Resepi
Bergedil Ayam Berkentang
Bahan
4
sudu besar Daging
Ayam Cincang ( minced chicken )
5
Biji Ubi
kentang ( dipotong dadu dan digoreng )
1
sudu besar Rempah
sup
1
sudu kecil Bawang
Goreng
1
batang Cili merah (
buang biji dan dicincang
Daun
sup dan bawang secukupnya
1
sudu kecil Serbuk lada
sulah
1
biji Telur
Garam
secukup rasa
Cara
membuat
1.Satukan
ayam cincang , ubi kentang yang telah digoreng dan digiling atau diramas, rempah sup, cili merah,
bawang goreng , garam dan serbuk lada sulah kemudia uli bahan in semua sehingga
sebati dan menjadi doh.
2.Bentukkan
bebola leper dan saiz mengikut
permintaan.,Salut bergedil dengan telur dan digoreng sehingga warna kekuningan.
Tips
chef : ubi kentang tidak perlu direbus, teknik menggoreng lebih memudahakan
anda untuk membuat dan membentuk bergedil.
As Salam , Anda Yang Budiman -dengan pembelian salah satu ebook chef obie seperti :
1. ebook Kuih Raya Popular 2014 (hottest!)
2.ebook Kuih Tat Popular(hot!)
3.ebook Biskut Mazola Popular(hot!)
4.ebook Masakan Bazaar Ramadhan(hot!)
5.ebook Berbuka Dan Bersahur(hot!)
6.ebook Ayam Golek Popular(hot!)
Sila Tempah sekarang ! Hanya RM10.00 sahaja
Cara Pembelian ebook :
Maybank2u.com atau Bank In RM10.00
ke Akaun MBB Muhamad Gunawan Jamil
151409098193
Bukti pembayaran sila SMS: nama ebook ,RM10,masa , tarikh dan email kemudian sila hantar ke 017 2260719
Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima .
151409098193
Bukti pembayaran sila SMS: nama ebook ,RM10,masa , tarikh dan email kemudian sila hantar ke 017 2260719
Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima .
P/S : sekiranya anda ingin membeli ke semua ebook chef obie
sila buat pembayaran RM60 ke akaun chef obie,Sila SMS : semua ebook,RM60,Masa, Tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719
jika anda ingin membeli 3 ebook daripada 6 ebook diatas sila buat pembayaran RM30 ke akaun chef obie- SMS : 3 nama ebook pilihan anda, RM30, Masa, tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719
PERHATIAN : Promosi ebook chef obie ini akan berakhir pada 29 Ramadhan 1435 / 26 Julai 2014 Hari Sabtu *** Sila Dapatkan Segera Untuk Mengelakkan sebarang kesulitan.Terima Kasih