Resepi Biskut Raya Bercoklat Popular Mudah dan Sedap
Bahan :
70 gm Tepung Gandum
60 gm Serbuk Koko Van Houtan
20 gn Tepung Jagung
30 gm Tepung Kastard
20 gm Tepung Susu
50 gm Gula Aising
1 sudu kecil serbuk Nescafe
½ sudu kecil Garam
120 gm Minyak Masak @ Jagung
Jam Raspberi ( brand HERO )
Cara Membuat :
1.Campurkan ke semua bahan kering, Kacau @ putar kering selama 1 minit.Boleh gunakan spatula @ senduk kayu sahaja.
2.Masukkan minyak masak @ jagung , uli sehingga menjadi doh yang lembut.Boleh masukkan doh ke dalam plastic piping dengan menggunakan nozel pilihan anda,paipkan menjadi biskut datas Loyang pembakar yang telah diglis / kertas parchment.Paipkan sedikit jam raspberi diatas doh biskut.
3.Bakar pada suhu 150-160’c selama 20-25 minit.
RESEPI - RESEPI BISKUT RAYA PALING POPULAR
"Melodi Biskut Raya oleh chef obie & chef rahim "
Chef Profesional yg aktif dlm industri , & Perkongsian Pelbagai Resepi-Resepi Menarik di Media Tempatan.
Ciptaan Unik 30 Resepi Biskut Raya *Teknik*Cara*Baking yg mudah..
"Menjadi pilihan Media ,Pembuat Biskut , Pengusaha Biskut Raya , Blogger , Baker-baker , Fesbuker; Newbie Baking & Masakan "
eBuku MELODI BISKUT RAYA -chef obie & chef rahim
RM40.00 sahaja
PERCUMA 1 eBuku Biskut Raya
2014 & 2015
Dapatkan Segera !
Cara Pembelian :
Bank In @ Maybank2u RM40.00
Ke Akaun MBB ( MAYBANK )
151409098193
Muhamad Gunawan Jamil
Info Bukti Pembelian / Pembayaran:
Nama ebook , Jumlah Pembayaran , email Anda
Whatsapp@sms HANTAR ke
0172260719