Assalammualaikum wbt,
Hari ni chef
obie sharingkan resepi Biskut Almond London yang popular bile tibe musim
perayaan..
Bezanya kali ini chef telah menghasilkan
Biskut ini menggunakan Tepung Hairan! Ia lebih sedap dan mudah...
Pastikan
hari raya tahun ini anda cuba suatu yang baru daripada chef obie iaitu "
BISKUT HAIRAN ALMOND LONDON"
Resepi Biskut Hairan Almond London
Bahan :
170 gm
Tepung Hairan
120 gm
Tepung Gandum
60 gm
Tepung suji
2 Sudu
Besar Tepung Susu
80 gm
Gula Kastor
130 gm
Minyak Masak @ Minyak Jagung
100 gm
Badam
½ udu
kecil Garam
100 gm
Coklat Susu Kompaun
50 gm
Coklat Putih Kompaun
Cara
Membuat
1.Campurkan
ke semua bahan kering seperti tepung suji, gandum, hairan , garam dan tepung susu ke dalam mangkuk, kacau
sebati boleh menggunakan spatula @senduk kayu guna mixer pun boleh.
2.Masukkan
minyak masak @ jangung ,kacau sebentar,
jika suka boleh uli menggunakan tangan sehingga menjadi doh, buat biskut ini
mudah sahaja.
3.adunkan
biskut menjadi bebola dan isikan ditengah dengan badam kemudian bentukkan
bujur.
4.Bakar
pada suhu 160’c selama 20-25 minit.Setelah siap
bakar sejukkan biskut di redai.
5.Cairkan
coklat susu dan putih, celup biskut dalam coklat susu dan susun di redai.
6.Paipkan
coklat putih di atas biskut sebagai hiasan .Siap untuk dihidang.Senangkan nak buat....
Apa yang boleh chef obie katakan, dengan menggunakan tepung hairan semua kerja baking membaking ini menjadi mudah!Yang pasti sedap dan eksklusif..
eksklusif..Adakah anda ingin memasarkan produk kami "TEPUNG HAIRAN"?
Jom bantu kami mengedarkan produk tepung hairan di seluruh Malaysia dengan mendaftarkan diri sebagai agen kami!
TEPUNG HAIRAN
019 2912915 / WhatsApp