KELAS MASAKAN PERNIAGAAN POPULAR 2018 : KELAS WESTERN FOOD ( hot ! 2012 hingga kini )
( Restauran , Foodtruck, Food Court , Kiosk , Gerai , Bazaar , Lunch Box Dan
Sebagainya )
Sebagainya )
RM2200 ( Normal )
Promosi : RM1900
Pesara / Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM1500
Mempelajari Asas Penyediaan Miss En Place Western Food , Teknik Marinated , Teknik Grill , Teknik Deep Fried & etc. Cara Penyimpanan, Penggunaan Bahan-bahan yang betul untuk perniagaan Western Food , Penggunaan Penyukatan & Standard Resepi , Kos Serta Harga Jualan.
21 Menu akan dipelajari tidak termasuk penyediaan asas masakan western yang akan turut dipelajari.
Chicken Chop 3 jenis
Breaded / Grill / Fried
Lamb Chop
Lamb Rack Primium
Lamb Rack Primium
Beefsteak
Fish And Chips
Batter Fish Fritters
Batter Fish Fritters
Western Stock
Garlic Butter Spread
Garlic Butter Spread
Buat Tepung CRISPY
Crispy Batter FISH & CHIPS
Crispy Batter FISH & CHIPS
Base Water Marinated
Coleslaw
Mash Potato & Gravy
Black Pepper Sauce
Mushroom Sauce
Tartar Sauce
Antara Testimoni pelajar :
FOODJAM
Bukit Rahman Putra
Sungai Buloh, Selangor
RETAURAN RONEY
Pusat Perniagaan Adnium
Bandar Bukit Beruntung & Bukit Sentosa
Bank Islam No akaun 12122010028739
Bandar Bukit Beruntung & Bukit Sentosa
Tenaga Pengajar Profesional : Chef Obie ( Chef Profesional & Selebriti )
Lokasi : Merdeka Villa ,
Jalan Merdeka , Ampang
Landmark : Spectrum Mall
Berdekatan - LRT Cahaya , LRT Ampang ( 10-15 minit dari KLCC )
INFO PENGINAPAN BERDEKATAN BAGI PELAJAR DARI LUAR KL :
Hotel D'Olive
Alamat: A-7-G & A-8-G Merdeka Place, Jalan Merdeka, 68000 Ampang Jaya, Selangor, Malaysia
Tarikh Kelas : Sepanjang Bulan MEI 2018
*** Manakala Bulan Ramadhan - Kelas-kelas Masakan akan Bermula Malam Pukul 9 Malam .
*** Manakala Bulan Ramadhan - Kelas-kelas Masakan akan Bermula Malam Pukul 9 Malam .
Pelajar Boleh memilih tarikh dan hari untuk kelas diadakan
Di Antara Isnin hingga Khamis
Sabtu atau Ahad
( Jumaat Kelas Tiada Diadakan )
Masa : Setiap jenis kelas akan bermula pada pukul 11 pagi
*** Bulan Ramadhan Kelas bermula 9 malam
*** Bulan Ramadhan Kelas bermula 9 malam
Kelas : Hands On ( Sepenuhnya pelajar akan membuat sendiri memasak secara praktikal atas seliaan dan tunjuk ajar daripada chef )
Keperluan : Pelajar hanya perlu membawa alat tulis dan apron sahaja
Pelajar akan menerima 1 x Sijil ( no.siri )
Hubungi : 60172260719 chef obie
Perhatian :
Pelajar Yang berminat
Wajib memilih sendiri tarikh dan hari untuk kelas diadakan.
Pelajar Wajib Membuat Pembayaran DEPOSIT 70% daripada Jumlah Penuh Yuran
ke salah satu akaun pilihan
i- CIMB 7619121286
ii- MAYBANK 151409098193
iii- BSN 14005-41-00008021-7
atas nama
Muhamad Gunawan Jamil
ATAU
Ke Akaun Syarikat MGJ CONSULTANCY
Kemudian
Bukti Pembayaran Perlu Disimpan
Dan whatsapp Infonya ke
01722620719
p/s Anda wajib hubungi pihak chef obie di talian
0172260719 sama ada melalui whatsapp atau call
Baki Yuran 30% Perlu diselesaikan Pada Hari kelas Diadakan.
CHEF OBIE : KELAS / KURSUS / BENGKEL / DEMONSTRASI / MASAKAN PERNIAGAAN DAN BAKING UNTUK AMATEUR DAN PROFESIONAL
Dengan Mewujudkan MGJ Consultant Kuala Lumpur 5 Tahun lalu hingga kini , Alhamdulillah dengan rasa rendah diri chef obie telah melatih dan membentuk pelbagai golongan lapisan masyarakat , bangsa dan usia bermula 9 tahun hingga 77 tahun juga hadir dalam memperkasakan diri dengan ilmu masakan dan baking.
Para pelajar chef obie juga datang dari Seluruh negeri Di Malaysia baik dari Semenanjung , Sabah , Sarawak malah ada juga daripada luar negara seperti Arab Saudi , Jepun, Syiria , Brunei Darus Salam , Hong Kong, Pakistan Dan juga Maldive.
Perkhidmatan chef obie dalam mengajar juga diperlukan dalam sektor pendidikan di Universiti Awam mahupun swasta Tempatan. Terima Kasih atas penghargaan dan kepercayaan .
Kerjasama yang baik dengan pihak Korporat , Kementerian dan Badan-badan kerajaan , NGO , Badan kebajikan , Persatuan mahupun Perseorangan.
Pihak - pihak media massa dan media eletronik juga memainkan peranan memperkenalkan chef obie kepada umum sejak tahun 2009 sehingga kini , baik pihak surat khabar , majalah-majalah tempatan , online magazine , radio mahupun pihak stesen tv tempatan . Terima kasih kepada anda semua .
Sebarang Pertanyaan & Perkhidmatan Hubungi
Hotline : 017 2260719
chef obie
Ampang . Kuala Lumpur . Malaysia
email : gunawan.jamil@gmail.com
PLEASE FOLLOW
IG : chef_obie_official
FB : Chefobie Untold
Page FB : smallplate by chef obie
website : http://chefgunawanmalaysia.blogspot.my
Group Masakan : smallplate cooking group SCG ( whatsapp group )