Salam
Dalam minggu ini ,
Meeting-meeting yang berat luar dari isu F & B , tapi still bunyi tu cam ade kena mengena - Isu Jual Hotel
Walau bukan food and bavarages ..hotel tu seperti sinonim juga kan. Okaylah doakan aja segala kerja dan perancangan tu lancar , bukan usaha seorang , usaha bersama walau kita lah masterpiecenya kepala dalam sesuatu projek, selain sentiasa sedar mengharapkan doa-doa termakbul. Perlu diingat..susah atau senang atau apa sahaja yang berlaku dalam hidup bukan disengajakan tapi Allah yang telah tetapkan.
Sila bersangka baik atas apa yang berlaku tidak semudah sebut A , B dan C .
Semoga kita semua dijauhkanlah dari ada sifat dengki iri hati dan riak takkabur..MashaAllah.. semoga Allah pelihara hati dan iman kita InshaAllah.
Alhamdulillah,selesai meeting petang Hujung Minggu..
Opportunity is everywhere...
Only Allah knows which one is the right door for us..
We plan Allah decide
Kepada anda yang mencari hotel-hotel dan resort - resort dalam Malaysia tercinta ini..jangan segan untuk hubungi pihak chef Obie Hubungi +60172260719.
Dalam berkongsi sedikit rutin dan kerja chef nak kongsikan juga satu " RESEPI BISKUT RAYA BARU 2019 " korang boleh cubalah..resepi dibawah yea..
Resepi untuk hakak2 & Abam2 :
"BISKUT PEZZO BY CHEF OBIE"
Doh Plain
250gm Tepung Gandum
1 sudu besar Tepung Jagung ( brown &polson ) atau brand ape saje..
50 gm Nestum dikisar halus
250 gm Mentega / marjerin
160 gm Gula Aising
1 sudu kecil Esen Vanila
1 sudu besar Tepung Jagung ( brown &polson ) atau brand ape saje..
50 gm Nestum dikisar halus
250 gm Mentega / marjerin
160 gm Gula Aising
1 sudu kecil Esen Vanila
Bahan Doh Coklat
100gm Tepung kek + 50 gm Koko powder
100 gm Tepung Gandum
1 sudu besar Tepung Jagung ( brown &polson )
50 gm Nestum
250 gm Mentega / marjerin
160 gm Gula Aising
100 gm Tepung Gandum
1 sudu besar Tepung Jagung ( brown &polson )
50 gm Nestum
250 gm Mentega / marjerin
160 gm Gula Aising
Cara Penyediaan
1.Satukan ke semua bahan dalam mangkuk dan uli sehingga menjadi doh.
2.uli dan gulung doh memanjang atau menggunakan piping bag pastikan saiz seperti sebatang straw,perlu diingat styles cookies saiz setiap doh yang diuli perlukan saiz seakan sebatang straw minuman.
3.Cara buat doh coklat- satukan ke semua bahan dalam mangkuk dan uli sehingga menjadi doh seperti doh plain.
4.Susun setiap doh yang telah diuli menjadi seakan straw minuman atas Loyang atau dulang.Susun rapat-rapat antara setiap doh yang telah diwarnakan dan diuli.Apabila telah siap disusun.Sejukkan sebentar dalam peti sejuk selama 30 minit.
4.Keluarkan doh dari peti sejuk, potong bersilang seperti bentuk 3 segi, anda boleh memotong memanjang jika suka,Styles cookies hanya sesuai bentuk 3 segi dan 4 segi kerana keunikannya dan tiada pembaziran doh.Hias dengan gula manik
5.Bakar pada suhu 160’c selama 18 minit.
Follow Chef Obie Di Facebook : Chefobie Untold
Instagram : chef_obie_official
Instagram : chef_obie_official
#pezzo
#biskut
#cookies #resepibiskutraya #chefobie #chefobiecrew @ Ampang,
#biskut
#cookies #resepibiskutraya #chefobie #chefobiecrew @ Ampang,
LAGU : HARAM
Selalu salah salah salah aku
Memilih cinta aku dulu
Mati rasa aku
Memilih cinta aku dulu
Mati rasa aku
Dan benar benar benar kali ini
Memilih kamu
Mencintai aku
Memilih kamu
Mencintai aku
Rahsiakan cinta ini
Biar tersimpan hingga sampai akhir nanti
Biar tersimpan hingga sampai akhir nanti
Oh biar rasa ini
Tersimpan hanya untuk aku
Kamu saja tahu
Oh biar rasa ini
Hanya sekadar engkau tahu
Aku ada bila perlu
Tersimpan hanya untuk aku
Kamu saja tahu
Oh biar rasa ini
Hanya sekadar engkau tahu
Aku ada bila perlu
Kita saja tahu
Ternyata benar benar kali ini
Memilih kamu
Mencintai aku
Memilih kamu
Mencintai aku
Rahsiakan cinta ini
Biar tersimpan hingga sampai akhir nanti
Biar tersimpan hingga sampai akhir nanti
Oh biar rasa ini
Tersimpan hanya untuk aku
Kamu saja tahu
Oh biar rasa ini
Hanya sekadar engkau tahu
Aku ada bila perlu
Tersimpan hanya untuk aku
Kamu saja tahu
Oh biar rasa ini
Hanya sekadar engkau tahu
Aku ada bila perlu