CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Isnin, 6 April 2015

Resepi Masakan Udang Popular


eBook Aneka Masakan Udang


Anda mungkin tidak berkesempatan 
mengikuti Kelas Masakan Popular
yang dikendalikan oleh chef obie di K.L.

Kini anda boleh memiliki ebook 
Resepi Aneka Masakan Udang @
"Resepi Masakan Udang Popular "
sebagai koleksi dan sebagai resepi kesayangan
anda apabila beraksi didapur!

HANYA RM30 sahaja

Pasti anda boleh menyediakan dan memasak
 dengan Mudah !

HANYA RM30 sahaja 

Dapatkan Sekarang ebook Terbaru & Terhangat


Pada Harga RM30 sahaja 

Melayakkan anda untuk mendapat 5 ebook PERCUMA seperti


  



Sila Tempah sekarang !  Hanya RM30.00 sahaja seunit

CARA PEMBELIAN :

Bank In ke MBB ( Maybank )
151409098193
Muhamad Gunawan Jamil

Bukti Pembayaran Sila SMS / Whatsapp :

Nama ebook , RM30 ,Masa , Tarikh dan email Anda
ke 0172260719

Penghantaran : 24 hingga 48 Jam Selepas Bukti Pembayaran Diterima



Dalam pada itu chef obie kongsikan Masakan Udang yang sedap dan menyelerakan...Udang Masak BerSos Bawang Putih ...




RESEPI PRAWN AND GARLIC CREAMY SAUCE 

Bahan

8 ekor udang besar( dibuang urat sahaja dan direbus sebentar )
200 ml Krim Masakan
1 sudu besar Bawang putih dicincang
1 sudu besarMentega
1 sudu kecil lada hitam
½ sudu kecil serbuk cayenne
2 sudu besar keju Parmesan
1 sudu kecil gula
½ sudu kecil garam
sedikit Italian Parsley 

Cara buat

1.panaskan mentega, tumis bawang putih sehingga naik baud an garing, masukkan krim masakan biar ia mereneh, kemudian masukkan ke semua bahan kering.kacau sebati, apabila mendidih matikan api , tuang ke atas udang yang telah direbus terlebih awal. Siap untuk dihidang dan garnishing dengan italian parsley...

boleh dinikmati bersama garlic bread @ baguette juga bersama nasi putih...








******



Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign