Kelas Masakan Barat Modul west 2
Lamb Chop
Original fresh Mint Sauce
Cheesy wedges & dip sauce
Intipati Modul :
1.Penyediaan mes en place yang betul untuk Lamb chop
2.Teknik pemilihan daging yang sesuai
3.Cara memotong & penyediaan yang betul untuk lamb chop
4.Cara penyimpanan & Jangka hayat
5.Marinated yang sempurna
6.Cara Menggoreng Fries & rahsia kekal rangup 15 minit setelah digoreng
7.Cara penyediaan yang sempurna untuk original mint sauce
8.Cara membuat cheesy Wedges & dip sauce
9.Penyediaan & pemilihan potato yang sesuai untuk garlic Roasted potato
10.Kosting penyediaan makanan barat.
*cara membuat standard resepi untuk bizz
*cara membuat standard resepi untuk bizz
Fee / Yuran : RM2500 seorang
Tarikh : Tahun 2015
Hari : Isnin hingga khamis juga
Sabtu Dan Ahad
( Jumaat Dan Public Holiday Tiada Kelas )
( Jumaat Dan Public Holiday Tiada Kelas )
Masa : 1030 pagi sehingga 1 tengah hari
1 x sijil kehadiran
KEPERLUAN : Pelajar perlu membawa Apron sendiri , Alat Tulis ,
Tuala dapur
TEMPAHAN KELAS : Untuk menempah kelas persendirian chef Obie .
Hubungi 017- 2260719 whatsapp / sms / call atau email ke gunawan.jamil@gmail.com ,
\ untuk menetapkan Tarikh kelas dan Masa Kelas ,
Yuran Kelas perlu dimasukkan ke
Akaun MBB Maybank Muhamad Gunawan Jamil
Nombor Akaun 151409098193