Crispy Chicken Chop Original
Crispy Chicken Chop - Spicy
Original Mushroom Sauce
Original Black Pepper Sauce
Original Potato Wedges
Russian Salad Coleslaw
Intipati Modul-
( Hands On )
1.Penyediaan mes en place yang betul untuk chiken chop
2.Teknik pemilihan daging ayam yang sesuai
3.Cara memotong & penyediaan whole leg yang betul untuk chicken chop
4.Cara penyimpanan & Jangka hayat
5.Penyediaan Tepung Chicken Chop yang betul untuk resepi oroginal dan Spicy
6.Marinated yang sempurna
7.Cara Deep Fried yang betul
8.Cara penyediaan yang sempurna untuk original black pepper sauce dan mushroom sauce .
9.Cara membuat Potato Wedges
10.Kosting penyediaan makanan barat.
*cara membuat standard resepi untuk bizz
*cara membuat standard resepi untuk bizz
Fee / Yuran : RM2500 seorang
Tarikh : Tahun 2015
Hari : Isnin hingga khamis juga
Sabtu Dan Ahad
( Jumaat Dan Public Holiday Tiada Kelas )
( Jumaat Dan Public Holiday Tiada Kelas )
Masa : 1030 pagi sehingga 1 tengah hari
1 x sijil kehadiran
KEPERLUAN : Pelajar perlu membawa Apron sendiri , Alat Tulis ,
Tuala dapur
TEMPAHAN KELAS : Untuk menempah kelas persendirian chef Obie .
Hubungi 017- 2260719 whatsapp / sms / call atau email ke gunawan.jamil@gmail.com ,
\ untuk menetapkan Tarikh kelas dan Masa Kelas ,
Yuran Kelas perlu dimasukkan ke
Akaun MBB Maybank Muhamad Gunawan Jamil
Nombor Akaun 151409098193
LOKASI KELAS : Merdeka Villa, Ampang, kuala lumpur ( landmark- Spectrum Mall )