CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Khamis, 30 Mac 2023

CARA BUAT KULIT KARIPAP RANGUP Rapuh lembut tak liat bila sejuk - Chef Obie Lebih 77, 000 tontonan

 CARA BUAT KULIT KARIPAP RANGUP Rapuh lembut tak liat bila sejuk - Chef Obie Lebih 77 000 Tontonan

Bahan Doh Rangup
500 gm Tepung Gandum
2 sdb Minyak Masak
1 sdb Marjerin
1/2-3/4 cawan Air Sejuk @ Ais
1/2 sdt Garam
Cara Penyediaan Penuh

Mixed semua bahan diatas , uli sehingga menjadi doh.
Kemudian rehatkan doh sebentar sebelum anda canai nipis-nipis ( pastikan canai tu nipis supaya doh akan rangup dan berjerawat apabila digoreng ), cutter dan kelim menjadi karipap.

Pastikan waktu menggorang menggunakan minyak yang banyak dan juga pastikan karipap sewaktu menggoreng tenggelam , karipap akan terapung apabila ia telah masak rangup. Api jangan terlalu besar , sederhana panas sahaja.

atau anda boleh klik link diberi kerana ada perkongsian penuh
Dalam video
You Tube : OB tv
Kongsikan kepada saudara-saudara kita yg mencari cari resepi doh karipap yg marbeles ini ! Ada kawan2 kita diluar sana yg menggunakan resepi Chef Obie ini untuk bizz kuih frozen dan telah menjana pendapat keluarga. Alhamdulillah.. Selamat Maju Jaya Semoga Bermanfaat.










Salam Ramadhan , Selamat Berpuasa Semoga Allah berkati usaha yg baik sesama kita , InshaAllah ❤🇲🇾
👇



Saya Chef Obie
penulis dan pengasas file kit dan pe drive ASAS MEMBUKA PERNIAGAAN PEMBEKAL BAHAN KEK DAN BAKERI sejak 2013 hingga kini
Alhamdulillah
Telah membantu ramai usahawan baru kedai bahan bakeri di Semenanjung Malaysia , Sabah & Sarawak sejak 2013 hingga kini
Klik link http://chefgunawanmalaysia.blogspot.com/.../blog-page_17...
CARA BUKA KEDAI BAHAN KEK & BAKERI

Terus hubungi
MGJ CONSULTANCY
Ampang / KL

http://www.wasap.my/60172260719
Chef Obie ( Pengasas )
http://www.wasap.my/60137326939
Abang Fad Kadeen Assistant Chef Obie


Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign