CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Isnin, 8 April 2019

Chef Obie 2019 : Hujung Minggu Chef Obie & Crew - lirik Love Someone ( Lukas Graham )



Salam ,

Susah kalau nak layan karok, actually x berapa gemar, sesekali bila click ajak kite layankan boleh juga lepaskan Gian...hahaha tarik bro jgn x tarik *gambar poyo ketika karok semalam , diluar dunia masakan sebentar 😅 jika x gemar boleh scroll laju-laju..sekadar suka-suka .

Believe in yourself, take on your challenges, dig deep within yourself to conquer fears. Never let anyone bring you down. You got to keep going..., Sesekali chef obie tidak sharingkan berkait dengan food ok kan ? chef nak sharing sedikit apa yang chef obie hadapi bersama crew..Jumaat hingga Ahad yang mendamaikan...

\

Hujung minggu ni chef juga sempatkan lah melayan dvd dari DC , iaitu Justice league Throne Of Atlantais juga The Death Of Superman...kita layan komik cartoon yea..tak mau yang berat-berat..dan Sabtu selesaikan meeting bersama bakal clients MGJ CONSULTANCY


Ingatan untuk diri sendiri juga untuk dikongsikan kepada anda yang sudi melayari blog milik chef obie ini .

" Menghadapi setiap isu dgn steady .
Layan & Redha.
Kepada teman-teman yg sedang diuji dgn masalah kesihatan , Kerja , persahabatan ,kewangan Dan apa sahaja , Semoga Allah memberi petunjuk ,kekuatan diri untuk menempuhnya Dan seterusnya dapat menyelesaikan dgn baik " 


Dream, struggle, create, prevail. Be daring. Be brave. Be loving. Be compassionate. Be strong. Be brilliant. Be Sempoi... Be Poyo

Jumaat lepas sempat juga layan movie #shazam di #velocitymallcheras enjoykan diri tanpa rasa stress atau penat yang keterlaluan. Thanks kepada chef obie crews yang sentiasa meyokong dan berada dibelakang chef.


Petang Jumaat juga berlaku sesuatu yang menyedihkan hati , #chefobie dan #chefobiecrew sempat melunaskan tanggungjawab terhadap seokor anak bulus #straycat yang sakit dah 2 kali admitted veterinary clinic.Kali ini bulus tidak mahu makan hingga masukkan air -drip dalam badan.Allah lebih sayangkan bulus ni.
Setiap makhluk Yang bernyawa pasti akan pergi ,tiada yg kekal..
Bulus bernama C telah pergi selamanya di #oneampangveterinaryclinic , dikebumikan petang itru..damai C disana.
Pusara C berada diTaman berhadapan fawina court


Not too Slow coz we're amazing in our own level ,Steady & wins the race - Chef Obie


Dibawah ini chef obie kongsikan lirik lagu 
Lukas Graham- Love Someone
There are days
Ada beberapa hari
I wake up and I pinch myself
Saya bangun dan saya mencubit diri saya sendiri
You’re with me, not someone else
kamu bersamaku, bukan orang lain
And I am scared, yeah, I’m still scared
Dan saya takut, ya, saya masih takut
That it’s all a dream
Itu semua hanya mimpi
‘Cause you still look perfect as days go by
karena kamu masih terlihat sempurna seperti hari-hari berlalu
Even the worst ones, you make me smile
Bahkan yang terburuk, kamu membuatku tersenyum
I’d stop the world if it gave us time
Saya akan menghentikan dunia jika itu memberi kami waktu
‘Cause when you love someone
karena ketika kamu mencintai seseorang
You open up your heart
Anda membuka hatimu
When you love someone
Ketika kamu mencintai seseorang
You may grow
Anda bisa tumbuh
If you love someone
Jika kamu mencintai seseorang
And you’re not afraid to lose ’em
Dan Anda tidak takut kehilangan mereka
You’ll probably never love someone like I do
Anda mungkin tidak akan pernah mencintai seseorang seperti saya
You’ll probably never love someone like I do
Anda mungkin tidak akan pernah mencintai seseorang seperti saya
When you say
Ketika kamu berkata
You love the way I make you feel
Anda menyukai cara saya membuat Anda merasa
Everything becomes so real
Semuanya menjadi begitu nyata
Don’t be scared, no, don’t be scared
Jangan takut, jangan takut
‘Cause you’re all I need
karena Anda semua yang saya butuhkan
And you still look perfect as days go by
Dan Anda masih terlihat sempurna karena hari-hari berlalu
Even the worst ones, you make me smile
Bahkan yang terburuk, kamu membuatku tersenyum
I’d stop the world if it gave us time
Saya akan menghentikan dunia jika itu memberi kami waktu
‘Cause when you love someone
karena ketika kamu mencintai seseorang
You open up your heart
Anda membuka hatimu
When you love someone
Ketika kamu mencintai seseorang
You may grow
Anda bisa tumbuh
If you love someone
Jika kamu mencintai seseorang
And you’re not afraid to lose ’em
Dan Anda tidak takut kehilangan mereka
You’ll probably never love someone like I do
Anda mungkin tidak akan pernah mencintai seseorang seperti saya
You’ll probably never love someone like I do
Anda mungkin tidak akan pernah mencintai seseorang seperti saya
All my life
Seluruh hidupku
I thought it’d be hard to find
Saya pikir itu akan sulit ditemukan
The one ’til I found you
Yang sampai aku menemukanmu
And I find it bittersweet
Dan saya merasa itu pahit
‘Cause you gave me something to lose
karena Anda memberi saya sesuatu yang hilang
But when you love someone
Tetapi ketika Anda mencintai seseorang
You open up your heart
Anda membuka hatimu
When you love someone
Ketika kamu mencintai seseorang
You may grow
Anda bisa tumbuh
If you love someone
Jika kamu mencintai seseorang
And you’re not afraid to lose ’em
Dan Anda tidak takut kehilangan mereka
You’ll probably never love someone like I do
Anda mungkin tidak akan pernah mencintai seseorang seperti saya
You’ll probably never love someone like I do
Anda mungkin tidak akan pernah mencintai seseorang seperti saya
You’ll probably never love someone like I do
Anda mungkin tidak akan pernah mencintai seseorang seperti saya



Anda tercari kelas masakan perniagaan & Kelas Baking perssonal 
Boleh klik link dibawah ini+ disertakan Testimoni kejayaan pelajar




*kebenaran dari student utk sharing pic
Semua merupakan students personal class Chef Obie.



Terima Kasih

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign