CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Ahad, 24 Februari 2019

KURSUS / KELAS BAKING PERNIAGAAN POPULAR 2019


CHEF OBIE : KELAS / KURSUS / BENGKEL / 

DEMONSTRASI / MASAKAN / BAKING

PERNIAGAAN DAN 

BAKING UNTUK AMATEUR DAN PROFESIONAL

Dengan Mewujudkan MGJ Consultant Kuala Lumpur 5 Tahun lalu hingga kini , Alhamdulillah dengan rasa rendah diri chef obie telah melatih dan membentuk pelbagai golongan lapisan masyarakat , bangsa dan usia bermula 9 tahun hingga 77 tahun juga hadir dalam memperkasakan diri dengan ilmu masakan dan baking.


Para pelajar chef obie juga datang dari Seluruh negeri Di Malaysia baik dari Semenanjung , Sabah , Sarawak malah ada juga daripada luar negara seperti Arab Saudi , Jepun, Syiria , Amerika ( usa ) , Brunei Darus Salam , Hong Kong Dan juga Maldive.


Perkhidmatan chef obie dalam mengajar juga diperlukan dalam sektor pendidikan di Universiti Awam mahupun swasta Tempatan. Terima Kasih atas penghargaan dan kepercayaan .


Kerjasama yang baik dengan pihak Korporat , Kementerian dan Badan-badan kerajaan ,  NGO , Badan kebajikan , Persatuan mahupun Perseorangan.


Pihak - pihak media massa dan media eletronik juga memainkan peranan memperkenalkan chef obie kepada umum sejak tahun 2009 sehingga kini , baik pihak surat khabar , majalah-majalah tempatan , online magazine , radio mahupun pihak stesen tv tempatan . Terima kasih kepada anda semua .


Sila Klik link yang dibawah 




Syukur Alhamdulillah , setelah melebihi 5 tahun chef obie menjalankan pelbagai program komuniti , seperti program memasak , membaking bertujuan memperkasakan lagi ilmu masakan perniagaan dalam masyarakat berbilang kaum dan latarbelakang seterusnya dapat membantu mereka menambah pendapatan .Malah Bengkel terbaru ini turut mendapat perharian peserta luar negara seperti dari Negara Jepun , Syiria , Pakistan dan Indonesia .



Selamat Maju Jaya,

ASAS BUAT ANEKA BAKLAVA 





YURAN /FEE : RM2200 
Pesara / Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM1700

Cara Asas Buat Syrup Baklava ( Penting )
Cara Melted Bahan Asas Baklava 
Cara Bakar Baklava
Cara Potong
Cara Gulung
Cara Baking & Roasted Nuts untuk Baklava
Almond Baklava
Pistachio Baklava
Assorted Nuts Baklava



ASAS MEMBUAT ANEKA BAN MANIS + SOFT ROLL





YURAN /FEE : RM2200 
Pesara / Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM1700

Kacang Merah
Kelapa
Kaya
Blueberry / Strawberrie / Raspberrie
Keju Pizza / Sosej
Kari Ayam / Daging / Kari Berkentang


ASAS MEMBUAT ROTI BAGUETTE, BURGER & HOT DOG





YURAN /FEE : RM2200 
Pesara / Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM1700

@ PERANCHIS 
Ban Burger 
Ban Hot Dog 
Beef patties 
Chicken Patties 
Dressing 1000 Island
Dressing Garlic Cheese  & ++

ASAS MEMBUAT SWISS ROLL



YURAN /FEE : RM2200 
Pesara / Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM1700

-    Buttercream+Pandan
-    Marble Coklat/ Nutella
-    Strawberi
-    Red Velvet
-    Blue Velvet

ASAS MEMBUAT ROTI ALA SUBWAY + Filling




YURAN /FEE : RM2200 
Pesara / Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM1700

-          Italian Herbs
-          Parmesan Herb
-          Wholemeal
-          Plain
-          +Chicken slice,teriyaki,marinara,roasted beef & chicken, Tuna


ASAS MEMBUAT MUFFIN DAN CUPCAKE



YURAN /FEE : RM2200 

Pesara / Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM1700

-    Vanilla Poppy
-    Double Coklat
-    Jagung Manis
-    Red Velvet
-    Butterscotch

ASAS MEMBUAT KEK



YURAN /FEE : RM2200 
Pesara / Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM1700

-    Buttercake
-    Coklat
-    Cheesecake Classic
-    Fruit Cake
-    Sponge Cake

ASAS KEK KOMERSIAL HOTEL



YURAN /FEE : RM2200 
Pesara / Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM1700

-      German Black Forest
-      Viennies Chocolate Cake
-      Mango CheeseCake

ASAS ANEKA BROWNIES




YURAN /FEE : RM2200 
Pesara / Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM1700

5 jenis***
Double Devil Brownies
Madagascar Brownies
Malaya Brownies
Berries Brownies
Italian Meringue Brownies

ASAS ANEKA CREAM PUFF @ PROFITEROL,JAPANESE CREAM PUFF & ÉCLAIR



YURAN /FEE : RM2200 

Pesara / Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM1700

Profitterol/cream puff / Japanese cream Puff 
Pastry Filling
Eclair
Cream Filling
Ganache'
Chocolate Topping


ASAS ANEKA PUDING HOTEL





YURAN /FEE : RM2200 

Pesara / Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM1700

Panacotta Mint Berries
Panacotta Milk Chocolate
Cream Caramel
Naepolitan Cheese Puding


ASAS BUAT FONDANT DAN BASIC HIASAN UNTUK PERTUNANGAN / HANTARAN ( 1 ) 






YURAN /FEE : RM2500 


Pesara / Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM2000

Cara Membuat Fondant From Scratch
Cara Membuat Gumpaste From Scratch
Cara Membalut Cake dengan Fondant
Cara Menghias dengan kreativiti atau mengikut Tema
Petua penjagaan Fondant & gumpaste

ASAS BUAT FONDANT DAN BASIC HIASAN UNTUK PERTUNANGAN / HANTARAN ( 2 ) 






YURAN /FEE : RM2200 


Pesara / Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM1700

Cara Membuat Fondant From Scratch
Cara Membalut Cake dengan Fondant
Cara Menghias dengan kreativiti atau mengikut Tema
Petua penjagaan Fondant

ASAS BUAT FONDANT DAN BASIC HIASAN UNTUK BIRTHDAY CAKE


YURAN /FEE : RM2200 

Pesara / Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM1700


Cara Membuat Fondant From Scratch
Cara Membuat Gumpaste From Scratch
Cara Membalut Cake dengan Fondant
Cara Menghias dengan kreativiti atau mengikut Tema

Petua penjagaan Fondant & gumpaste


Tenaga Pengajar Profesional : Chef Obie
( Berpengalaman menghidangkan menu-menu pastry dan kek untuk King Fadh Arab Saudi & Sultan Brunei juga VVIP Malaysia )
Lokasi : Merdeka Villa ,
Jalan Merdeka , Ampang
Landmark : Spectrum Mall
Masa : kelas akan bermula pada pukul 11 pagi-5 ptg
Kelas : Hands On ( Sepenuhnya pelajar akan membuat sendiri memasak secara praktikal atas seliaan dan tunjuk ajar daripada chef )
Keperluan : Pelajar hanya perlu membawa alat tulis dan apron sahaja

Perhatian :
Pelajar Wajib Membuat Pembayaran DEPOSIT 70% daripada Jumlah Penuh Yuran
ke salah satu akaun pilihan
i- CIMB 7619121286
ii- MAYBANK 151409098193
iii- BSN 14005-41-00008021-7
atas nama
Muhamad Gunawan Jamil
ATAU
Ke Akaun Syarikat MGJ CONSULTANCY
Bank Islam No akaun 12122010028739
Kemudian
Bukti Pembayaran Perlu Disimpan
Dan whatsapp Infonya ke
01722620719

p/s Anda wajib hubungi pihak chef obie di talian
0172260719 sama ada melalui whatsapp atau call

Baki Yuran 30% Perlu diselesaikan Pada Hari kelas Diadakan.








KELAS Persendirian ini turut dibantu oleh #chefobiecrew
***Terbukti dgn testimoni-testimoni kejayaan pelajar & pelanggan eksklusif Chef Obie di Seluruh Malaysia & oversea 2011 hingga kini.

Klik link yg diberi










*** Testimoni kejayaan pelajar membuka perniagaan milik sendiri
-Food truck
-Food Court
-Restauran / Cafe
-Pasar Malam
-Bazaar
-Gerai
-Restauran Food Delivery
Hubungi
+60172260719 chef Obie










Antara Testimoni-testimoni pelajar kelas masakan perniagaan popular chef obie

FOODJAM

Bukit Rahman Putra
Sungai Buloh, Selangor

SAFHYD STEAK HOUSE
Jalan kubur tanah merah,berdekatan masjid ismail petra , Kelantan

SAFHYD STEAK HOUSE
No 48 , Jalan Nova u/5 ,
Subang Bestari 
Shah Alam

MANGROOVE CAFE WESTERN FAMILY
370 , Jalan Tai Shin Jar
Kuching , Sarawak

RESTAURAN RONEY / SATAY RONEY ( Buka beberapa Cawangan )
Pusat Perniagaan Adnium
Bandar Bukit Beruntung , Bukit Sentosa & Klang

MAKAN SHACK
2186,G floor, Jln Bukit Minyak

Kawasan Perniagaan Asas Murni
Bukit Mertajam, Seberang Prai

SNOW BALL DANCE
Chef Pak Di, Melaka 

DESARU VIBE LOUNGE
No 19,Jalan Dato Jaafar 24/1 Taman Mutiara Desaru Bandar Penawar, Johor

MEEN PITSTOP 
Ulu Pulai, Gelang Patah , Johor ( Berdekatan Legoland Malaysia )
TAT NASI AYAM 
Desaru Bandar Penawar, Johor

DAPUR AISHAH
Wisma Central , Kuala Lumpur

THE GRINDER
Kajang, Selangor ( kiosk mengikut events )

FISH TAKE AWAY muhammadrauffnc
Tasek kenyir, Terengganu

NEVER BACK DOWN
Kedah Darul Aman

STEAKHOUSE
Kelantan

STEAKHOUSE WESTERN 
Penang

WESTERN BROTHERS
Johor

RESTORAN KUNING KUNYIT
Damansara Height , Kuala Lumpur

MALAYSIA CATERER
Texas, United State Of America

HOR RESTAURANT
Hong Kong , Republik Of China 

DEE HOUSE RESTAURANT
Taman Bukit Rambai , Melaka

MERCIK CHAR KUEY TEOW
Parit Raja, Batu Pahat, Johor

BEST CHAR KUEY TEOW
Petaling Jaya , Selangor

CHAR KUEY TEOW
Kg baru, Kuala Lumpur

DAPUR LAILII
Kajang, Selangor

SATAY xxxxxx
Kajang, Selangor

SATAY MUADZAM
Pahang Darul makmur

CAKOI 
Ipoh, Perak

Dan Banyak lagi testimoni-testimoni pelajar yang telah berjaya membuka perniagaan western food , juga katering , restauran milik sendiri di seluruh Malaysia , Sabah & Sarawak.



















Sebarang Pertanyaan & Perkhidmatan Hubungi 

Hotline : 017 2260719
chef obie
Ampang . Kuala Lumpur . Malaysia

email : gunawan.jamil@gmail.com

PLEASE FOLLOW


IG : chef_obie_official 

Group Masakan : smallplate cooking group SCG ( whatsapp group )




Chef Obie




"The best and most beautiful things in the world cannot be seen or even touched - they must be felt with the heart."

Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign