CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Isnin, 30 Januari 2017

Di Kampung : Resepi Cucur Pisang atau Cekodok Pisang Sempoi!




Some love story...live forever - mohabbatein 😜 



Tengok kt dapur ni ada sesisir 'dreaming banana ' apa lg sambil layan hindustan kite buat cekodok pisang....
Ok la chef share resepi 

CUCUR PISANG ATAU CEKODOK PISANG sempoi !

Bahan

8 biji Pisang Berangan ( benyek )- dilenyek @ kisar
1 @ 3/4 cawan Tepung Gandum
4 sdb Gula Pasir @ Gula Merah
1 sdt Garam
1 sdt Serbuk Penaik ( option )
1/2 cawan Air atau secukupnya 
Minyak utk menggoreng

Cara Penyediaan :

1.Satukan kesemua bahan, kacau sebati.

2.Rehatkan batter @ adunan 10-15 minit.

3.Panaskan minyak , gorengkan adunan cekodok pisang sejemput - sejemput guna tangan aje yg penting diyakini kebersihan tgn tu 😊

4.Apabila cekodok terapung, angkat dan toskan.

5.Siap untuk dihidang.

Selamat Mencuba...

Ig : chef_obie_official






Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign