Kelas Masakan Barat 2015
Modul western 4
Sphagetti Bolognese with Basic Tomato Sauce
Sphagetti Carbonara with Basic Creamy Sauce
Sphagetti Aglio Alio
Sphagetti Pescatore @ Seafood with Basic Tomato Sauce
Intipati Modul-
1.Penyediaan mis en place -Basic Tomato
2.Pemilihan Buah Tomato yang sempurna untuk Masakan Itali
3.Teknik Penyediaan & memasak Yang betul Untuk pelbagai jenis Pasta selain sphagetti- seperti fusilli-spiral , tagteliette &sebagainya.
4.Asas Penyediaan seafood untuk pasta
5.Teknik Pantas memasak pasta
6.Teknik penyediaan , penyimpanan & jangka hayat pasta
7.Cara hidang & garnishing untuk pasta
8.Kosting penyediaan hidangan barat
*cara membuat standard resepi untuk bizz
Fee / Yuran : RM2500 seorang
Tarikh : Tahun 2015
Hari : Isnin hingga khamis juga
Sabtu Dan Ahad
( Jumaat Dan Public Holiday Tiada Kelas )
Masa : 1030 pagi sehingga 1 tengah hari
1 x sijil kehadiran
KEPERLUAN : Pelajar perlu membawa Apron sendiri , Alat Tulis ,
Tuala dapur
TEMPAHAN KELAS : Untuk menempah kelas persendirian chef Obie .
Hubungi 017- 2260719 whatsapp / sms / call atau email ke gunawan.jamil@gmail.com ,
\ untuk menetapkan Tarikh kelas dan Masa Kelas ,
Yuran Kelas perlu dimasukkan ke
Akaun MBB Maybank Muhamad Gunawan Jamil
Nombor Akaun 151409098193
LOKASI KELAS : Merdeka Villa, Ampang, kuala lumpur ( landmark- Spectrum Mall )