Resepi yang pernah bie
sharing disalah sebuah majalah masakan tempatan..
boleh la korang mencuba..
dijamin sedap dan mudah!
Mochi kacang merah, pandan dan
coklat
Bahan
Tepung pulut 200gm ( atau anda boleh juga gunakan tepung pulut dari jepun mochiko @ shiratama ko )
Gula 4 sudu makan
Air 200-240ml
Tepung katakuriko sedikit untuk menyaluti mochi
Pewarna merah pink
Inti kacang merah
Kacang merah 200gm
Gula 100gm
Cara membuat
1.adunkan tepung pulut bersama gula ,garamdan air, kacau sehingga rata dan masukkan sedikit pewarna merah pink dalam bekas Loyang.
2.Proses membuat mochi memerlukan anda menyediakan tempat mengukus, Panaskan kukusan, dan anda boleh kukus adunantepung tadi lebih kurang 15 minit.
3.Anda perlu menyediakan dulang, pastikan ianya kering atau anda boleh sediakan parchment paper kemudian taburkan tepung katakuriko.
4. Apabila tepung mochi telah masak dikukusan.angkat dari kukusan dan tuangkan tepung mocha kedalam dulang berisi tepung katakuriko.Ambil sedikit tepung katakuriko di tapak tangan anda supaya tidak melekat semasa proses membentuk mocha kacang merah.
5.Anda dinasihatkan berhati-hati semasa proses membentuk kerana tepung agak panas.Bagikan tepung kepada 16 bahagian atau 18 bahagian, masukkan initinkacang merah dan bentukkan bulat serta sapukan tepung katakuriko dibahagian luar mocha.lakukan sehingga selesai .
6.Manakala cara membuat initi kacang merah , anda perlu merendam kacang ,merah terlebih dahulu, sebaiknya semalaman, kemudian rebus dengan airsehingga lembut dan empuk , apabila kacang merah telah lembut ,baru anda masukkan gula, kerana jika anda masukkan gula dan air sekali, akan menyebabkan kacang merah lambat untuk lembut dan empuk.
Untuk membuat initi anda disarankan membentukkan bebola 20gm setiap satu.
Inti pandan.
Keledek putih 200gm
Gula 40gm
Daun pandan 2 helai( diblender ambil airnya sahaja)
Pandan essence
Cara membuat
1.Rebus keledek sehingga empuk dan lembut, masukkan gula dan air pandan juga pandan essence sehingga kering, gunakan api yang perlahan.Bentukkan bebola 20gm setiap satu sehingga selesai.
Inti Coklat
Dark Coklat Coin 200gm
Gula sirap 120ml
Caranya membuat
1.Panaskan gula sirap dalam pot, apabila telah mulan panas masukkan dark coklat dark coklat coin, kacau sehingga menjadi pekat dan agak kering. Bentukkan bebola 20gm sehingga selesai.
Follow IG : chef_obie_official
FB : chefobie untold
website : chefgunawanmalaysia.blogspot.com
Terima Kasih kepada warga Malaysia setelah lebih 5 tahun menyokong ebook atau ebuku Masakan dan Baking keluaran chef obie.
Kini Peminat Dunia Masakan Luar dari malaysia mampu memiliki ebook atau ebuku
daripada chef obie , selama ini chef obie juga diberi perhatian daripada peminat daripada Negara jiran seperti Singapura , Negara Brunei darussalam dan juga Indonesia.
ebook atau ebuku chef obie ditulis dalam Bahasa Melayu.Juga mudah difahami oleh Anda - warga
* Malaysia
*Singapura
*Negara Brunei Darussalam
*Indonesia
Melodi Biskut Raya oleh chef obie & chef rahim
Chef Profesional yg aktif dlm industri , & Perkongsian Pelbagai Resepi-Resepi Menarik di Media Tempatan.
Dengan Ciptaan Unik 30 Resepi Biskut Raya *Teknik*Cara*Baking yg mudah..
Yg telah menjadi pilihan Media ,Pembuat Biskut , Pengusaha Biskut Raya , Blogger , Fesbuker; Newbie Baking & Masakan ..juga kaki -kaki baking... Ebook " MELODI BISKUT RAYA - chef obie & chef rahim "
2. 2017 SAJIAN RESTAURAN ALA THAI DAN MASAKAN KAMPUNG
Resepi- Resepi MENARIK dan Popular di malaysia
Merupakan menu-menu popular di Restauran Ala Thai dan Restauran Masakan Kampung,
Cara memasak yang autenthik dan enak menjadi pilihan pengusaha restauran , kedai makan dan blogger-blogger masakan .ebook ini telah menjadi pilihan terkini peminat dunia masakan .Wajib Anda miliki
3. 2017 SAJIAN FOODTRUCK chef obie
Ciptaan Resepi- Resepi MENARIK dan telah menjadi Fenomena
dalam industri makanan di malaysia iaitu FOODTRUCK.
Menjadi pilihan kaki makan dan pengusaha makanan
Gaya Perniagaan Makanan Paling Hot
Ketika Ini ! 😍👉FOODTRUCK 🚙🚚
Dengan Menu-menu Kreatif seperti :
👌Fusion Western Food👌Snacks👌Fusion Burgers 👌Fusion Bavarages
👌Italian Styles👌Mexican Styles👌Local Styles 👌Hipster Styles
Dengan Menu-menu Kreatif seperti :
👌Fusion Western Food👌Snacks👌Fusion Burgers 👌Fusion Bavarages
👌Italian Styles👌Mexican Styles👌Local Styles 👌Hipster Styles
4. 101 RESEPI ROTI chef obie
Berkongsi Resepi Mengikut Kategori Roti Dunia
📍Roti Jenis Oriental
📍Roti Jenis Kontinental Klasik
📍Roti Jenis Broadway
📍Roti Jenis Mediteranian
📍Roti Jenis Kepelbagaian....
Sebanyak
101 Resepi roti yg menarik dan mudah untuk anda ikuti.
ebook PALING LARIS Semenjak 2013 sehingga Kini !
WAJIB Anda miliki
ebook PALING LARIS Semenjak 2013 sehingga Kini !
WAJIB Anda miliki
5. ANEKA MASAKAN MEE
Pelbagai resepi-resepi berasaskan mee dikongsikan dalam
ebook popular ini seperti-
Mee Kari Ipoh
Mee Kari Ayam
Mee Rebus Johor
Mee Udang
Mee Hailam
Mee Goreng Mamak Dan banyak lagi
yang pasti ianya wajib anda miliki sebagai rujukan dapur anda!
6. ANEKA ROJAK
ebook yang ditunggu-tunggu olkeh netizen
iaitu-
Aneka Rojak..
pelbagai resepi rojak beserta kuah rojak dan kacang dikongsikan ,
Rojak Mamak
Rojak Mee
Rojak Petis Buah-buahan
Rojak Pasembur
Rojak Singapore...
Wajib anda miliki sebgai rujukan dan koleksi anda!
7. NASI LEMAK KUKUS
ebook Nasi Lemak Kukus(hottest!)
Ibu Sambal Tumis, Sambal Tumis Ikan Bilis , Sambal Paru &
etc
-Rahsia mengukus nasi lemak yang sempurna
-Asas membuat ibu sambal tumis
-Asas membuat sambal tumis ikan bilis
-Asas membuat lauk pauk nasi lemak kukus , seperti sambal kerang , sambal paru ,rendang hati ayam dan ayam.
8. NASI DAGANG TERENGGANU
ebook Nasi Dagang Terengganu (hottest!)
Resepi asli cara menanak nasi dagang Terengganu dengan betul ,
Resepi Gulai Ikan tongkol,Aya Hitam dan Aya kurik
serta Acar jelataah mentah yang enak!
Dapatkan Resepi-resepi menarik Nasi Lemak Kukus Dan Nasi Dagang Terengganu
telah menjadi pilihan netizen sebagai
bahan rujukan ilmiah masakan mereka !
9. ANEKA RESEPI NASI
ebook Aneka Resepi Nasi yang ditunggu-tunggu netizen juga telah berada dipasaran.Pelbagai resepi-resepi menarik berasaskan nasi seperti- Nasi Kabuli , Nasi Mandy Yaman , Nasi Arab Bukhari , Nasi tomato , Nasi Minyak Dan Banyak lagi !
ebook Chicken Chop (hottest!)
Grill & Crispy , Blackpepper Sauce
-Pengenalan kpd asas chicken chop
-Teknik membuat chicken chop dgn betul
-Penggunaan ayam yang sesuai
-Cara membuat chicken chop menjadi lebih rangup @ crispy
-Resepi sos blackpepper asli dikongsikan
11. HAINAN CHICKEN CHOP
ebook Hainan Chicken Chop(hottest!)
Crispy , Hainan Sauce
-Teknik asas hainan chicken chop
-Penggunaan ayam yang sesuai untuk hainan chicken chop
-Cara membuat chicken chop menjadi lebih rangup @ crispy
-Rahsia sos hainan chicken chop didedahkan dalam ebook ini
12. NASI AYAM HAINAN
ebook Nasi Ayam Hainan (hottest!)
Menjadi pilihan rakyat Malaysia jika jalan-jalan mencari makan terutama di gerai mahupun restoran... Nasi Ayam Hainan. Rasa yang unik berbanding nasi Ayam Biasa.
-Pengenalan kepada nasi ayam hainan.
-Penggunaan Ayam yang sesuai
-Rahsia sup ayam hainan didedahkan
-Teknik ayam hainan sentiasa berjuicy
-Teknik asas sos halia, kicap ayam hainan dan sos cili merah
-Nasi ayam hainan yang harum didedahkan
13. ANEKA MASAKAN DAGING ATAU SAPI
ebook Aneka Masakan Daging (hottest!) diberi secara PERCUMA
Pelbagai resepi daging popular yang dipraktikkan di hotel-hotel, restauran dan katering tempatan seperti :
1. Daging Goreng Utara2. Daging Salai Masak Lemak3. Burger Daging Bakar
4. Beefsteak 5. Beef Thai Salad 6. Rendang Tok ( Perak )
7. Rendang Minang ( Negeri Sembilan ) 8. Daging Masak Halia 9. Daging Masak Hitam Manis
10.Bergedil Daging 11.Daging Masak Merah
14. ANEKA MASAKAN KAMBING
ebook Aneka Masakan Kambing (hottest!)
Pelbagai resepi - resepi yang popular seperti :
Kambing Masak Buryani/
Kari Kambing Mamak
/Kambing Masak Kurma /
Sup Kambing Power/
Western food- “ Lamb Shank “
15. ANEKA MASAKAN UDANG
ebook Aneka Masakan Udang (hottest!)
Butter Prawn @ Udang Masak Mentega .Udang Goreng Tepung Istimewa Ala Thai. Udang Masak Telur Asin . Udang Masak Lemak Cili Api . Udang Masak Sambal Tumis Petai . Udang Masak Masam Manis
Tom Yam Udang Bersantan. Mee Udang Kopitiam.....
16. ANEKA MASAKAN SOTONG
ebook Aneka Masakan Sotong (hottest!)
Sotong Goreng Tepung Berempah .Sotong Masak Merah
Sotong Masak Kicap berempah Sotong Masak Papprik .Sotong Bakar Datuk Keramat Sotong Bakar Percik . Ketupat Sotong Terengganu..pasti yang sedap dan popular!
17. ANEKA MASAKAN IKAN
17. ANEKA MASAKAN IKAN
Resepi-resepi menarik masakan berasaskan ikan dikongsikan dalam ebook Aneka Masakan Ikan ini seperti Ikan Bumbu Bali , Ikan masak Ampap ( Brunei ) , Ikan Bakar Sulawesi , Ikan Kerapu Goreng Masak Sos 3 rasa Dan banyak lagi yang perlu anda miliki....
18. ANEKA MASAKAN AYAM
ebook Aneka Masakan Ayam (hottest!)
perlu anda miliki.. pelbagai resepi masakan berasakan ayam popular
chef obie kongsikan didalam ebook
Aneka Masakan Ayam
Resepi - resepi masakan ayam yang popular seperti :
-Ayam Masak Merah Nasi Buryani & Nasi Minyak
-Ayam Masak Buryani
-Ayam Golek & Percik
-Rendang Ayam kampung
-Ayam Masak Kalio
-Ayam masak Hijau
-Ayam Masak Lemak Cili Api
-Ayam Masak Halia
-Ayam Masak Bumbu Bali
-Ayam Masak Kurma Berkentang
-Sup Ayam Madura
-Sup Ayam Mamak
-Gulai Ayam Kawah
KEK COKLAT YANG MENARIK DAN MENJADI PILIHAN NETIZEN !
20. KEK AIS KRIM ANTARABANGSA
KEK AIS KRIM YANG MENJADI PILIHAN NETIZEN !
21. KEK AIS KRIM ANTARABANGSA
KEK KEJU ATAU CHEESECAKE PILIHAN NETIZEN !
22. ANEKA MUFFIN ANTARABANGSA
ANEKA MUFFIN PILIHAN NETIZEN !
23. CUPCAKES ANTARABANGSA
CUPCAKES PILIHAN NETIZEN !
24. CUPCAKE 3D CHEF OBIE
CUPCAKE 3D CHEF OBIE ( BERGAMBAR )
Menjelaskan apa itu CUPCAKE 3D , Tunjuk ajar from sctratch, bergambar rajah & tips-tips penjagaan Fondant juga gumpaste.
chef obie -
"Berpengalaman menyediakan kek-kek istimewa untuk VVIP seperti
Raja Fadh Bin Abdul Aziz yang merupakan Raja Arab Saudi & Perdana Menteri Arab Saudi ketika itu , Sultan Hassanal Bolkiah Sultan Brunei Darul Salam dan banyak lagi..."
Kreativiti dan kemahiran dalam seni pembuatan kek chef obie telah dikongsikan dalam siri bengkel dan kelas-kelas baking mahupun kelas persendiriannya sejak 2011 sehingga kini.
Anda jangan lepaskan peluang untuk memiliki ebook terbaru ini !
Cupcake 3D ini amat popular di Amerika Syarikat, Australia ,jepun Dan negara eropah, jga dikenali dengan pelbagai nama lain seperti cupcake karakter mahupun cupcake modelling.
Saya chef Obie dengan rasa syukur dan berbesar hati ingin berkongsi rahsia dan resepi pembuatan cupcake 3D kepada mereka yang berminat.
Ingin chef terangkan terlebih dahulu apa yang dimaksudkan cupcake 3D?tidak ramai yang tahu dan keliru tentang maknanya, ramai yang tahu maksud cup cake iaitu kek cawan yang kecil dan dan sesuai dibuat cenderahati.
Cupcake ada pelbagai jenis antaranya "cupcake buttercream", "art cutting toppers", "wrapping deco", "frosting", "2D" dan "modelling atau 3D.
Chef Obie ingin fokuskan kepada Cupcake 3D Modelling. Cupcake ini dibuat menggunakan fondant dan gumpaste.Ianya mempunyai asas aneka rasa dan jenis boleh digunakan.
kini dipasaran maya !
Dapatkan segera!
Hanya RM40
3D bermaksud rekabentuk kek kelihatan menonjol, tegap dengan bentuk figura ( modelling ) hampir menyerupai bentuk asal dan sebagainya yang dihasilkan menggunakan fondant dan gumpaste.
Cupcake 3D ini tahan lasak berbanding cupcake krim dan sebagainya serta tahan pada suhu bilik.
Isipadunya juga lebih berat berbanding cupcake biasa dan memerlukan kemahiran dalam pembuatan fondant dan gumpaste.
Chef obie berkongsi "Rahsia pembuatan fondant dan gumpaste"yang cantik dan mudah digunakan serta tips-tips dalam penjagaannya semua ada salam ebook ini.
TIPS PENJAGAAN FONDANT & GUMPASTE
1.Setiap fondant & gumpaste handmade yang baru dibuat perlu disimpan dengan membungkus dalam plastik bag atau menggunakan cling film.
2.Fondant dan gumpaste perlu disimpan dalam bekas kedap udara.
3.Fondant tidak boleh disimpan didalam peti sejuk walaupun telah dibungkus kemas kerana suhu sejuk akan merosakkan fondant.
4.Fondant yang telah disimpan dengan kemas boleh tahan tarikh luput selama sebulan.
***Banyak lagi tips penjagaan fondant & gumpaste chef obie didalam ebook "CUPCAKE 3D CHEF OBIE"
Liquid Glucose- kebiasaannya berasaskan jagung,anggur dan madu, berwarna 'clear' danada yang berwarna kuning.mudah didapati di eropah dan asia,tidak akan menjadi kristal apabila disejukkan.
Chef yakin anda akan cepat belajar dengan menggunakan ebook Cupcake 3D chef Obie .
Dalam ebook "CUPCAKE 3D" yang berwarna penuh juga memiliki 120 m/s anda disajikan dengan 11 resepi cupcakes pelbagai perisa dari barat dan eropah, lebih 30 figura 3D serta langkah demi langah dalam pembuatan cupcake jenis ini.
version ebook cupcake 3D chef obie resepi telah diupgrade daripada 11 resepi cupcake kepada 30 resepi cupcake yang popular.
Chef obie juga yakin setelah anda memiliki ebook ini, anda boleh mencipta figura sendiri dengan gaya imaginasi sendiri berpandukan cara yang telah diberikan.
NOTA PENTING :
Setiap ebook atau ebuku keluaran chef obie
Untuk warga Malaysia adalah RM40.00
Singapura adalah SD20.00
Negara Brunei Darussalam adalah BND20.00
Indonesia adalah IDR 125.000
Cara memiliki atau membeli ebook bagi warga Brunei / Singapura & Indonesia :
1.Masukkan Jumlah harga ebook
yang anda ingin miliki ke salah satu akaun bank
pilihan melalui mana-mana pilihan bank di negara anda
atas nama Muhamad Gunawan Jamil
ke salah satu Pilihan bank yang diberi
i- CIMB bank - swift code CIBBMYKL
No akaun bank ialah 7619121286
ii- MAYBANK - swift code MBBEMYKL
No Akaun bank ialah 151409098193
iii- BSN Bank Simpanan Nasional
- swft code PHBMMYKL
No akaun bank ialah 14005-41-00008021-7
2. Segala Info Bukti Pembelian / Pembayaran
( Nama ebook , Jumlah Pembayaran dan email Anda )
Whatsapp@sms HANTAR
ke
ke
60172260719 (Singapura / Brunei /
Indonesia)
Cara memiliki atau membeli ebook bagi warga Malaysia :
Sila Buat Pembayaran ke akaun pilihan anda
1. MAYBANK 151409098193
2.CIMB 7619121286
3.BSN 14005-41-00008021-7
whatsapp / sms info pembayaran @ pembelian
ke
0172260719 ( Malaysia )
Perhatian Pembeli : FREE @ PERCUMA
"Sebagai menghargai Anda sebagai Pembeli ",
Penulis 24 Resepi ebook Popular Internet
Penulis 24 Resepi ebook Popular Internet
" CHEF OBIE "
Profesional chef /Malaysia Celebrity Chef
Akan Memberi 3 ebook
Secara PERCUMA @ FREE
1- ebook RESEPI PASTA chef obie
2- ebook RESEPI SOS STEAMBOAT & GRILL
3- ebook RESEPI ASAS BUAT KEK ( intipati kelas asas buat kek )
Pasti Gerek !
FREE ebook RESEPI SOS STEAMBOAT & GRILL
FREE ebook RESEPI PASTA chef obie
FREE ebook RESEPI ASAS BUAT KEK & TIPS chef obie
#################################
57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN POPULAR UNTUK TAHUN 2017
Setiap kali tibanya Bulan Ramadhan di Malaysia , Satu fenomena yang pasti nya akan melanda menghantui masyarakat untuk berbelanja atau membeli belah makanan kegemaran diluar kebiasaan .
Fenomena itu dipanggil 'BAZAAR RAMADHAN'.
Setahun hanya sekali selama sebulan , dan paling dinantikan oleh masyarakat .Tidak terhad kepada mereka yang beragama Islam , mereka yang tidak menjalani ibadah puasa ini juga menantikan fenomena 'BAZAAR RAMADHAN', kalau tidak percaya cubalah hari pertama Ramadhan anda lihat pelanggan - pelanggan yang paling awal membeli, seronokkan...bila Madam Tan , Miss lim , Wong , Jegathesan mahupun Steven juga sibuk memilih juadah untuk dinikmati. nampak kemakmuran masyarakat di Malaysia ini.Syabas..
Kepada peniaga makanan dan minuman , ia merupakan 'LUBUK EMAS' dan bagaikan satu 'PARTY YANG PALING HAPPENING' yang wajib diteroka dan pasti akan membuahkan hasil yang lumayan selama sebulan InshaAllah !.Soal harga makanan mahal atau tidak , pada waktu itu ia bukanlah satu isu yang utama.
Pasti ada dikalangan bakal peniaga 'BAZAAR RAMADHAN' untuk tahun 2017 ini
SEDANG MENCARI-CARI IDEA APA YANG PALING SESUAI UNTUK BERNIAGA
DI BAZAAR RAMADHAN TAHUN 2017 ini ?
Anda peniaga tetap setiap tahun di 'BAZAAR RAMADHAN' tapi ingin menambah KELAINAN dalam menu gerai atau tapak anda ?
Cuba lihat dan cuci mata dahulu gambar-gambar dan pemandangan suasana
sepetang di 'BAZAAR RAMADHAN' pada tahun-tahun yang lepas...
*gambar-gambar courtesy google & milik persendirian
Menu kuih muih tradisional turut dikongsikan !
Boleh meleleh air liur dan menjadi lapar secara tiba-tiba ...
bila layan gambar- gambar 'BAZAAR RAMADHAN' tahun-tahun yang lepas ni ,
anda sudah ada idea? atau belum ada idea ?
Pelbagai kategori Menu dikongsikan - Pembuka Selera , Menu Utama , Manisan , Kuih Muih & Minuman...ingin tahu apakah resepi dan menu yang dikongsikan ?
Milikilah ebook
'57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN POPULAR 2017'
Pilihan menu minuman yang segar dan menarik perhatian pelanggan turut dikongsikan dalam ebook ini.
Pihak sweetMEDIA@ telah bekerjasama dengan penulis buku " 57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN 2017 " yang merupakan penulis ebook pelbagai masakan pilihan netizen !
chef obie merupakan perunding gastronomy profesional dan pengusaha katering
dan berpengalaman di 'BAZAAR RAMADHAN' Pandan Indah Kuala Lumpur , Bandar Baru Ampang , Selangor & Taman Mulia Jaya , Selangor semenjak 2007 .
Berkongsi pengalaman dalam memilih menu-menu yang menjadi pilihan pelanggan.
Selain berkongsi RESEPI dalam ebook '57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN 2017'
menu-menu ikan bakar pasti tidak ketinggalan !
Anda perlu memiliki ebook ' 57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN POPULAR 2017 ' kerana ia
memberi anda idea menarik dan simple untuk anda mencuba dalam persaingan berniaga di 'BAZAAR RAMADHAN' kali ini.
Ia amat eksklusif , dan hanya setahun sekali juga ebook yang bertemakan 'MENU BAZAAR RAMADHAAN' dikeluarkan kepada netizen.
Antara resepi menu yang dikongsikan dalam ebook kali ini ialah 'RESEPI CAKOI MUDAH DAN SEDAP' juga 'RESEPI BABY CAKOI' bersama 'RESEPI KAYA HOMEMADE PANDAN DAN KELAPA '
Pilihan kali ini anda boleh cuba berniaga manisan iaitu Aga-agar dan puding pelbagai perisa yang enak dan menarik. Resepi agar-agar dan puding ini juga turut dikongsikan dalam ebook '57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN POPULAR 2017'
Miliki Sekarang ebook EKSKLUSIF 2017
'57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN POPULAR 2017'
57 RESEPI MENU yang perlu anda cuba !
EBOOK EKSKLUSIF INI BEHARGA RM299.00 sahaja !
p/s Walaubagaimanapun , Pihak sweetMEDIA & chef obie
telah membuat kata sepakat untuk TIDAK akan menjual pada harga ASAL iaitu RM299.00 seunit
YA ! BUKAN pada harga RM299.00 seunit
TETAPI PADA HARGA BARU RM90 sahaja untuk seunit
YA ! RM90.00 Sahaja
HARGA BERBALOI BALOI
Anda TIDAK Perlu Hadiri ke KELAS-KELAS MASAKAN
mahupun ke KELAS BAKING atau ke BENGKEL MASAKAN yang jauh dari lokasi anda !
Kini ebook akan mula dijual kepada pelanggan-pelanggan terawal
sebagai TANDA TERIMA KASIH
DAPATKAN SEGERA !
CARA PEMBELIAN 57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN POPULAR 2017
Sila Buat Pembayaran PENUH ke akaun pilihan anda
1. MAYBANK 151409098193
2.CIMB 7619121286
3.BSN 14005-41-00008021-7
Atas Nama MUHAMAD GUNAWAN BIN JAMIL
whatsapp / sms info pembayaran @ pembelian SEBAGAI BUKTI
whatsapp / sms info pembayaran @ pembelian SEBAGAI BUKTI
ke
0172260719
( chef obie & sweetMEDIA )
PENULIS : chef obie & sweetMEDIA
chef profesional / perunding gastronomi / penulis buku masakan - cupcake 3D pertama di Malaysia
TERIMA KASIH
57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN POPULAR UNTUK TAHUN 2017
Setiap kali tibanya Bulan Ramadhan di Malaysia , Satu fenomena yang pasti nya akan melanda menghantui masyarakat untuk berbelanja atau membeli belah makanan kegemaran
iaitu di 'BAZAAR RAMADHAN'.
Setahun hanya sekali selama sebulan , dan paling dinantikan oleh masyarakat .Tidak terhad kepada mereka yang beragama Islam , mereka yang tidak menjalani ibadah puasa ini juga menantikan fenomena 'BAZAAR RAMADHAN', kalau tidak percaya cubalah hari pertama Ramadhan anda lihat pelanggan - pelanggan yang paling awal membeli, seronokkan...bila Madam Tan , Miss lim , Wong , Jegathesan mahupun Steven juga sibuk memilih juadah untuk dinikmati. nampak kemakmuran masyarakat di Malaysia ini.Syabas..
Kepada peniaga makanan dan minuman , ia merupakan 'LUBUK EMAS' dan bagaikan satu 'PARTY YANG PALING HAPPENING' yang wajib diteroka dan pasti akan membuahkan hasil yang lumayan selama sebulan InshaAllah !.Soal harga makanan mahal atau tidak , pada waktu itu ia bukanlah satu isu yang utama.
Pasti ada dikalangan bakal peniaga 'BAZAAR RAMADHAN' untuk tahun 2017 ini
SEDANG MENCARI-CARI IDEA APA YANG PALING SESUAI UNTUK BERNIAGA
DI BAZAAR RAMADHAN TAHUN 2017 ini ?
Anda peniaga tetap setiap tahun di 'BAZAAR RAMADHAN' tapi ingin menambah KELAINAN dalam menu gerai atau tapak anda ?
Cuba lihat dan cuci mata dahulu gambar-gambar dan pemandangan suasana
sepetang di 'BAZAAR RAMADHAN' pada tahun-tahun yang lepas...
*gambar-gambar courtesy google & milik persendirian
Menu kuih muih tradisional turut dikongsikan !
Boleh meleleh air liur dan menjadi lapar secara tiba-tiba ...
bila layan gambar- gambar 'BAZAAR RAMADHAN' tahun-tahun yang lepas ni ,
anda sudah ada idea? atau belum ada idea ?
Pelbagai kategori Menu dikongsikan - Pembuka Selera , Menu Utama , Manisan , Kuih Muih & Minuman...ingin tahu apakah resepi dan menu yang dikongsikan ?
Milikilah ebook
'57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN POPULAR 2017'
Pilihan menu minuman yang segar dan menarik perhatian pelanggan turut dikongsikan dalam ebook ini.
Pihak sweetMEDIA@ telah bekerjasama dengan penulis buku " 57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN 2017 " yang merupakan penulis ebook pelbagai masakan pilihan netizen !
chef obie merupakan perunding gastronomy profesional dan pengusaha katering
dan berpengalaman di 'BAZAAR RAMADHAN' Pandan Indah Kuala Lumpur , Bandar Baru Ampang , Selangor & Taman Mulia Jaya , Selangor semenjak 2007 .
Berkongsi pengalaman dalam memilih menu-menu yang menjadi pilihan pelanggan.
Selain berkongsi RESEPI dalam ebook '57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN 2017'
menu-menu ikan bakar pasti tidak ketinggalan !
Anda perlu memiliki ebook ' 57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN POPULAR 2017 ' kerana ia
memberi anda idea menarik dan simple untuk anda mencuba dalam persaingan berniaga di 'BAZAAR RAMADHAN' kali ini.
Ia amat eksklusif , dan hanya setahun sekali juga ebook yang bertemakan 'MENU BAZAAR RAMADHAAN' dikeluarkan kepada netizen.
Antara resepi menu yang dikongsikan dalam ebook kali ini ialah 'RESEPI CAKOI MUDAH DAN SEDAP' juga 'RESEPI BABY CAKOI' bersama 'RESEPI KAYA HOMEMADE PANDAN DAN KELAPA '
Pilihan kali ini anda boleh cuba berniaga manisan iaitu Aga-agar dan puding pelbagai perisa yang enak dan menarik. Resepi agar-agar dan puding ini juga turut dikongsikan dalam ebook '57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN POPULAR 2017'
Miliki Sekarang ebook EKSKLUSIF 2017
'57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN POPULAR 2017'
57 RESEPI MENU yang perlu anda cuba !
EBOOK EKSKLUSIF INI BEHARGA RM299.00 sahaja !
p/s Walaubagaimanapun , Pihak sweetMEDIA & chef obie
telah membuat kata sepakat untuk TIDAK akan menjual pada harga ASAL iaitu RM299.00 seunit
YA ! BUKAN pada harga RM299.00 seunit
TETAPI PADA HARGA BARU RM90 sahaja untuk seunit
YA ! RM90.00 Sahaja
HARGA BERBALOI BALOI
Anda TIDAK Perlu Hadiri ke KELAS-KELAS MASAKAN
mahupun ke KELAS BAKING atau ke BENGKEL MASAKAN yang jauh dari lokasi anda !
Kini ebook akan mula dijual kepada pelanggan-pelanggan terawal
sebagai TANDA TERIMA KASIH
DAPATKAN SEGERA !
CARA PEMBELIAN 57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN POPULAR 2017
Sila Buat Pembayaran PENUH ke akaun pilihan anda
1. MAYBANK 151409098193
2.CIMB 7619121286
3.BSN 14005-41-00008021-7
Atas Nama MUHAMAD GUNAWAN BIN JAMIL
whatsapp / sms info pembayaran @ pembelian SEBAGAI BUKTI
whatsapp / sms info pembayaran @ pembelian SEBAGAI BUKTI
ke
0172260719
( chef obie & sweetMEDIA )
PENULIS : chef obie & sweetMEDIA
chef profesional / perunding gastronomi / penulis buku masakan - cupcake 3D pertama di Malaysia