CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Isnin, 23 Mac 2015

Resepi Biskut Raya 2015 Popular : Sable Epal Hijau Chef Obie


Resepi Sable Epal Hijau Chef Obie

Bahan

50 gm        Gula Kastor
50 gm Gula Aising
130 gm      Mentega / Marjerin
1 sudu kecil      Essen Epal
1 biji        Telur Kuning
100 gm      Tepung Gandum
50 gm        Serbuk Badam
50 gm        Tepung Jagung
½ sudu kecil Garam
Pewarna Hjau Epal

Inti-

50 gm Jam epal
100 gm Jam Nanas ( Tat )
Royal Aising-
1 biji Telur Putih
200 gmGula Aising
1 sudu kecil Jus Lemon

Cara Membuat

1.Pukul gula kastor , gula aising  , essen epal , garam dan mentega sebentar.( tidak perlu sehingga kembang hanya sekadar bahan mesra sahaja ), kemudian masukkan kuning telur.

2.Gunakan tangan untuk menguli-Masukkan bahan kering seperti tepung gandum ,serbuk badam, tepung jagung  dan pewarna, uli adunan sehingga menjadi doh.

3.Terap menggunakan cutter bulat, bakar padsa suhu 150’c 18 minit.

4.Apabila telah dibakar- sejukkan ,

5.Bahan Jam- satukan jam nanas dan jam epal ( pewarna jika perlu ),sapukan pada sebelah bahagian biskut.

6.Paipkan royal aising diatas permukaan jam, bentukkan mengikut kreativiti, Susun pada Loyang pembakar yang telah digris bersama kertas minyak atau parchment paper. Bakar pada suhu 160’c 5 miinit.

7.Cara membuat royal aising- pukul kesemua bahan  sekali sehingga menjadi meringue yang kental dan berwarna putih.



Semoga kehadiran Sable Epal Hijau ini memberi variasi kepada biskut-biskut raya tempatan yang sedia ada dipasaran .Kepada anda juga jangan ketinggalan untuk mendapatkan ebook-ebook chef obie



Ebook Biskut & Kuih Raya Popular 2015
chef obie


1. ebook Kuih & Biskut Raya 2015 (hottest!)
Menjadi Pilihan Pembuat & Peniaga Biskut & Kuih Raya*****


2.ebook Kuih Raya Popular 2014 (hottest!)
3.ebook Kuih Tat Popular(hot!)
4.ebook Biskut Mazola Popular(hot!)
5.ebook Masakan Bazaar Ramadhan(hot!)
6.ebook Berbuka Dan Bersahur(hot!)
7.ebook Ayam Golek Popular(hot!) 
8.ebook 100 Resepi Roti Chef Obie ( terlajak laris! )

Melayakkan anda untuk mendapat 5 ebook PERCUMA seperti


  


Sila Tempah sekarang !  Hanya RM30.00 sahaja seunit




Dapatkan sekarang ebook chef obie! Hanya RM30.00 sahaja melayakkan anda untuk menerima 5 ebook istimewa ini.

Hanya RM30 

seunit



Cara Pembelian :

Bank In ke Akaun MBB ( Maybank )

151409098193

atas nama Muhamad Gunawan Jamil

Bukti pembayaran sila SMS: 

 Nama ebook  , RM30 , masa , tarikh dan

 email anda , kemudian sila hantar ke 017 2260719
( whatsapp / sms )

Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima 








Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign