Resepi Biskut Suji @ Biskut
Arab Popular
Bahan-bahan
200 gm mentega
50gm Minyak Sapi
60 gm tepung gandum
40gm tepung susu
2 biji kuning telur
200 gm gula halus
200 gm tepung suji
50 gm tepung jagung
50 gm Serbuk Badam
1 camca teh esen vanila
Sedikit garam dan buah ceri untuk hiasan
Cara Penyediaan
1. Pukul mentega bersama gula hingga kembang.
2. Masukkan kuning telur dan esen vanila. Pukul lagi.
3. Masukkan minyak sapi ,semua jenis tepung dan serbuk badam. Gaul rata.
4. Masukkan ke dalam peti sejuk selama 10-15 minit.
5. Kemudian bulatkan-bulatkan adunan. Bubuh ceri di atasnya.
6. Bakar Pada suhu 150'c 28-25 minit @ hingga masak.
Dapatkan ebook terkini chef obie sila klik