CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Isnin, 2 Mei 2016

Resepi Berasaskan Ubi kentang : Bergedil Belanda



RESEPI BERGEDIL BELANDA

Bahan

500gm Daging Hancur @ minced Beef
200gm Kentang dipotong kiub dan digoreng
1batang cili merah dibuang biji dan dicincang
Sedikit daun bawang dihiris
1 sudu besar Serbuk Rempah Sup
Sedikit Garam
1 biji telur
Minyak untuk menggoreng

Cara Penyediaan :

ebook PERCUMA

1. Satukan ke semua bahan dalam satu mangkuk dan uli sehingga sebati dan bentukkan bebola dan leperkan sedikit ( telur dan minyak jangan dimasukkan )Saiz mengikut kesukaan anda.
2. Panaskan minyak pada api sederhana.
3. Telur dikacau seperti telur dadar.

4. Celupkan bergedil dalam telur dan toskan kemudian goreng sehingga masak.

senangkan resepi bergedil belanda ni...bila sebut belanda pasti kenangan bekerja di Negara Belanda tidak akan chef obie lupakan... semuanya bermula disana... 14 tahun yang lalu...






Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign