CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Khamis, 5 Jun 2014

Resepi biskut coklat raspberi hairan



Resepi Biskut Coklat Mocca Raspberi Hairan


Bahan :
130 gm Tepung Hairan
20 gn Tepung Jagung
30 gm Tepung Kastard
20 gm Tepung Susu
50 gm Gula Aising
1 sudu kecil serbuk Nescafe
½ sudu kecil Garam
120 gm Minyak Masak @ Jagung
 Jam Raspberi ( brand HERO )
Cara Membuat :

1.Campurkan ke semua bahan kering, Kacau @ putar kering selama 1 minit.Boleh gunakan spatula @ senduk kayu sahaja.
2.Masukkan minyak masak @ jagung , uli sehingga menjadi doh yang lembut.Boleh masukkan doh ke dalam plastic piping dengan menggunakan nozel pilihan anda,paipkan menjadi biskut datas Loyang pembakar yang telah diglis / kertas parchment.Paipkan sedikit jam raspberi diatas doh biskut.

3.Bakar pada suhu 150-160’c selama 20-25 minit.




Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign