Menu Sarapan Pagi & Minum Petang Simple : ROTI GORENG ALA MEDETOP ( 5 orang )
Salam Jumaat netizen , pagi ni chef obie kongsikan satu resepi yang sangat mudah dan simple , selain sedap dan sihat !
Bahan
1 Buku Roti Putih Gardenia ( potong dadu )
1 biji Bawang besar kisar
3 ulas Bawang putih kisar
3 btg Cili kering kisar
1 sdb Ikan bilis
1 sdb Cili Flakes
2 biji Telur
Gula Garam Stok Ayam
1/2 cawan Minyak Kelapa MEDETOP
1 biji Bawang besar kisar
3 ulas Bawang putih kisar
3 btg Cili kering kisar
1 sdb Ikan bilis
1 sdb Cili Flakes
2 biji Telur
Gula Garam Stok Ayam
1/2 cawan Minyak Kelapa MEDETOP
Cara Penyediaan :
1.Panaskan minyak,gorenf ikan bilis hingga garing.
2.Masukkan bahan kisar,tumis sehingga pecah minyak.
3.Perasakan dgn gula,garam dan stok ayam jika anda suka.
4.Masukkan Roti yg tlh dipotong dadu dan pecahkan telur ke atas roti dan kacau mesra.
5.Taburkan cili flakes dan siap utk dihidang.
6.Boleh dinikmati bersama hidangan ringan yang lain , chef memilih keropok ikan terengganu !
Chef Obie
Coconut Cooking Oil MEDETOP
VCO MEDETOP
Coconut Cooking Oil MEDETOP
VCO MEDETOP
chefgunawanmalaysia.blogspot.com
INSTA : chef_obie_official
+0172260719 chef obie
+0169166010 PA Nesa Priya
Kelas.Bengkel.DemoMemasak.JuriMemasak
*Testimoni
INSTA : chef_obie_official
+0172260719 chef obie
+0169166010 PA Nesa Priya
Kelas.Bengkel.DemoMemasak.JuriMemasak
*Testimoni