CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Khamis, 16 Mei 2019

Resepi Kuih Raya 2019 : Florentine Raya Chef Obie

RESEPI KUIH RAYA 2019 : FLORENTINE RAYA CHEF OBIE

Salam Ramadhan

Syukur Alhamdulillah berkesempatan lagi kite berjumpa dengan bulan Ramadhan yang penuh dengan keberkatan ini. Terima kasih kepada facebooker , instagram dan netizen yang masih memberi sokongan kepada usaha -usaha #chefobie #chefobiecrew #mgjconsultancy sehingga hari ini.




FASA 3 penghantaran ebook PERCUMA MENU BERBUKA PUASA CHEF OBIE telah selamat delivery ke email anda.
Kepada anda yang memberi email tetapi Tidak lengkap atau kekurangan mahupun kesilapan dari segi ejaannya ,pihak chef Tidak bertanggungjawab sekiranya ebook Tidak dapat dihantar.

Berbalik kepada palnning pagi ni, chef obie nak sharingkan satu resepi mudah dan sedap , cuma kos die agak sesuailah dengan rasa dan persembahan.

Jom Try RESEPI FLORENTINE RAYA CHEF OBIE



























Bahan


500 gm Tepung Florenta
500 gm Badam Hiris ( bakar sebentar sebelum digunakan )
300 gm Pumpkin Seed Hijau ( korang boleh mixed dgn biji kuaci , chef sbb byk lagi baki pumpkin seed ni jadi Tak guna lah kuaci )
50 gm Bijan Hitam, ( chef sbb Banyak sangat bijan Putih jadi..gunalah bijan Putih )

***Bekas foil cupcake/pasta atau bekas paper cupcake pun boleh,atau korang boleh aje gunakan silicon paper terus,kalau korang rajin memotong la..
* 1 tbs metrik

Cara Penyediaan :



















1.Satukan ke semua bahan dlm bowl besar,Gaul mesra hingga sebati semua bahan.

















2.gunakan tbs metrik,sukat rata adunan susun dlm bekas foil pilihan.



















3.Panaskan oven 150'-160 ikut oven masing-masing,sbb kepanasan korang sendiri aje yg faham dgn oven korang tu.Masukkan adunan florentin ke Dlm oven dlm 10-15 mnt.Jangn sampai hangus sudah lah..
























Okay..mudah aje..buatnye..boleh Cuba yea..semoga Ade kuih Raya moden Sempoi yg sedap jugak...crunchy lagi.., Chef Obie nak sharekan info KURSUS / KELAS MASAKAN PERNIAGAAN yang dikendalikan Chef Obie dan Crews.

PROMO RAYA 2019 20%

KELAS MASAKAN PERNIAGAAN POPULAR 2019 : MEE REBUS JOHOR+GEAR BOX & MEE BANDUNG ( PES MEE BANDUNG )


YURAN /FEE : RM2200 ( Sebelum Potongan 20% )
Syarat
Bakal pelajar *WAJIB* Booking dgn membuat pembayaran *DEPOSIT* Kelas / Kursus *PROMOSI Raya* iaitu Diantara *24.4.2019 hingga 4.6.2019*
Tarikh PILIHAN BULAN MEI 2019

12.5.2019
13.5.2019
14.5.2019
15.5.2019
16.5.2019


1.Mee Rebus Johor
2.Mee Rebus Tulang "Gear Box" Johor
3.Mee Bandung Muar

Intipati

1.Penyediaan Asas Mee Rebus. Mee Rebus Tulang "Gear Box " Dan Mee Bandung Muar
2.Sukatan yang tepat untuk perniagaan
3.Belajar menyediakan Ibu /Paste Mee Rebus Dan Mee Bandung Yang Standard.
4.Harga Jualan Recommended

Hubungi MGJ CONSULTANCY



Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign