CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Isnin, 24 Julai 2023

Perhatian : Bakal Pesara Kerajaan Dan Swasta 2023 Free Gift Microwave / Electric Oven / Apron & Chef Knife

 Perhatian : Bakal Pesara Kerajaan Dan Swasta 2023

Free Gift Microwave / Electric Oven / Apron & Chef Knife 

Jom Segera Perkasakan Diri Anda Dengan Ilmu Memasak , Baking Dan Komersil Bagi Persediaan Menghadapi Dunia Persaraan Anda Nanti ,
Booking Segera Memudahkan Pihak Kami Menguruskan Kursus & Kelas Untuk Anda , Walau Anda Berada Di Luar Dari Selangor Mahupun Kuala Lumpur. Kerana Pelajar Kami Datangnya Dari Pelusuk Negara Termasuk Sabah Dan Sarawak.

http://www.wasap.my/60172260719 Program Kursus Bakal Pesara Kerajaan/Swasta

Program Dan Kursus Untuk Bakal Pesara Kerajaan Dan Swasta  Bersama Chef Obie Akan Menerima Pilihan Free Gift Iaitu:  

            Sebuah Microwave Oven Atau
                 Sebuah Electric Oven atau


            Set Apron & Chef Knife Berkualiti
        Anda Suka Yang Mana ? Pilihan Ditangan Anda







http://www.wasap.my/60172260719 Program Kursus Bakal Pesara Kerajaan/Swasta

Chef Obie & MGJ CONSULTANCY sejak tahun 2012 telah berjaya melahirkan beratus peniaga dan usahawan baru berdaya saing di merata Malaysia yang Tercinta malah juga di Singapore , Indonesia , Brunei Darussalam , Hong Kong , Maldives , Amerika Syarikat dan banyak lagi.
Malahan Chef Obie  juga aktif mengadakan Kelas-kelas Masakan Untuk Warga Jepun Di Malaysia. 
Istimewanya Chef Obie bermula tahun 2014 hingga kini bersemangat berkongsi memperkasakan ilmu masakan dan baking untuk bakal-bakal pesara kerajaan dan pihak swasta. Alhamdulillah ia juga merupakan program yang sinonim dengan pihak Chef Obie hingga kini.

Mengapa program & kursus perniagaan berasaskan makanan menjadi pilihan nombor satu ? selepas perniagaan kecantikan , kesihatan , kosmetik dan pendidikan ? Ya , kerana mereka yang memilih jenis perniagaan ini adalah tergolong mereka yang terang hati dan bijak .Atas tiket keperluan dan permintaan yang sentiasa ada walau keadaan kegawatan ekonomi yang teruk dan mata wang yang tidak tentu turun naiknya mahupun ketika dalam peperangan.
Manusia sentiasa memerlukan makanan dan minuman untuk kelangsungan hidup !

Sesuatu yang positif dan peluang untuk berjaya adalah SAMA RATA , hanya PERBEZAAN seseorang yang lebih berjaya dalam perniagaannya kerana adanya ilmu dalam perniagaan yang diceburi mahupun ilmu pemasaran online dan offline yang praktikal dan terbukti berjaya.Mereka boleh menimba ilmu dengan coach-coach pemasaran mahupun mereka yang pakar dalam mengembangkan perniagaan secara online mahupun offline, Peri Pentingnya ialah menajamkan ilmu masakan perniagaan dan ilmu masakan ,baking dan komersil Pada Tahun 2023 ini ! 




CARA JOIN PROGRAM KURSUS BAKAL PESARA KERAJAAN DAN SWASTA 2023

Anda merupakan bakal pesara ? Anda merupakan majikan kepada pekerja ? Anda ingin memberi sesuatu yang bermanfaat dan bermakna untuk pekerja anda ? Join program kursus bakal pesara kerajaan dan swasta 2023 yang akan membuka lembaran baru kepada dunia anda selepas ini.

1. Yuran program kursus bakal pesara RM5000 seorang untuk melayakkan peserta menerima free gift .
2. Majikan Wajib mengesahkan kehadiran peserta program kursus bakal pesara dengan membuat pembayaran penuh yuran kepada Akaun Sayrikat MGJ CONSULTANCY sebagai bukti kehadiran.
3. Majikan dan peserta telus bersama dalam persetujuan pemilihan tarikh dan jenis kursus.
4.Program kursus bakal pesara ini mengambil masa selama 2 hari sahaja.
5. Peserta program kursus bakal pesara wajib hadir bersama seorang wakil peneman sebagai pembantu digalakkan ahli keluarga ( 1 x peserta & 1 x peneman  )
6. Peserta program kursus bakal pesara akan menerima 1 x Sijil  
7.Peserta akan menerima " 1 Buku Standardize Resepi " bagi memudahkan dalam pengiraan penggunaan bahan dan anggaran costing .
8.Sekiranya anda atau majikan mempunyai peruntukan dibawah RM5000 masih boleh join dan boleh memilih kursus yang sesuai .

PILIHAN PROGRAM KURSUS BAKAL PESARA 2023

Yuran RM5000
Pilihan 1 Kursus Western Food ( Chicken ) & Italian Lasagna
2 Hari
Intipati : 
Breaded Chicken Chop
Grill Chicken Chop
Fried Chicken Chop
Chicken Pop
Drummet @ Buffalo BBQ
Fried Chicken Wings
Base Water Marinated
Buat Tepung CRISPY
Coleslaw
Mash Potato 
Western Stock
Gravy
Western Black Pepper Sauce
Mushroom Sauce
Western Stock
Basic Tomato Paste
Bechamel Sauce
Chicken Lasagna
Beef Lasagna

Yuran RM5000
Pilihan 2 Kursus Western Food ( Chicken ) & Italian Pizza
2 Hari
Intipati : 
Breaded Chicken Chop
Grill Chicken Chop
Fried Chicken Chop
Chicken Pop
Drummet @ Buffalo BBQ
Fried Chicken Wings
Base Water Marinated
Buat Tepung CRISPY
Coleslaw
Mash Potato 
Western Stock
Gravy
Western Black Pepper Sauce
Mushroom Sauce
Western Stock
Basic Tomato Paste
Bechamel Sauce
Pizza Crispy Dough 
Pizza Soft Dough
Beef Pepperoni / Hawaian Chicken / Tuna Spicy / Vegie Supreme

Yuran RM5000
Pilihan 3 Kursus Western Food ( Chicken ) & Fish And Chips
2 Hari
Intipati : 
Breaded Chicken Chop
Grill Chicken Chop
Fried Chicken Chop
Chicken Pop
Drummet @ Buffalo BBQ
Fried Chicken Wings
Base Water Marinated
Buat Tepung CRISPY
Coleslaw
Mash Potato 
Western Stock
Gravy
Western Black Pepper Sauce
Mushroom Sauce
Western Stock
Buat Tepung FISH & CHIPS
Crispy Batter FISH & CHIPS 
Irish Tartar Dressing
Garlic Dressing
French Fries Original
French Fries Seasoning Spicy

Yuran RM5000
Pilihan 4 Kursus Western Food ( Chicken ) & Sizzling 
2 Hari
Intipati : 
Breaded Chicken Chop
Grill Chicken Chop
Fried Chicken Chop
Chicken Pop
Drummet @ Buffalo BBQ
Fried Chicken Wings
Base Water Marinated
Buat Tepung CRISPY
Coleslaw
Mash Potato 
Western Stock
Gravy
Western Black Pepper Sauce
Mushroom Sauce
Western Stock
Asas Penyediaan Mess En Place Sizzling 
Stock Original Sizzling
Sizzling Ayam / Daging
Sukatan Ala Carte
Cara Menggunakan Sizzling Plate Dan Penyimpanan
Sukatan Standard menggunakan Standard Resepi

Yuran RM5000
Pilihan 5 Kursus Western Food ( Chicken ) & Char Kuey Teow
2 Hari
Intipati : 
Breaded Chicken Chop
Grill Chicken Chop
Fried Chicken Chop
Chicken Pop
Drummet @ Buffalo BBQ
Fried Chicken Wings
Base Water Marinated
Buat Tepung CRISPY
Coleslaw
Mash Potato 
Western Stock
Gravy
Western Black Pepper Sauce
Mushroom Sauce
Western Stock
Membuat Sos Asas CKT.
Penyediaan Asas- Miss En Place CKT & KTG
Penyukatan & Standard CKT & KTG
Penyimpanan.
Penggunaan Standard Resepi.
Kos & Cadangan Harga Jualan 

Yuran RM5000
Pilihan 6 Kursus Western Food ( Chicken ) & Mee Rebus Johor & Condiments
2 Hari
Intipati : 
Breaded Chicken Chop
Grill Chicken Chop
Fried Chicken Chop
Chicken Pop
Drummet @ Buffalo BBQ
Fried Chicken Wings
Base Water Marinated
Buat Tepung CRISPY
Coleslaw
Mash Potato 
Western Stock
Gravy
Western Black Pepper Sauce
Mushroom Sauce
Western Stock
Penyediaan Asas Mee Rebus. Mee Rebus Tulang "Gear Box " 
Sukatan yang tepat untuk perniagaan
Belajar menyediakan Ibu /Paste Mee Rebus Yang Standard.
Harga Jualan Recommended

Yuran RM5000
Pilihan 7 Kursus Western Food ( Chicken ) & Mee Bandung & Condiments
2 Hari
Intipati : 
Breaded Chicken Chop
Grill Chicken Chop
Fried Chicken Chop
Chicken Pop
Drummet @ Buffalo BBQ
Fried Chicken Wings
Base Water Marinated
Buat Tepung CRISPY
Coleslaw
Mash Potato 
Western Stock
Gravy
Western Black Pepper Sauce
Mushroom Sauce
Western Stock
Penyediaan Asas Mee Bandung Muar ( Condiments )
Sukatan yang tepat untuk perniagaan
Belajar menyediakan Ibu /Paste Mee Bandung Yang Standard.
Harga Jualan Recommended

Yuran RM5000
Pilihan 8 Kursus Nasi Lemak Berlauk & Aneka Ban Manis
2 Hari
Intipati : 
Asas Menyediakan Nasi lemak berlemak & Wangi
Penyediaan PES Ibu Sambal
Penyediaan Sambal Tumis Ikan Bilis
Penyediaan Ayam Goreng Berempah
Penyediaan Sambal Kerang Dan Sambal Paru
Penyediaan Rendang Kerang atau Ayam
Penyediaan Condiments 
Asas Menguli Doh dengan mudah , jimat tenaga dan masa ( tangan  & mixer )
Timbangan dan saiz doh yang betul 
Suhu dan masa yang tepat
Ban Pizza , ban sosej , ban raisin , soft ban , ban kacang , ban kelapa , roti golok
Bungkus , penyimpanan dan jangka hayat
Kos dan cadangan harga jualan

Yuran RM5000
Pilihan 9 Kursus Nasi Lemak Berlauk & Sizzling
2 Hari
Intipati : 
Asas Menyediakan Nasi lemak berlemak & Wangi
Penyediaan PES Ibu Sambal
Penyediaan Sambal Tumis Ikan Bilis
Penyediaan Ayam Goreng Berempah
Penyediaan Sambal Kerang Dan Sambal Paru
Penyediaan Rendang Kerang atau Ayam
Penyediaan Condiments 
Asas Penyediaan Mess En Place Sizzling 
Stock Original Sizzling
Sizzling Ayam / Daging
Sukatan Ala Carte
Cara Menggunakan Sizzling Plate Dan Penyimpanan
Sukatan Standard menggunakan Standard Resepi


Yuran RM5000
Pilihan 10 Kursus Nasi Lemak Berlauk & Mee Kari Nyonya Air Longan
2 Hari
Intipati : 
Asas Menyediakan Nasi lemak berlemak & Wangi
Penyediaan PES Ibu Sambal
Penyediaan Sambal Tumis Ikan Bilis
Penyediaan Ayam Goreng Berempah
Penyediaan Sambal Kerang Dan Sambal Paru
Penyediaan Rendang Kerang atau Ayam
Penyediaan Condiments 
Asas Penyediaan KUAH MEE KARI NYONYA
Asas membuat PASTE MEE KARI NYONYA UTK PERNIAGAAN
Cara Memasak KARI AYAM KERING Yang Betul
Cara Membuat Cili atau Sambal Cili MEE KARI 
Penyediaan Condiments MEE KARI
Standard RESEPI UNTUK PERNIAGAAN
ASAS MEMBUAT PASTE AIR LONGAN DAN PENYIMPANAN
( Anda juga boleh berniaga extra Jus Buah Longan @ Paste Air Longan )
Kos Dan Cadangan Harga Jualan

Yuran RM5000
Pilihan 11 Kursus Mee Kari Nyonya Air Longan & Sizzling
2 Hari
Intipati : 
Asas Penyediaan KUAH MEE KARI NYONYA
Asas membuat PASTE MEE KARI NYONYA UTK PERNIAGAAN
Cara Memasak KARI AYAM KERING Yang Betul
Cara Membuat Cili atau Sambal Cili MEE KARI 
Penyediaan Condiments MEE KARI
Standard RESEPI UNTUK PERNIAGAAN
ASAS MEMBUAT PASTE AIR LONGAN DAN PENYIMPANAN
( Anda juga boleh berniaga extra Jus Buah Longan @ Paste Air Longan )
Kos Dan Cadangan Harga Jualan
Asas Penyediaan Mess En Place Sizzling 
Stock Original Sizzling
Sizzling Ayam / Daging
Sukatan Ala Carte
Cara Menggunakan Sizzling Plate Dan Penyimpanan
Sukatan Standard menggunakan Standard Resepi

Yuran RM5000
Pilihan 12 Kursus Mee Kari Nyonya Air Longan & Aneka Ban Manis
2 Hari
Intipati : 
Asas Penyediaan KUAH MEE KARI NYONYA
Asas membuat PASTE MEE KARI NYONYA UTK PERNIAGAAN
Cara Memasak KARI AYAM KERING Yang Betul
Cara Membuat Cili atau Sambal Cili MEE KARI 
Penyediaan Condiments MEE KARI
Standard RESEPI UNTUK PERNIAGAAN
ASAS MEMBUAT PASTE AIR LONGAN DAN PENYIMPANAN
( Anda juga boleh berniaga extra Jus Buah Longan @ Paste Air Longan )
Kos Dan Cadangan Harga Jualan )
Asas Menguli Doh dengan mudah , jimat tenaga dan masa ( tangan  & mixer )
Timbangan dan saiz doh yang betul 
Suhu dan masa yang tepat
Ban Pizza , ban sosej , ban raisin , soft ban , ban kacang , ban kelapa , roti golok
Bungkus , penyimpanan dan jangka hayat
Kos dan cadangan harga jualan

Yuran RM5000
Pilihan 13 Kursus Nasi Ayam Hainan , BBQ & Klasik
2 Hari
Intipati : 
Asas Penyediaan Nasi Ayam Hainan Yang Betul dan Mudah
Cara Pengurusan Ayam Hainan Supaya Kulit Cantik dan Tidak Koyak
Sup Original Hainan
Cara Memasak Nasi Ayam Yang Betul 
Cara Membuat Sos Cili , Kicap Cair dan Halia kisar
Taugeh Hainan
Kos Dan Cadangan Harga Jualan
Asas Penyediaan Nasi Ayam BBQ Yang Betul dan Mudah 
Cara Pengurusan dan memilih bahagian Ayam BBQ supaya Kulit Cantik dan Tidak Koyak
Perapan Khas BBQ 
Sup Original 
Cara Memasak Nasi Ayam Yang Betul 
Cara Membuat Sos Cili , Kicap Cair dan Halia kisar
Kos Dan Cadangan Harga Jualan
Asas Penyediaan Nasi Ayam Dara Klasik Yang Betul dan Mudah
Cara Pengurusan Ayam supaya Kulit Cantik dan Tidak Koyak
Perapan klasik 
Sup Asli
Cara Memasak Nasi Ayam Yang Betul 
Cara Membuat Sos Cili dan Kicap Cair 
Kos Dan Cadangan Harga Jualan

Yuran RM5000
Pilihan 14 Kursus Rojak Passembur & Char Kuey Teow 
2 Hari
Intipati : 
Penyediaan Condiments
- Cucur Kembang / Naik
- Cucur Kelapa
- Cucur Crispy Berempah
& etc yg bersesuaian.
Penyediaan IBU PASSEMBUR atau PES PASSEMBUR
Sukatan Standard Bizz bagi memudahkan peniaga mengekalkan kesedapan rasa setiap Hari.
Penyimpanan yg better untuk peniaga
Penetapan Harga Jualan Dan Portion.
Membuat Sos Asas CKT.
Penyediaan Asas- Miss En Place CKT & KTG
Penyukatan & Standard CKT & KTG
Penyimpanan.
Penggunaan Standard Resepi.
Kos & Cadangan Harga Jualan 

Yuran RM5000
Pilihan 15 Kursus Membuat Satay , Satay Frozen & Char Kuey Teow
2 Hari
Intipati : 

Ibu Sambal Satay
-Ibu Kuah Kacang Marbeles
-Ayam
-Daging Lembu
-Asas Penggunaan Bahan Satay Terbaik & Sedap 
Penyediaan Kuah kacang marvoulles ,sambal garing dan 
nasi impit
Perapan yang betul
Cara Memotong daging dan ayam dengan betul supaya juicy walau dibakar garing
Cara Mencucuk satay
Cara Membakar satay dengan betul & Wangi
Membuat Sos Asas CKT.
Penyediaan Asas- Miss En Place CKT & KTG
Penyukatan & Standard CKT & KTG
Penyimpanan.
Penggunaan Standard Resepi.
Kos & Cadangan Harga Jualan 

Yuran RM5000
Pilihan 16 Kursus Nasi Ayam Penyet , Geprek & Mee Bandung Muar 
2 Hari
Intipati : 

Kos Dan Cadangan Harga Jualan
Asas Penyediaan Nasi Ayam Penyet & Geprek
Sup Original Autentik
Cara Penyediaan Ayam Penyet & GeprekYang Betul 
Perapan Ayam Penyet , Membuat Sambal Penyet & Geprek, Sambal Hijo dan krup krup Rangup
Kos Dan Cadangan Harga Jualan
Penyediaan Asas Mee Bandung Muar ( Condiments )
Sukatan yang tepat untuk perniagaan
Belajar menyediakan Ibu /Paste Mee Bandung Yang Standard.
Harga Jualan Recommended

Yuran RM5000
Pilihan 17 Kursus Kuih Talam Pelangi Nyonya Juga Tips Kuih Talam Nyonya & Kuih Karipap Pusing  Frozen 
2 Hari
Intipati : 
Kos Dan Cadangan Harga Jualan
Penyediaan & Penggunaan Bahan Tepat
Cara Kukus Tradisional
Tekstur Dan Rasa Nyonya Dikekalkan
Penyediaan Doh Karipap Pusing Yang Rangup Tidak Keras
Inti Kentang & Keledek 

Yuran RM5000
Pilihan 18 Kursus  Biskut Green Peas , Biskut Coklat Klasik & Set Nasi Minyak Hujan Panas - Ayam Masak Merah , Dalcha Melayu , Jelatah Acar Mentah  
2 Hari
Intipati : 
Kos Dan Cadangan Harga Jualan
Penyediaan & Penggunaan Bahan Tepat
Cara Bakar Dengan Suhu Yang Sesuai
Penyimpanan Yang Betul
Penyediaan Nasi Minyak 50pax 
& Perkongsian Ilmu Penyediaan 100 pax - 1000pax
Penyediaan Pes Ayam Masak Merah
Penyediaan Dalcha Yang Mudah Dan Sedap 
Penyediaan Jelataah Acar Mentah Crunchy

Yuran RM3000
Pilihan 19 Kursus Roti Benggali & Kacang Pool 
1 Hari
Intipati : 
Asas Menguli Doh Benggali dengan mudah , jimat tenaga dan masa ( tangan  & mixer )
Cara buat softener / bread improver yang mudah
Timbangan dan saiz roti benggali yang betul 
Suhu dan masa yang tepat
Cara buat ibu pes kacang pool
Cara buat portion niaga kacang pool
Penyimpanan dan Jangka hayat produk
Kos dan cadangan harga jualan

Yuran RM3000
Pilihan 20 Kursus Kuih Talam Pelangi Nyonya Juga Tips Kuih Talam Nyonya 
1 Hari
Intipati : 
Kos Dan Cadangan Harga Jualan
Penyediaan & Penggunaan Bahan Tepat
Cara Kukus Tradisional
Tekstur Dan Rasa Nyonya Dikekalkan

Yuran RM2000
Pilihan 21 Kursus Char Kuey Teow
1 Hari
Intipati : 
Membuat Sos Asas CKT.
Penyediaan Asas- Miss En Place CKT & KTG
Penyukatan & Standard CKT & KTG
Penyimpanan.
Penggunaan Standard Resepi.
Kos & Cadangan Harga Jualan 

Yuran RM2500
Pilihan 22 Kursus Nasi Kukus Ayam Goreng Berempah
1 Hari
Intipati : 
Nasi Kukus MEWANGI secepat 5-7 minit
( Teknik mempercepatkan penyediaan Nasi Kukus )
Ayam Goreng Berempah & MARINATED AGB
( Teknik penyediaan ayam supaya cepat Masak , Crunchy & Beraroma )
PES Gulai Kari Istimewa Nasi Kukus
( Rempah ratus dibawa khas dari XXXXXX )
Sambal Istimewa Nasi Kukus
Merah & Ijo
Cadangan Harga
Standard Resepi

Yuran RM3000
Pilihan 23 Kursus Membuat Satay & Satay Frozen 
1 Hari
Intipati : 
Ibu Sambal Satay
-Ibu Kuah Kacang Marbeles
-Ayam
-Daging Lembu
-Asas Penggunaan Bahan Satay Terbaik & Sedap 
Penyediaan Kuah kacang marvoulles ,sambal garing dan 
nasi impit
Perapan yang betul
Cara Memotong daging dan ayam dengan betul supaya juicy walau dibakar garing
Cara Mencucuk satay
Cara Membakar satay dengan betul & Wangi

Yuran RM2000
Pilihan 24 Kursus Sizzling
1 Hari
Intipati : 
Kos Dan Cadangan Harga Jualan
Asas Penyediaan Mess En Place Sizzling 
Stock Original Sizzling
Sizzling Ayam / Daging
Sukatan Ala Carte
Cara Menggunakan Sizzling Plate Dan Penyimpanan
Sukatan Standard menggunakan Standard Resepi

Yuran RM3000
Pilihan 25 Kursus Western Food ( Chicken )
1 Hari
Intipati : 
Breaded Chicken Chop
Grill Chicken Chop
Fried Chicken Chop
Chicken Pop
Drummet @ Buffalo BBQ
Fried Chicken Wings
Base Water Marinated
Buat Tepung CRISPY
Coleslaw
Mash Potato 
Western Stock
Gravy
Western Black Pepper Sauce
Mushroom Sauce
Western Stock

http://www.wasap.my/60172260719 Program Kursus Bakal Pesara Kerajaan/Swasta

Tenaga Pengajar Profesional : Chef Obie ( Chef Profesional  )

( Berpengalaman menghidangkan menu-menu pelbagai jenis masakan tempatan dan antarabangsa , pastry & kek untuk King Fadh Arab Saudi & Sultan Brunei juga VIP & VVIP Malaysia juga merupakan anak didik Golden Hand Executive Pastry Chef Mahmod & Executive Chef William H Hewitt  )



Lokasi : Merdeka Villa ,
Jalan Merdeka , Ampang

Landmark : Spectrum Mall
Berdekatan - LRT Cahaya , LRT Ampang ( 10-15 minit dari KLCC )

Tarikh Kelas :
Pelajar Boleh memilih tarikh dan hari untuk kelas diadakan
Di Antara Isnin hingga Khamis
Sabtu atau Ahad
( Jumaat Sahaja Kelas Tidak Diadakan )


Masa : Setiap jenis kelas akan bermula pada pukul 9 pagi

Kursus : Fully Hands On ( Sepenuhnya pelajar akan membuat sendiri memasak secara praktikal atas seliaan dan tunjuk ajar daripada chef profesional )

Keperluan : Pelajar hanya perlu membawa alat tulis dan apron sahaja

Pelajar akan menerima 1 x Sijil ( no.siri )

Pelajar ATAU Majikan Wajib  Membuat Pembayaran PENUH 
ke 

Ke Akaun Syarikat MGJ CONSULTANCY
Bank Islam No akaun 12122010028739


Kemudian
Bukti Pembayaran Perlu Disimpan


p/s Anda wajib hubungi pihak chef obie atau wakil MGJ CONSULTANCY
di bawah ini sama ada melalui whatsapp atau call



Hubungi MGJ CONSULTANCY
http://www.wasap.my/60172260719 Program Kursus Bakal Pesara Kerajaan/Swasta
http://www.wasap.my/60172260719 Program Kursus Bakal Pesara Kerajaan/Swasta
http://www.wasap.my/60172260719 Program Kursus Bakal Pesara Kerajaan/Swasta

    
Senario Online Dan Offline yang berdaya saing terutama dalam bidang perniagaan.
Telah memberi seluas luasnya peluang untuk sesiapa sahaja memulakan perniagaan sama ada secara kecil-kecilan , sederhana mahupun secara ekstrim. 

Perniagaan berasaskan makanan menjadi pilihan utama netizen , peniaga dan usahawan di zaman kegawatan ekonomi sekarang ini.

                                     


Antara Testimoni-testimoni pelajar kelas masakan perniagaan popular chef obie



FOODJAM
Bukit Rahman Putra
Sungai Buloh, Selangor

SAFHYD STEAK HOUSE
Jalan kubur tanah merah,berdekatan masjid ismail petra , Kelantan

SAFHYD STEAK HOUSE
No 48 , Jalan Nova u/5 ,
Subang Bestari 
Shah Alam

PAK MAON KITCHEN , Yan Kedah Darul Aman
MANGROOVE CAFE WESTERN FAMILY
370 , Jalan Tai Shin Jar
Kuching , Sarawak

RESTAURAN RONEY SATAY
Pusat Perniagaan Adnium
Bandar Bukit Beruntung , Bukit Sentosa & Klang

MAKAN SHACK 2186,G floor, Jln Bukit Minyak
Kawasan Perniagaan Asas Murni
Bukit Mertajam, Seberang Prai
KATERING EMAS , Kota Raja Klang Rich 3 Siblings Pn Zura : 0166349717 / 011 36965796
KEDAI MAKAN KAK LAILI , Langat 
RESTORAN ABAH NASI CAMPUR , Sungai Dua 013 4486077 / 013 4026076
ANNYEONG HASEYO great korean BBQ & Grill , KB Mall Kota Bharu : annyeonghaseyo.hq@gmail.com
Restoran D'Sempalit Ikan Bakar , Raub Pahang , Abang Kemal : 012 3821477 / 017 2721477 
Aji Kitchen  Mee Rebus Johor Viral , Kg Jawa Klang ( Selasa ) Abang Aji : 019 3816884 
LOLA SATE , Alor Gajah Melaka Kak Lola : 019 3250842
KITCHEN LOLA , Berhadapan Pasar Alor Gajah : 019 3250842
SATAY TANJUNG , Georgetown Bro Ismail : 011 24372703
By HAJAR MEE REBUS JOHOR SATAY , Penang : 017 8001187
SATAY JUNIOR satay cawan , Kajang Pn Salmah & Sons : 010 2206681
SNOW BALL DANCE Chef Pak Di, Melaka
RAMBAI KLASIK Cafe , Kuala KANGSAR  : 010 1116559176 / 016 4178184
DESARU VIBE LOUNGE
No 19,Jalan Dato Jaafar 24/1 Taman Mutiara Desaru Bandar Penawar, Johor
MEEN PITSTOP  
Ulu Pulai, Gelang Patah , Johor ( Berdekatan Legoland Malaysia )
TAT NASI AYAM  Desaru Bandar Penawar, Johor
DAPUR AISHAH Wisma Central , Kuala Lumpur
THE GRINDER Kajang, Selangor ( kiosk mengikut events )
FISH TAKE AWAY muhammadrauffnc Tasek kenyir, Terengganu
STEAKHOUSE Kota Bharu Kelantan
STEAKHOUSE WESTERN  Penang
WESTERN BROTHERS Kulai Johor
RESTORAN KUNING KUNYIT Damansara Height , Kuala Lumpur
ROMA CAFE , Quill Shopping Mall, Jln Sultan Ismail Kuala Lumpur
MALAYSIA CATERER Texas, United State Of America
HOR RESTAURANT Hong Kong , Republik Of China
DEE HOUSE RESTAURANT Taman Bukit Rambai , Melaka
MERCIK CHAR KUEY TEOW Parit Raja, Batu Pahat, Johor
BEST CHAR KUEY TEOW Petaling Jaya , Selangor
CHAR KUEY TEOW ADIK , Kg baru, Kuala Lumpur
DAPUR LAILII Kajang, Selangor
SATAY xxxxxx Kajang, Selangor
SATAY MUADZAM Pahang Darul makmur Aishah Dan Naim : 016 3273705
CAKOI Ipoh, Perak
KATERING EMAS , Kota Raja Klang Rich 3 Siblings Pn Zura : 0166349717 / 011 36965796

Dan Banyak lagi testimoni-testimoni pelajar yang telah berjaya membuka perniagaan western food , juga katering , restauran milik sendiri di seluruh Malaysia , Sabah & Sarawak



















Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign