Salam Ramadhan
Syukur Alhamdulillah berkesempatan lagi kite berjumpa dengan bulan Ramadhan yang penuh dengan keberkatan ini. Terima kasih kepada facebooker , instagram dan netizen yang masih memberi sokongan kepada usaha -usaha #chefobie #chefobiecrew #mgjconsultancy sehingga hari ini.
FASA 3 penghantaran ebook PERCUMA MENU BERBUKA PUASA CHEF OBIE telah selamat delivery ke email anda.
Kepada anda yang memberi email tetapi Tidak lengkap atau kekurangan mahupun kesilapan dari segi ejaannya ,pihak chef Tidak bertanggungjawab sekiranya ebook Tidak dapat dihantar.
Berbalik kepada palnning pagi ni, chef obie nak sharingkan satu resepi mudah dan sedap , cuma kos die agak sesuailah dengan rasa dan persembahan.
Bahan
500 gm Tepung Florenta
500 gm Badam Hiris ( bakar sebentar sebelum digunakan )
300 gm Pumpkin Seed Hijau ( korang boleh mixed dgn biji kuaci , chef sbb byk lagi baki pumpkin seed ni jadi Tak guna lah kuaci )
50 gm Bijan Hitam, ( chef sbb Banyak sangat bijan Putih jadi..gunalah bijan Putih )
500 gm Badam Hiris ( bakar sebentar sebelum digunakan )
300 gm Pumpkin Seed Hijau ( korang boleh mixed dgn biji kuaci , chef sbb byk lagi baki pumpkin seed ni jadi Tak guna lah kuaci )
50 gm Bijan Hitam, ( chef sbb Banyak sangat bijan Putih jadi..gunalah bijan Putih )
***Bekas foil cupcake/pasta atau bekas paper cupcake pun boleh,atau korang boleh aje gunakan silicon paper terus,kalau korang rajin memotong la..
* 1 tbs metrik
* 1 tbs metrik
Cara Penyediaan :
1.Satukan ke semua bahan dlm bowl besar,Gaul mesra hingga sebati semua bahan.
2.gunakan tbs metrik,sukat rata adunan susun dlm bekas foil pilihan.
3.Panaskan oven 150'-160 ikut oven masing-masing,sbb kepanasan korang sendiri aje yg faham dgn oven korang tu.Masukkan adunan florentin ke Dlm oven dlm 10-15 mnt.Jangn sampai hangus sudah lah..
Okay..mudah aje..buatnye..boleh Cuba yea..semoga Ade kuih Raya moden Sempoi yg sedap jugak...crunchy lagi.., Chef Obie nak sharekan info KURSUS / KELAS MASAKAN PERNIAGAAN yang dikendalikan Chef Obie dan Crews.
PROMO RAYA 2019 20%
KELAS MASAKAN PERNIAGAAN POPULAR 2019 : MEE REBUS JOHOR+GEAR BOX & MEE BANDUNG ( PES MEE BANDUNG )
YURAN /FEE : RM2200 ( Sebelum Potongan 20% )
Syarat
Bakal pelajar *WAJIB* Booking dgn membuat pembayaran *DEPOSIT* Kelas / Kursus *PROMOSI Raya* iaitu Diantara *24.4.2019 hingga 4.6.2019*
Tarikh PILIHAN BULAN MEI 2019
12.5.2019
13.5.2019
14.5.2019
15.5.2019
16.5.2019
1.Mee Rebus Johor
2.Mee Rebus Tulang "Gear Box" Johor
3.Mee Bandung Muar
2.Mee Rebus Tulang "Gear Box" Johor
3.Mee Bandung Muar
Intipati
1.Penyediaan Asas Mee Rebus. Mee Rebus Tulang "Gear Box " Dan Mee Bandung Muar
2.Sukatan yang tepat untuk perniagaan
3.Belajar menyediakan Ibu /Paste Mee Rebus Dan Mee Bandung Yang Standard.
4.Harga Jualan Recommended
2.Sukatan yang tepat untuk perniagaan
3.Belajar menyediakan Ibu /Paste Mee Rebus Dan Mee Bandung Yang Standard.
4.Harga Jualan Recommended
Hubungi MGJ CONSULTANCY
http://www.wasap.my/60172260719 Chef Obie
http://www.wasap.my/60169166010 PA Nesa
http://www.wasap.my/60137326939 Encik Faris
PLEASE FOLLOW
IG : chef_obie_official
FB : Chefobie Untold
website : http://chefgunawanmalaysia.blogspot.my
Group Masakan : smallplate cooking group SCG ( whatsapp group )