CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Khamis, 16 Januari 2014

Petua Dapur : Mengilatkan Periuk Dan Kuali


PETUA DAPUR

1.Mengilatkan Periuk dan kuali


-Biase lepas memasak kite hadapi masalah ni,periuk dan kuali yang kehitaman dan sukar untuk dibersihkan.Petua menggunakan sabun buku mandi tak kirelah jenama ape sabun mandi boleh diguna pakai. Caranya ambil sabun mandi buku dan gosokkan dibelakang periuk atau kuali dibawah air yang mengalir, sental sehingga bersih dan anda akan dapati hasilnya lebih hebat lebih bersih dari biase, selamat mencuba.

- Satu lagi petua jika korang menggunakan periuk besar untuk memasak nasi atau lauk untuk sesuatu majlis,
perlulah korang sapukan minyak masak sekeliling bahagian bawah periuk dan tepi periuk. ia bertujuan akan memudahkan korang
untuk mencuci bersih dengan hanya menggunakan sabun pencuci pinggan sahaja dan bilasan yang tak perlu menggunakan air yang banyak.

selamat mencuba


gambar courtesy google.

Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign