membantu mengeluarkan air dan ubat 
dalam badan mak yg tidak boleh diperoses lagi.
Telah menyebabkan badan mak plum. 
Ya Allah syukut proses intubation ini berjaya dan selamat dijalankan.





Kembali kepada post yang chef nak sharekan ialah...

WAKTU BERBUKA PUASA DAN IMSAK RAMADHAN 1438H 2017
ZON 2 : SABAK BERNAM , KUALA SELANGOR , KLANG & KUALA LANGAT- BANTING

1 RAMADHAN / 27 MEI 
SABTU
IMSAK : 5:32
BERBUKA & MAGHRIB : 19:24

2 RAMADHAN / 28 MEI
AHAD
IMSAK : 5:32
BERBUKA & MAGHRIB : 19:24

3 RAMADHAN / 29 MEI
ISNIN
IMSAK : 5:31
BERBUKA & MAGHRIB : 19:24

4 RAMADHAN / 30 MEI
SELASA
IMSAK : 5:31
BERBUKA & MAGHRIB : 19:24

5 RAMADHAN / 31 MEI
RABU
IMSAK : 5:31
BERBUKA & MAGHRIB : 19:25

6 RAMADHAN / 1 JUN
KHAMIS
IMSAK : 5:31
BERBUKA & MAGHRIB : 19:25

7 RAMADHAN / 2 JUN
JUMAAT
IMSAK : 5:32
BERBUKA & MAGHRIB : 19:25

8 RAMADHAN / 3 JUN
SABTU
IMSAK : 5:32
BERBUKA & MAGHRIB : 19:25

9 RAMADHAN / 4 JUN
AHAD
IMSAK : 5:32
BERBUKA & MAGHRIB : 19:25

10 RAMADHAN / 5 JUN
ISNIN
IMSAK : 5:32
BERBUKA & MAGHRIB : 19:26


11 RAMADHAN / 6 JUN
SELASA
IMSAK : 5:32
BERBUKA & MAGHRIB : 19:26

12 RAMADHAN / 7 JUN
RABU
IMSAK : 5:32
BERBUKA & MAGHRIB : 19:26

13 RAMADHAN / 8 JUN
KHAMIS
IMSAK : 5:32
BERBUKA & MAGHRIB : 19:26

14 RAMADHAN / 9 JUN
JUMAAT
IMSAK : 5:32
BERBUKA & MAGHRIB : 19:26

15 RAMADHAN / 10 JUN
SABTU
IMSAK : 5:32
BERBUKA & MAGHRIB : 19:27

16 RAMADHAN / 11 JUN
AHAD
IMSAK : 5:32
BERBUKA & MAGHRIB : 19:27

17 RAMADHAN / 12 JUN
ISNIN
IMSAK : 5:32
BERBUKA & MAGHRIB : 19:27

18 RAMADHAN / 13 JUN
SELASA
IMSAK : 5:33
BERBUKA & MAGHRIB : 19:27

19 RAMADHAN / 14 JUN
RABU
IMSAK : 5:33
BERBUKA & MAGHRIB : 19:28

20 RAMADHAN / 15 JUN
KHAMIS
IMSAK : 5:33
BERBUKA & MAGHRIB : 19:28

21 RAMADHAN / 16 JUN
JUMAAT
IMSAK : 5:33
BERBUKA & MAGHRIB : 19:28

22 RAMADHAN / 17 JUN
SABTU
IMSAK : 5:33
BERBUKA & MAGHRIB : 19:28

23 RAMADHAN / 18 JUN
AHAD
IMSAK : 5:33
BERBUKA & MAGHRIB : 19:28

24 RAMADHAN / 19 JUN
ISNIN
IMSAK : 5:34
BERBUKA & MAGHRIB : 19:29

25 RAMADHAN / 20 JUN
SELASA
IMSAK : 5:34
BERBUKA & MAGHRIB : 19:29

26 RAMADHAN / 21 JUN
RABU
IMSAK : 5:34
BERBUKA & MAGHRIB : 19:29

27 RAMADHAN / 22 JUN
KHAMIS
IMSAK : 5:34
BERBUKA & MAGHRIB : 19:29

28 RAMADHAN / 23 JUN
JUMAAT
IMSAK : 5:34
BERBUKA & MAGHRIB : 19:30

29 RAMADHAN / 24 JUN
SABTU
IMSAK : 5:35
BERBUKA & MAGHRIB : 19:30

30 RAMADHAN / 25 JUN
AHAD
IMSAK : 5:35
BERBUKA & MAGHRIB : 19:30

Semoga sedikit perkongsian info ini dapat membantu anda yang tercari masa dan waktu untuk berbuka juga imsak tahun ini 2017.

Kepada yang tercari-cari resepi masakan untuk sepanjang ramadhan mahupun untuk hari raya Aidilfitri yang bakal menjelang ini-, resepi masakan , resepi baking kek dan biskut raya bolehlah menyokong dan turut membantu chef obie berkongsi rezeki dengan memiliki pelbagai jenis dan tajuk ebook ( sila klik link di beri )
ebook @ buku masakan eletronik

Antara Tajuk Dan Judul ebook yang menjadi pilihan netizen !
Anda juga boleh hubungi 
Talian Hot 0172260719
untuk mendapatkan ebook-ebook menarik ini !




 































Terima Kasih

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign