KELAS MASAKAN PERNIAGAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI :
Lauk Pauk Masakan Melayu
Lauk Pauk Masakan Melayu
Fees Rm2200
Fees Pesara ,Penjaga OKU ,Ibu tunggal RM1700
Fees Pesara ,Penjaga OKU ,Ibu tunggal RM1700
Pakej 1
Asam Pedas Johor & Asam Pedas Melaka 2 Versi Biasa & Berempah
( Ikan Pari , Kembong , Tetel , daging , jenahak, ayam )
Bersama condiments - Telur Asin , Kobis Goreng @ Bendi Goreng , Sambal Belacan & Ulaman - Nasi Putih
( Ikan Pari , Kembong , Tetel , daging , jenahak, ayam )
Bersama condiments - Telur Asin , Kobis Goreng @ Bendi Goreng , Sambal Belacan & Ulaman - Nasi Putih
Intipati
1.Buat PES Untuk Asam Pedas Johor & Melaka
2.Cara Sukatan Penggunaan PES ala carte
3.Teknik rebusan Tetel & Daging.
4.Penyedia Sambal Belacan Portion Bizz.
2.Cara Sukatan Penggunaan PES ala carte
3.Teknik rebusan Tetel & Daging.
4.Penyedia Sambal Belacan Portion Bizz.
Pakej 2
Legasi MASAK LEMAK Negeri 9
Lemak Kuning , Lemak Cili Api , Lemak Putih
( Itik Salai, Daging Salai , Jenahak , Kembong , Udang , Ayam , Jantung Pisang, rebung & nangka muda )
Lemak Kuning , Lemak Cili Api , Lemak Putih
( Itik Salai, Daging Salai , Jenahak , Kembong , Udang , Ayam , Jantung Pisang, rebung & nangka muda )
Bersama condiments - Telur Asin , Kobis Goreng @ Bendi Goreng , Sambal Belacan & Ulaman - Nasi Putih
Intipati
1.Buat PES MASAK LEMAK
2.Cara Sukatan Penggunaan PES
3.Teknik & Tips Untuk pilihan Salai
4 Penyediaan Sambal Belacan Portion Bizz
5.Perkongsian Penggunaan PES utk Masak Kawah
2.Cara Sukatan Penggunaan PES
3.Teknik & Tips Untuk pilihan Salai
4 Penyediaan Sambal Belacan Portion Bizz
5.Perkongsian Penggunaan PES utk Masak Kawah
Pakej 3
Legasi Aneka Sup
( Ayam , Daging , Kambing , Tetel , ekor , Tulang )
( Ayam , Daging , Kambing , Tetel , ekor , Tulang )
Bersama condiments - Telur Asin , Kobis Goreng @ Bendi Goreng , Sambal kicap - Nasi Putih
Intipati
1.Buat PES SUP MELAYU
2.Cara Sukatan Penggunaan PES
3.Teknik rebusan Tetel & Daging.
4.Penyedia Sambal Kicap Portion Bizz.
2.Cara Sukatan Penggunaan PES
3.Teknik rebusan Tetel & Daging.
4.Penyedia Sambal Kicap Portion Bizz.
Pakej 4
Legasi Masak Sambal & Berlada
( Ayam , Paru , Hati , Daging , Kembong , Cencaru , Keli , Jenakak , Bawal , Kerusi , Sotong , Udang )
( Ayam , Paru , Hati , Daging , Kembong , Cencaru , Keli , Jenakak , Bawal , Kerusi , Sotong , Udang )
Bersama condiments - Telur Asin , Kobis Goreng @ Bendi Goreng , Sambal Belacan & Ulaman - Nasi Putih
Intipati
1.Buat PES SAMBAL & BERLADA
2.Cara Sukatan Penggunaan PES
3.Teknik rebusan Paru & gorengan crispy
4.Penyediaan Sambal Belacan Portion Bizz
2.Cara Sukatan Penggunaan PES
3.Teknik rebusan Paru & gorengan crispy
4.Penyediaan Sambal Belacan Portion Bizz
Pakej 5
Legasi RENDANG MELAYU
( Rendang Minang , Rendang Jawa , Rendang Tok Perak , Rendang Melayu Peranakan )- Ayam , Daging , Udang Galah , Kerang
( Rendang Minang , Rendang Jawa , Rendang Tok Perak , Rendang Melayu Peranakan )- Ayam , Daging , Udang Galah , Kerang
Bersama condiments - Nasi Impit , Ketupat Nasi , *Pulut kuning / Serunding Kelapa Dan Lemang
Intipati
1.Buat PES RENDANG
2.Akan Masak 4 Jenis Rendang Menggunakan PES
3.Pilihan sama Ada belajar Teknik Memasak Pulut Kuning Dengan Mudah atau Membuat Serunding kelapa yang sedap Dan klasik
2.Akan Masak 4 Jenis Rendang Menggunakan PES
3.Pilihan sama Ada belajar Teknik Memasak Pulut Kuning Dengan Mudah atau Membuat Serunding kelapa yang sedap Dan klasik
Tenaga Pengajar Profesional : Chef Obie ( Chef Profesional )
( Berpengalaman menghidangkan menu-menu masakan , pastry & kek untuk King Fadh Arab Saudi & Sultan Brunei juga VIP & VVIP Malaysia )
Lokasi : Merdeka Villa ,
Jalan Merdeka , Ampang
Landmark : Spectrum Mall
Berdekatan - LRT Cahaya , LRT Ampang ( 10-15 minit dari KLCC )
Tarikh Kelas :
Pelajar Boleh memilih tarikh dan hari untuk kelas diadakan
Di Antara Isnin hingga Khamis
Sabtu atau Ahad
( Jumaat Sahaja Kelas Tidak Diadakan )
Masa : Setiap jenis kelas akan bermula pada pukul 9 pagi
Kelas : One day Course @ Kelas Sehari & Fully Hands On ( Sepenuhnya pelajar akan membuat sendiri memasak secara praktikal atas seliaan dan tunjuk ajar daripada chef profesional )
Keperluan : Pelajar hanya perlu membawa alat tulis dan apron sahaja
Pelajar akan menerima 1 x Sijil ( no.siri )
Pelajar Wajib Membuat Pembayaran DEPOSIT 70% daripada Jumlah Penuh Yuran
ke salah satu akaun pilihan
i- CIMB 7619121286
ii- MAYBANK 151409098193
iii- BSN 14005-41-00008021-7
atas nama
Muhamad Gunawan Jamil
ATAU
Ke Akaun Syarikat MGJ CONSULTANCY
Bank Islam No akaun 12122010028739
Kemudian
Bukti Pembayaran Perlu Disimpan
p/s Anda wajib hubungi pihak chef obie atau wakil MGJ CONSULTANCY
di bawah ini sama ada melalui whatsapp atau call
Baki Yuran 30% Perlu diselesaikan Pada Hari kelas diadakan
Hubungi MGJ CONSULTANCY
http://www.wasap.my/60172260719 Chef Obie
http://www.wasap.my/60169166010 PA Nesa
Antara Testimoni-testimoni pelajar kelas masakan perniagaan popular chef obie
FOODJAM
Bukit Rahman Putra
Sungai Buloh, Selangor
SAFHYD STEAK HOUSE
Jalan kubur tanah merah,berdekatan masjid ismail petra , Kelantan
SAFHYD STEAK HOUSE
No 48 , Jalan Nova u/5 ,
Subang Bestari
Shah Alam
PAK MAON KITCHEN , Yan Kedah Darul Aman
MANGROOVE CAFE WESTERN FAMILY
370 , Jalan Tai Shin Jar
Kuching , Sarawak
RESTAURAN RONEY
Pusat Perniagaan Adnium
Bandar Bukit Beruntung , Bukit Sentosa & Klang
MAKAN SHACK
2186,G floor, Jln Bukit Minyak
Kawasan Perniagaan Asas Murni
Bukit Mertajam, Seberang Prai
SNOW BALL DANCE
Chef Pak Di, Melaka
DESARU VIBE LOUNGE
No 19,Jalan Dato Jaafar 24/1 Taman Mutiara Desaru Bandar Penawar, Johor
MEEN PITSTOP
370 , Jalan Tai Shin Jar
Kuching , Sarawak
RESTAURAN RONEY
Pusat Perniagaan Adnium
Bandar Bukit Beruntung , Bukit Sentosa & Klang
MAKAN SHACK
2186,G floor, Jln Bukit Minyak
Kawasan Perniagaan Asas Murni
Bukit Mertajam, Seberang Prai
SNOW BALL DANCE
Chef Pak Di, Melaka
DESARU VIBE LOUNGE
No 19,Jalan Dato Jaafar 24/1 Taman Mutiara Desaru Bandar Penawar, Johor
MEEN PITSTOP
Ulu Pulai, Gelang Patah , Johor ( Berdekatan Legoland Malaysia )
TAT NASI AYAM
Desaru Bandar Penawar, Johor
DAPUR AISHAH
Wisma Central , Kuala Lumpur
THE GRINDER
Kajang, Selangor ( kiosk mengikut events )
FISH TAKE AWAY muhammadrauffnc
Tasek kenyir, Terengganu
NEVER BACK DOWN
Kedah Darul Aman
STEAKHOUSE
Kelantan
STEAKHOUSE WESTERN
Penang
WESTERN BROTHERS
Johor
RESTORAN KUNING KUNYIT
Damansara Height , Kuala Lumpur
MALAYSIA CATERER
Texas, United State Of America
HOR RESTAURANT
Hong Kong , Republik Of China
DEE HOUSE RESTAURANT
Taman Bukit Rambai , Melaka
MERCIK CHAR KUEY TEOW
Parit Raja, Batu Pahat, Johor
BEST CHAR KUEY TEOW
Petaling Jaya , Selangor
CHAR KUEY TEOW
Kg baru, Kuala Lumpur
DAPUR LAILII
Kajang, Selangor
SATAY xxxxxx
Kajang, Selangor
SATAY MUADZAM
Pahang Darul makmur
CAKOI
Ipoh, Perak
Dan Banyak lagi testimoni-testimoni pelajar yang telah berjaya membuka perniagaan western food , juga katering , restauran milik sendiri di seluruh Malaysia , Sabah & Sarawak.
#kelasmasak #kelasmasakanperniagaan
#kelasmasakan #kelasmasakanpopularchefobie
#kelaslaukpauk
#kelasmasakanlaukpauk #kelaslaukpaukmasakanmelayu #chefobie #chefobiecrew #mgjconsultancy @ Ampang, Kuala Lumpur @ Ampang, Kuala Lumpur
#kelasmasakan #kelasmasakanpopularchefobie
#kelaslaukpauk
#kelasmasakanlaukpauk #kelaslaukpaukmasakanmelayu #chefobie #chefobiecrew #mgjconsultancy @ Ampang, Kuala Lumpur @ Ampang, Kuala Lumpur