CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Ahad, 9 Februari 2020

Resepi Cornflakes Nestum Gebu Gebas Crunchy Chef Obie

Resepi Cornflakes Nestum Gebu Gebas Crunchy Chef Obie


Bahan


1 cawan Corflakes dikisar
1 cawan Nestum
1 1/4 cawan Gula
1 1/2 cawan Marjerin Pelangi
2 cawan Tepung Ubi Kayu disangai dahulu
1 1/4 cawan Tepung Gandum disangai dahulu
1 sdt Garam
1 sdt Essen Vanilla
1 biji Telur Gred B
Bahan Hiasan
1/2 cawan cornflakes ( pecah manja guna jari aje )
1/2 cawan Nestum
2 sdb Gula
Pumpkin seed secukupnya
Cara Penyediaan




1.Satukan ke semua bahan uli mesra atau gunakan spatula untuk menguli.


2.Doh memang agak Melekit,boleh simpan sebentar dlm peti sejuk sekurangnya 1 jam sebelum diterap .Boleh letak sedikit Tepung pada Tapak tgn
Bg memudahkan menerap.


3.Boleh terap atau bentukkan menggunakan sukatan sudu besar atau sudu kecil,bulatan Dan salutkan dgn bhn hiasan.


4.Susun atas tray yg telah digris atau ada partchment paper.


5.Bakar 150'c selama 40-45 mnt.Bergantung kpd oven masing-masing.

Jangan Lupa follow Chef Obie di Facebook
Selamat Mencuba..juga boleh mencuba resepi Cara Buat Nasi Ayam Mudah Dan Sedap 
dibawah ini





 #cornflakes
#nestum #biskutcornflakes #biskutnestum #chefobie #resepibiskutraya2019 #resepibiskutraya2020 @ Ampang, Kuala Lumpur

Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign